S-regeringen är en följd av katastrofer…

KATASTROFER. Sverige som nation har genomgått fyra stora kriser de senaste decennierna och misslyckats i tre. Kriserna är mordet på Olof Palme, tsunamin och coronapandemin. Där fallerade regeringen å det grövsta. Bara när Estonia förliste, den fjärde katastrofen, kan vi säga att samhällets krisberedskap fungerade som den skulle. Estonia var ett kort och okomplicerat förlopp: skicka ut helikoptrar och räddningsbåtar och rädda alla ni kan, skriver Peter Kadhammar Aftonbladet

Jag tror inte alla håller med om Estonia där utredningen enligt många är ett misslyckande och transporter av militär materiel ombord på m/s Estonia lämnar en hel del frågor. Estonia förliste 28 september 1994 och regeringen Carl Bildt (M) förlorade valet den 18 september och efterträddes av regeringen Ingvar Carlsson (S) den 7 oktober 1994.

Varför misslyckades regeringen de andra tre gångerna?

 • Varför tillät regeringen länspolismästare Hans Holmér att leka detektiv och skapa irreparabel skada i Palmeutredningen?
 • Varför reagerade inte utrikesminister Laila Freivalds kraftfullt när Sveriges ambassadör ringde och grät och gav en direktrapport från katastrofområdet i Thailand?
 • Varför har Sverige fortfarande inte fått igång masstestning under coronapandemin?
 • Regeringen vill tillsätta en corona-kommission som ska redovisa resultatet EFTER valet 2020! Vem kommer ens på den tanken?

– Pettersson kan lägga till åtskilliga “katastrofer” som borde ha kunnat undvikas med en annan politik.

 • Den 8 juni 2020 skulle Ebba Åkerlund  fyllt 15 år. Ebba blev ett av offren för Rakhmat Akilovs terrordåd på Drottninggatan den 7 april 2017. Akilov vistades olovligt i Sverige efter att fått avslag, även efter överklagan på sin asylansökan.
Ebba Åkerlund, 11 år. Den 8 juni 2020 skulle Ebba ha fyllt 15 år.
 • Inrikesminister Anders Ygeman (S) fick avgå efter att Transportstyrelsens lämnat svensk sekretesskyddad information till Östeuropa för att spara pengar. Ygeman såg som en säkerhetsrisk. 1,5 år senare utsågs dock Ygeman (S) som digitalisering- och Energiminister med ansvar för energi- och telesäkerhet.
 • Migrationen, S-regeringen har inte ensam ansvaret men det är en rejäl bit från “mitt Europa bygger inga murar” till löfte om migration på EU:s miniminivå som inte hålls.

Det är bara några få exempel, nu är statsminister Stefan Löfven (S) aktuell igen. Svaren är desamma som alltid, vi ska utreda och ge mer resurser till det ena och det andra. Men det handlar inte om utredningar och pengar.

Det handlar om avsaknaden av ledarskap och om den moraliska rötan i rörelsen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “S-regeringen är en följd av katastrofer…

 1. Inte ens i Estonia katastrofen klarade man uppgiften,
  för när den inträffade sade Invar Carlsson att kropparna
  skulle bärgas, men det blev snabbt nedtystat när det stod
  klart för regeringen vad lasten innehöll, det var inte bara
  passagerare. Carl Bildt spelade ett fulspel i sammanhanget!

  Läs boken om Estonia så kommer där fram mycket skumt!

 2. TILL HISTORIEN !

  Stefan Löfven med sina allierade kompisar kommer gå till historien.
  Där kommer det stå att dessa ansvarade för att Sverige numera ej finns kvar, att Sverige nu är en krigszon där inget normalt liv existerar, där mord, bränder, bedrägerier, skjutningar, bomber, rån, misshandel och våldtäkter är ett normalfall.

  Ingen vill investera, ingen framtidstro, ingen vision, alla som kan, har lämnat Sverige, inga skattepengar in till Sverige, utlandet ser Sverige som helt förlorat, och bygger murar mot Sverige för att göra allt för att inte deras länder ska drabbas.

  De som följde denna utveckling ( de blinda, naiva, lättledda, verklighetsfrånvarande, saknar eget tänkande ) och som välkomnade detta, gråter och lider nu i förtvivlan och desperation, då deras naiva våta dröm nu är borta, och deras nära och kära är skadade, borta eller döda.

  Upplysta rakryggade verklighetsförankrade människor försökte få ett stopp på detta, men blev då utsatta för misshandel, blev utfrysta och kallades rasister.
  De orkade inte mer, utan valde länder där TRYGGHET, ANSVAR, ANTI-HYCKLERI och FÖRSTÅND råder.
  De lever nu i harmoni och har tagit del av det landet, och gör allt för detta land som gett dem så mycket, och som de älskar och vill göra allt gott för.

  Det är DU som kan påverka och minska risken för detta !
  Vill du detta för dina barn !?

  RÖSTA FÖR ELLER MOT DETTA !

  Ps.
  Sverige som land är toppen, det är bara hur det behandlas som är skit !

 3. Rörelsen består endast av den handrörelse mot din plånbok som hos vänstern är nedärvd. Den rörelse som innebär att man kröker rygg och arbetar är ett okänt begrepp.

  Bedrövligt att de tillåts stjäla surt förvärvade pengar för att dela ut till sig själva, den självgodhet som personifierar våra ”representanter” saknar motstycke i historien.

  De sitter kvar p.g.a de stora grupper som behöver dem för att kunna fortsätta leva på andras arbete.
  Den motbjudande rörelse som nu sker, där vita ska be om ursäkt, är ett tecken på sinnesslöhet. De som kommer hit bör leva som politikerna påstår att de gör, brott och bidrag ger inte Sverige högre välfärd.

  Det känns som Stones låt ”Sympathy fof the Devil”. Att tro att dessa människor bara vill ha ”upprättelse” är en villfarelse. De är bara ute efter ännu mer särbehandling, trots att de har exakt samma rättigheter men färre skyldigheter.

 4. Tur att inte Estonia hade varit idag!

  Då hade väl ingen överlevt. På den tiden hade ju försvaret lite möjligheter att hjälpa till.

Kommentera