Borta med vinden stoppas tillfälligt, ska förses med varningstext…

HISTORIA. Strömningstjänsten HBO Max tog på tisdagen tillfälligt bort filmen ”Borta med vinden” från visning. Filmen från 1939, handlar om det amerikanska inbördeskriget, 1861-1865, och skildrar kriget ur ett sydstatsperspektiv. Det har riktats kritik mot hur filmen skildrar slaveriet och de svarta rollfigurerna.

Nu har HBO Max meddelat att filmen ska förses med ”historisk kontext” innan den läggs upp igen. Det skriver tidningen Variety. Däremot kommer filmen inte att ändras skriver HBO Max. HBO Max går ännu så länge bara att se i USA.

Den mångfaldigt Oscarsbelönade Hollywoodklassikern Borta med vinden från 1939 med legendariska skådespelare som Clark Gable, Vivian Leigh, Leslie Howard och Olivia de Havilland i huvudrollerna plockas nu bort av HBO efter påtryckningar från rasindentitära och vänsterradikala grupperingar.

Filmen som nominerades till 13 Oscars och vann 8 är också en av de mest populära genom tiderna. Handlingen är ett kärleksdrama men utspelar sig i sydstaterna under det amerikanska inbördeskriget, något som av och till väckt förargelse hos känsliga tittare, främst på den politiska vänsterkanten.

Efter att den kriminelle drogmissbrukaren George Floyd nyligen avled i samband med att han greps av polis efter att ha försökt handla med en falsk check, har världen gått bananas.

Black Lives Matter styr utvecklingen och syltryggarna kröker rygg.

Lite kul är att amerikanarna skyndade sig att köpa kopior av filmen Gone With the Wind efter att HBO Max meddelade att de svartlistat filmen från sin streamingplattform. På Amazon låg ”Borta med vinden” etta på försäljningslistan under onsdag förmiddag trots att flera format var slutsålda, rapporterar Breitbart.

-Pettersson undrar om vikingarna och romarna och alla andra utom muslimer ska strykas ur historien för att de hade slavar, medan de största slavhandlarna muslimerna slipper all kritik. Dårarna tror tydligen de kan ändra historien genom att radera den…

År 1335 infördes ett förbud mot träldom i Sverige av kungen Magnus Eriksson. I lagtexten stadgades att ingen person som fötts av kristna föräldrar i Västergötlands eller Värends lagsagor skulle vara träl. Lokala förbud hade då redan inrättats i flera andra landskap. Lagen år 1335 innebar i praktiken att de dåvarande trälarna var den sista generationen där.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Borta med vinden stoppas tillfälligt, ska förses med varningstext…

 1. När ska Socialdemokraterna stoppas✋ och förses med varningstext ⚠️

  VARNINGSTEXT ⚠️
  Vid samröre eller röst på detta parti medför att normalt ansvarsfullt tänkande upphör, samt handling och uttalanden är helt emot normalt förstånd.
  Även att du kommer att se alla som inte lyder dig, eller tänker ( tänker 🤔) som du, som rasister och nazister.
  Du kommer även att sjunka ner till småbarns stadiet när du ska bestämma vilka som får/ska vara med och bestämma i viktiga frågor som rör Sverige och svenskarna.
  Förnekelse och hyckleri är en självklarhet.

  VILL DU VARA SOCIALDEMOKRAT !?

  Bara en superidiot röstar på sin egen och sin familjs undergång !

 2. Minns inte i vilken alternativ media jag läste om PK-kulturen på offentliga kommunala bibliotek. Blogginläggaren ville låna Mein kampf i allmänbildande syfte. Han frågade efter boken och fick en uppläxning och blev misstänkliggjord och infantiliserad av bibliotekarien som tog emot hans förfrågan.

 3. Puh! Så jäklar nice att inte någon tar upp Arabernas och Afrikanernas våld mord och slavhandel!

 4. Nu börjar det likna en låst avdelning på psyket.Paranoida ,psykotiska utåtagerande människor som skapar ett inferno.Så börjar det se ut nu i vårt sjuka land. En vänsteraktivist tycker att en staty tittar på henne när hon äter lunch ?,!! Kom det plötsligt på eller ?? Byt lunchställe då för tusan om det besväras så mycket.Jag kommer i håg när tokfeministerna tyckte att det fanns för många manliga statyer ! Nu driver man på om att Carl von Linnes staty skall väck.Vad blir nästa steg ? Ska vi riva Skansen kanske.Där finns ju massor med Svensk historia att utplåna.Det har nu blivit alla dårars paradis ivrigt påhejade av viss media och och vissa strykrädda gummiryggspolitiker.Poliser ska inte heller syssla med politiska yttringar i tjänst eller i uniform.Aktivist får man vara på sin fritid.

 5. Under Adolfs tid vid makten under 1930-talet förbjöds s.k. modern konst.
  2020 förbjudes en film som beskriver historiskt ett skeende.
  Var ligger skillnaden mellan de två censurerna. ?
  Jo 1930 styrde de s.k.högerextrema,i dag styr de vänsterextrema enligt samma princip… Detta i landet som vet bäst av alla Abzurdistan.

  • Kan någon förklara för farbror varför Adolf kallas högerextremist, när han ledde ett socialistparti?

   Partiet han ledde hade förkortningen NSDAP och var systerparti med SAP, där SAP var den tongivande och ledande, bland annat NSDAPs rashygien inspirerades av SAPs skallmätningar på samer.

   Det tyska NSDAP fick ge upp sin verksamhet på grund av starka internationella protester våren 1945, medan SAP härjar vidare, för närvarande med aktiv dödshjälp till våra gamla och sjuka.

 6. Helt sjukt varför något som är gjort 1939 speglar den tidens tänkande och den visar hur det var förr. Naturligtvis ska dagens människor fråntas möjligheten att se hur vår värld förändrats.
  Snart får vi inte tala om vikingar ja allt ska friseras till slätstruket genustrams, och alla ska framställas till att vara goda så vi inte ska märka att till slut är vi alla slavar.Just det slavar under en forntida villfarelse som fått oss att tro på mannens överhöghet. Vi ska inte låta individen bestämma något utan allt ska ske efter ett dekret från en centralmakt vi ska tillbaka till det forntida mörkret. Vi ska göra som Gud vill, men vad gud vill ska meddelas av upphöjda inkrökta maktfigurer.

 7. Ska vi skriva om världshistorien nu ??
  Allt ska passa vänstervridna IDIOTER…som ju lever i sin egen lilla bubbla helt frikopplad från verkligheten

 8. Egentligen dråpligt att HBO stoppar filmen eftersom de då också stoppar den första svarta oscarvinnaren från att synas ….

 9. Vi har gått ifrån ”Det som inte dödar, härdar” till ”Det som inte dödar, sårar”. Samtidigt så torgför de de två mest dödliga ideologier som mänskligheten känner till. Hundratal miljoner människor har fallit offer för dem.

  Det är inte måttligt fel på dem.

 10. Borta med vinden,, är väl Stefan Löven då och då,
  i långa perioder lyser han med sin frånvaro `?

 11. Historierevisionism!
  Bara för att du ser en film så håller du väl inte med allt som sägs. Filmen beskriver en tid när det såg ut så.
  Förljugenheten sätts hela tiden i första rummet. Med tanke på alla filmer om nazismen som passerar utan kommentarer så förstår jag inte upprördheten över ”Borta med vinden”!

  Men det ska vara hyllningsfilmer om svarta hjältedåd, onkel tom är ingen kul figur för dem. De försöker skapa en bild av sig själva som ett starkt folk, problemet är de hela tiden söker sig till vitas trygghet.
  Att Sverige är rikt beror inte på kolonialism, det beror på boomen efter kriget då vår industri var oskadd. Men deras självbild måste haussas upp för att verkligheten visar nåt helt annat. De kan inte ens bygga upp sin egen kontinent trots alla bidrag och att de är såna ”toppkrafter”.

  Vid nästa val så bör alla vara beredda att delta i arbetet för att rasera det här vansinniga samhällsbygget. Propagera, gå med i nåt riktigt parti, påverka, skriv insändare.
  Mina förfäder byggde inte landet för att andra ska kunna åka snålskjuts, försörj dig först, sen kan du skörda resultatet!

 12. Har filmen på DVD så den kan dom inte censurera. Man skildrar bara en verklighet som den var då.

 13. God kväll alla (utom myndighetspersoner som kan skita ner sig),
  Ja, se där. Mesarna klarar inte av att se en film. Soja-boya…

 14. De är känsliga de där vidriga vänsterextremistiska parasiterna, de tål inte att se en biofilm !!!!!!!!!!

  • Nej men att historiens värsta mördare finns i det system som dom gapar om, ja det slickar dom i sig utan att att få uppstötningar?

 15. Borta med vinden är vår älskade Pippi som har bannlysts från biblioteken på grund av att hennes far var negerkung i Afrika. Vad säger Dr Alban om detta ?

 16. Här är Pettersson i högform 🙂 Bra.
  Det är synd att inte bomull växer på våra breddgrader.

Kommentera