Polisen ska införa en mer restriktiv tillståndsgivning av demonstrationer

DEMOKRATI. Polisen ska bli mer restriktiv när det kommer till att bevilja tillstånd för demonstrationer under coronakrisen, meddelar polismyndigheten i ett pressmeddelande. Beslutet fattas för att minska virusspridningen.

Rätten att demonstrera är grundlagsskyddad, men enligt ordningslagen är det okej att säga nej till förfrågningar om en epidemi pågår. Under de senaste dagarna har flera demonstrationer samlat betydligt fler än 50 personer. – Utifrån denna utgångspunkt kommer Polismyndigheten iaktta en mer restriktiv hållning, säger Per Engström, nationell kommenderingschef vid polisen, i pressmeddelandet.

-Pettersson undrar om polisen kom på det efter att Jimmie Åkesson talat om att det finns lagar att använda och att det är vansinne att inte använda dem…

SVT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Polisen ska införa en mer restriktiv tillståndsgivning av demonstrationer

 1. Man måste fråga sig varför Sverige alltid är undantag när det gäller olika lagar, bestämmelser, konventioner etc.
  Enligt politikerna som styr kan vi inte göra så eller så, det är olagligt och följer inte internationella lagar och överenskommelser etc.
  Men det underliga är att andra länders regeringar kan just göra det svenska politiker och regeringsföreträdare säger sig inte kunna göra ! ?
  Är inte detta väldigt konstigt?
  Nu har ju dessutom regeringen Lövfen fått fritt fram att göra vad de vill och anser sig behöva,utan att först fråga riksdagen.
  Därmed anser jag att regeringen mycket väl, med tanke på den speciella situation landet nu befinner sig i, kunnat sagt ifrån att “NU ÄR DET TOTALFÖRBUD MOT ALLA FORMER AV DEMONSTRATIONER” i vårt land.
  Nä, nu gömmer man sig bakom polisen istället !
  I Norge kan man, men inte i Sverige ! Visst är det underligt !

 2. Sveriges makthavare som vanligt, steget efter. Vi såg det inte komma. Det blir bättre lite längre fram. Det vet väl varje rättänkande människa.
  Älsklingsfraser som de själva inte inser betydelsen av.
  Hur kan detta parti ha mer än 4%?
  Svar: väljarna kan inte addera 2 plus 2 utan det blir 22.

 3. Som om den vänsterextrema parasiten skulle bry sig om demonstrationstillstånd !
  När ska statyer i Sverige som av icke vita och andra mångkulturella på något sätt kan uppfattas som rasistiska, stå för överhöghet och förtryck osv rivas ner precis som en muslimsk Borgmästare i Storbritannien nu beordrat ?
  Vad säger tycker Boris Johnson om detta landsförädiska tilltag av en borgmästare ?
  Boris vågar naturligtvis som alla andra inte säga någonting som de vänsterextrema och primitiva grottmänniskorna skulle ogilla ?
  I D.Trumps land USA ska nu helt plötsligt TV-serien Cops läggas ner som ett led i dessa knäböjartider, kan nog bli ett svettigt val i höst för D.Trump med en fullständigt galen mobb i hälarna.
  En spännande tid som väntar framöver nu när vi elaka vita ska kräla knäböja och krypa inför icke vita och sedan lite Coronapandemi som grädde på moset.

 4. Ja det är ju så dags att pinka till kväll när natten är halvgången,
  nu när tusentals gaphalsar vrålat ut baciller på flera håll,
  och globallisterna har fått sin lilla underhållning med löjliga
  demonstrationer över att en svart mång kriminell i ett annat
  land råkat illa ut.
  Det märkliga är att det är just i Sverige det hålls dessa
  så kallade demonstrationer, men globallisterna vet att
  politikerna och dess medlöpare är lättare att påverka
  och manipulera än i andra länder.

  För dom som är missnöjda med systemen här i
  landet finns alltid möjligheten att söka sig till
  andra länder med bättre system, jag föreslår
  Nordkorea,och andra kommunist diktaturer, där bör
  ju gaphalsarna känna sig hemma , eftersom det är
  det styret dom vill ha!

 5. Vänstern får nog även fortsättningsvis tillstånd. Om inte demonstrerar de ändå och polisen tittar bara på.

  • Visst får dom det , dom är ju dom stora Bankirernas
   nyttiga idioter som springer deras äremden.

 6. Ja, nu har ju minoriteterna och vänsteraktivisterna haft sitt roliga i en vecka, så nu kan man med gott samvete införa restriktioner

 7. Restriktivare tillståndsgivning?? Vad hjälper det om folk i alla fall demonstrerar, vilket faktiskt är en medborgerlig rättighet. oavsett man har tillstånd eller ej. och börjar det hela urarta står ju polisen i alla fall och bara tittar på. Iof fotar man ju säkert det hela, men hur ofta ingriper man mot det maskeringsförbud som infördes för några år sen.

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-2005900-om-forbud-mot-maskering-i-vissa_sfs-2005-900

  Återigen en gummilag, stiftad av politiker som vill visa handlingskraft.

  En intressant tanke. I lagens straffskala ingår fängelse (6 mån). Detta gör att “envar” kan gripa den skyldige. Tänk om det skulle dyka upp ett medborgargarde på 50 gubbar och börja gripa dessa vänsterhuliganer då demonstrationerna urartar. Framför ögonen på polisen. Vilken syn.

 8. Polisen? Nja, en till utskämd så kallade svensk myndighet. Jag tycker de kan fortsätta på den kurs de är inne på. Lägg till något nytt istället. Rulla på marken och bräck som ett lamm blir en trevlig addition till deras klämkäcka meny. Elle varför inte hoppa säck med röd näsa?

 9. Så problemet var att de var fler än 50 Pers då!?!? Så att addidas krigarna förnedrade svensk polis samt att de slog sönder affärer o köpcentrum gjorde inget!?!?

 10. Då sveriges regim etc. avslöjats som fiender till svenska folket och underförstått förklarat krig mot oss har vi all rätt och skyldighet att med vapen etc. försvara oss mot allt och alla som hotar vårt land och folk.

 11. Det är otroligt vilka idioter som är chefer inom polisen. Detta är fan inga demonstrationer.
  Detta är upplopp och blåljussabotage och bör slås ner med militär. Snorungar som lever på bidrag och biter den hand som föder dom. Vem ringer dom när dom behöver hjälp ???
  Är det dom snorungarna som är vår framtid – ja då är Sverige förlorat redan. Vem ska arbeta och betala skatt när dom leker sig genom livet ??

 12. Vilka demonstrationer ? Upplopp, Vänsterextremism, Rasism, Sabotage är väl vad det handlar om. Ingen respekt för dom som bär upp samhället.
  Kommer polisen även att bli restriktiv med knäböjning och annat underdånigt betéende ? Kommer polisen att ha någon som helst ambition att åtminstone låtsas att vara just poliser. Tok-Sverige slår nya rekord varje dag. Om inte ens polisen klarar av att följa enkla lagar och regler, utan agerar som strykrädda hundvalpar, hur ska då polisens närvaro någonsin kunna göra skillnad ?

 13. Det tar tid för polisen att tänka fram det som en femåring hade kunnat talat om för dom på direkten.
  Stefan Lövfen kunde också sakt till direkt att det blir inga demonstrationsupplopp nu i coronatider om polisen är för feg.

  • Mannen du nämner har inget ansvar. Det har han delegerat till Folkhälsomyndigheten som utsett deras chefsideolog att skapa riktlinjer. MEN, på en fråga till direkt till den senare har han inget ansvar.
   – “Vem har ansvaret?”
   – “Det här Folkhälsomyndigheten.”
   Bollen rullar ner men kan inte sparkas uppåt.
   Det är inte en naturlag men väl en politisk sanning.

Kommentera