Våldsamt upplopp i Uppsala

BROTTSLIGHET. Två grupperingar bråkade under söndagskvällen på olika platser i området Gottsunda-Valsätra. Polisen fick in många telefonsamtal och hade patruller på plats i flera timmar. Klockan 19:36 på söndagskvällen fick polisen de första uppgifterna om ett större bråk på Bandstolsvägen i Valsätra. Flera patruller skickades till platsen.

Steget efter

– Det var ett stort antal personer inblandade, ett bråk mellan två grupperingar, säger Tobias Ahlén som är presstalesperson vid polisregion Mitt.

Bråken fortsätter att blossa upp på olika platser. Polisen är på plats med stora resurser ända till 02-tiden på natten för att jobba brottsförebyggande.

Exakt hur många personer som var inblandade i bråken är oklart, men olika uppgifter talar om mellan 50 och 100. Inga personer frihetsberövades under kvällen. Polisen har inlett en förundersökning om våldsamt upplopp.

-Pettersson säger att när det rör sig om grupperingar i Gottsunda-Valsätra området så går det att räkna bort svenskar…

Om Gottsunda på bloggen…

Om Valsätra på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Våldsamt upplopp i Uppsala

  1. Finns det INGA inkvoterade Södertörnpoliser i Uppsala som är genuscertifierade och kan sjunga Kumbaja-sånger med buset?

    Eller beror detta på att de busiga ungdomarna inte har någon lokal?

  2. S 33,7% L 3,3% och SD från 22,6 till 17,1% i SCB senaste opionsmätning !
    Det verkar gå bra för Steffe i dessa Coronatider och grottliknande demonstrationer.

Kommentera