Mats Skogkär fick sparken för att han skrev sanningen om de mänskliga avarterna

MEDIA. Häromdagen skrev vi att tidningen Sydsvenskan i praktiken ledarskribenten Mats Skogkär för att han gör sitt jobb! En ledarskribents huvudsakliga uppgift är att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en chefredaktör, Jonas Kanje, och politiske chefredaktör, Heidi Avellan, recenserar vad som står på den egna ledarsidan offentligt.

I Göteborg kunde vi igår se vänsterslödder och mänskliga avarter i gemenskap använda våld och plundring, precis det Mats Skogkär skrev för fem dagar sedan och fick sparken för.

-Pettersson noterar att Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje och  politiske chefredaktör, Heidi Avellan menar att en ledarskribent får skriva vad han vill bara han tycker som Sydsvenskans ledning och absolut inte skriver sanningen.

Mats Skogkär bestrider omplaceringen till en annan tjänst på tidningen och i eftermiddag hålls ett möte mellan journalistklubben på HD-Sydsvenskan och tidningsledningen om Mats Skogkär. Klubbens inställning är att frågan är komplicerad, men man vill inte bidra till att inskränka journalisters yttrandefrihet i politiska frågor, rapporterar Journalisten.se.

Sanningen är nog att Mats Skogkär inte får sparken för ovanstående tweet utan för att han flera gånger varit en nagel i ögat på Sydsvenskans ledning…

Om Mats Skogkär på bloggen…

En tweet som troligen inte uppskattades är denna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Mats Skogkär fick sparken för att han skrev sanningen om de mänskliga avarterna

 1. […] Mats Skogkär fick sparken som ledarskribent på Sydsvenskan för att han skrev sanningen om de män…. Häromdagen skrev vi att tidningen Sydsvenskan i praktiken sparkat ledarskribenten Mats Skogkär för att han gör sitt jobb! En ledarskribents huvudsakliga uppgift är att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en chefredaktör, Jonas Kanje, och politiske chefredaktör, Heidi Avellan, recenserar vad som står på den egna ledarsidan offentligt. […]

 2. Om nu ingen har upptäckt det så har Sydsvenskan kommit ut ur garderoben och hånflinat alla vanliga ärliga svenskar rakt i ansiktet med sitt neomarxistiska flin.

 3. Jag har kommenterat detta till Jonas Kanje, och fick följande (Standard)svar

  Tack för mail. Såhär säger Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan i en intervju med Tidningen Journalisten:

  Varför får han inte skriva ledare?
  – I opinionsbildning gäller det att vara konsekvent och hålla sig till tidningens åsikt. Jobbet går ut på att formulera tidningens åsikt. Det är mitt ansvar. Oavsett vem som skriver så är uppdraget att uttrycka tidningens hållning.

  Men får inte ledarskribenter uttrycka åsikter privat?
  – Det är inte innehållet i åsikten som är problemet, utan vad han gör och hur han gör det. Jag litar inte på hans omdöme. Vi har haft flera samtal tidigare om hur han uttrycker sig på Twitter, och det ledde till att han i ett skede avstod från Twitter.

  Har han fått varningar?
  – I den dialog vi har haft under en längre tid har jag varit tydlig med att det kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter om hans twittrande fortsätter att störa vår opinionsbildning.

  Slut citat.

  Uppenbarligen, så skall inte journalisterna beskriva verkligheten, utan formulera tidningens åsikt. Har dom andra åsikter privat, även om dom är sanna, så skall dom hålla tyst.

  Jag tycker att detta är förjävligt. Dom får alltså inte skriva objektivt om verkliga händelser, utan måste omformulera det så att det passar tidningens åsikter.

  Helt sjukt, men det visste vi väl redan.

  • Bra att få det i klartext från Heidi Avellan. Endast några månader kvar på prenumerationen. Sedan är det slut efter drygt 40 år. Förfallet har pågått länge och det finns en definitiv gräns.

 4. Begåvade människor klarar sig alltid. Övriga hamnar på myndigheterna.

 5. Slaveriet återinfört i Sverige men med mindre finess än på vikingatiden. De statliga presstöd sydsvenskan får borde dras in per omgående.

Kommentera