S störst i ny SCB-undersökning – SD tappar

INRIKES. Socialdemokraterna går kraftigt framåt i SCB:s partisympatiundersökning, upp 8,7 procentenheter jämfört med förra mätningen i november. S landar nu på 33,7 procent, enligt mätningen. Moderaterna blir det näst största partiet med 20,1 procent av rösterna, följt av Sverigedemokraterna med 17,1 procent.

Enligt undersökningen skulle Liberalerna ha hamnat under spärren om det hade varit val i dag. Partiet får 3,3 procent av rösterna. Även Miljöpartiet är nära gränsen med 4,1 procent.

-Pettersson säger att detta inte ser så bra ut, men vi ska tänka på att undersökningen är gjort i maj innan kritiken mot regeringens hantering av coronapandemin började komma, så min teori är att 33,7 procent är S toppsiffra, nu kommer det att gå nedåt…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “S störst i ny SCB-undersökning – SD tappar

 1. Bara 53,5 % som svarat i SCB:s stora partiundersökning…….

  PSU i maj 2020 genomfördes med ett riksomfattande slumpmässigt urval omfattande 9 208 i riksdagsval röstberättigade personer utan övre åldersgräns.

  Svar från dessa personer samlas in genom såväl telefonintervjuer som webbenkät. I likhet med tidigare undersökningar används alla tillgängliga telefonnummer, både till mobila och fasta telefoner, för att kontakta de utvalda personerna.

  Av urvalet har 27,9 procent ej anträffats, 2,7 procent har varit förhindrade att medverka och 16,3 procent har inte velat delta i intervjun.

  Det totala individbortfallet uppgår till 46,9 procent. Det totala antalet svarande är 4 888, vilket motsvarar 53,1 procent.

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/partisympatier/partisympatiundersokningen-psu/pong/statistiknyhet/partisympatiundersokningen-i-maj-2020—-val-idag/

 2. Svenska folket består tills stora delar av ett stort gäng med fredsskadade kärringar indoktrinerade i värdegrundsreligion och genusextremism. Landet är inte längre lönt att försvara och det är dömt att gå under i kaos och inferno. Amen.

 3. Ahh säkert, och jorden är platt och Stefan Löfven är Sveriges bästa statsminister och vill svenskarnas bästa.

  Goddag yxskaft.

  Bara en superidiot röstar för sin egen och sin familjs lidande och undergång. 😬

 4. Så då var ordningen återställd hos bl.a. SCB,och den nye medarbetare som förra veckan lät publicera o-regiserade siffror,är omplacerad !!
  Allt som vanligt m.a.o. i Abzurdistan !!

 5. Lycka till alla nickedockor..
  Vilken framtid.
  Ha de gott skitstövlar.
  Ponnsan
  AFS
  Hur fan tänker ni.

  • En tredjedel, skojar du. I senaste valet var det ca. 82% fullständiga idioter, och det lär inte vara mindre nu som det ser ut. TVÄRTOM!

 6. Dessa siffror har inget med verkligheten att göra. Vänta en månad så kommer resultatet efter regeringens nonchalanta inställning till folket. En gissning är att siffrorna för s och sd är de omvända. 😄😄

 7. Ett gäng med sådana totalt inkompetenta och korrupta klåpare kan inhösta något förtroende överhuvudtaget är helt obegripligt.

 8. Det vi ser är ett facit av mentalsjukhusens nedläggning i Sverige och att majoriteten av svenska folket är fullständiga idioter. Att Sverige har Europas mest korkade befolkning är bara förnamnet. En kompis till mig fick en fråga nyligen på en bar i New York om alla svenskar har tappat förståndet och blivit helt dumma i huvudet med tanke på vad som händer här.

 9. Intervjuer gjorda för en tid sen, helt inaktuella nu när sossarnas förtroende rasar.

 10. Det kommer tyvärr inte att finnas någon annan möjlighet än att lämna landet. Kvar blir politiker, myndighetspersoner, genuspedagoger, våldsamma invandrare, invandrare som jobbar i äldreomsorgen och Pride-paraden

  • Helt riktigt. Dags att gå vidare och lämna att det tråkiga bakom sig. 🙂

 11. Precis,
  Och det var väl också lämpligt att gå ut med resultatet efter Lövens “prestation” i partiledardebatten.
  SCB är en myndighet som “levererar”.

  • Vad ska SD kunna lova inför valet som är trovärdigt och kommer att kunna infrias i verkligheten ?
   Valet 2022 blir helt avgörande för Sveriges framtid.
   För egen del läggs rösten 2022 på AFS precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet.

   • Det enda i längden hållbara är att rösta efter övertygelse. Vilket jag gjorde 1994, -98, -02-, -06 och 2010 då det lyckades att få in SD i riksdagen. Jag kommer att vara lika uthållig när det gäller AfS.

Kommentera