Återigen lovar S satsning på äldrevården…


ÄLDREVÅRD. En stor satsning på äldrevården utlovas av vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson (S). Hon vill förbättra hemsjukvården för äldre och öka antalet platser på särskilda boenden för de allra äldsta, skrev Sveriges Radio i augusti 2005. Trots ett totalt misslyckande av vårdminister Johansson med äldreomsorgen och fler saker som hon varit ansvarig för är damen idag EU-kommissionär med ansvar för EU:s migrationspolitik med en lön på 245.000 kronor i månaden. 

Steget Efter. Pengar från företagare och anställda som vore bra att som buffert.

 

Igår var det partiledardebatt i SVT med nya löften från statsminister Stefan Löfven (S) som talade om att om vikten av att blicka framåt. – Vi borde ha testat fler vid det här laget. Men vi ska lära av det här. Vi behöver rusta Sverige betydligt starkare. Rusta sjukvården, rusta äldreomsorgen, bygga ett jämlikare samhälle och ett mer klimatsmart samhälle.

-Pettersson säger att Löfven (S) har haft 5,5 år på sig men har inte ens startat, han har valt att lägga resurser på invandring, FN, EU, i princip allt utom svenskar, då blir det så här…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter


14 responses to “Återigen lovar S satsning på äldrevården…

 • Bigman

  Det blir lite skrattretande när de kallar oss ”mammaknullare”! Våra mödrar är både vackra och väldoftande!
  Deras ”mammor” är tyvärr helt ute ur bilden när det gäller sex.

  Feta, fula, dumma, stinkande, storarslade och det är tur att de döljer sig. Möjligen kan andra grisar vara intresserade!

  Gilla

 • Bigman

  Lövén orerar om att smittspridningen på äldreboenden skulle handla om timanställningar. Det handlar även om utbildning få han till.

  Svaret blir alltid tydligt när vänstern skyller ifrån sig, de berättar vad felet är och det är ganska lätt att uttyda vilka grupper de menar.
  Svensk personal tillhör de mest utbildade och har generellt sett god hygien.
  De undviker också situationer där smittspridning föreligger.

  De som behöver utbildning är grupper som är ”snabbutbildade” för att kunna integreras. Samma grupper som man måste gå omvägar kring i affärer för att de luktar så illa. Har Lövén sagt ett enda sant ord under sin tid som ”företrädare”? Man måste vara ganska indoktrinerad för att tro på hans svammel, tyvärr finns det såna, resten kan inte svenska och får bidrag, så de är nöjda.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem tror på det ?
  Inte jag och förmodligen inte heller de övriga som arbetar inom äldreomsorgen.

  Gilla

 • Lisa.

  Släng ut all personal som inte förstår svenska.

  Gilla

  • Golonka

   Precis. Ointegrerat folk, med bristfälliga språkkunskaper, som inte tar till sig information.

   Invandringen är en avsiktligt förbisedd orsak till pandemins spridning, och kommer med all sannolikhet att mörkas i en kommande utredning. Somalier i Stockholm, araber i Göttingen, invandrare i hemtjänst osv.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Blir inte mycket personal kvar då till våra gamla eftersom nysvenskarna med språksvårigheter precis överallt i samhället inom kort även dominerar inom äldrevården !

   Gilla

 • Kristina

  Under tillfrisknande från Covid19, ville jag inte dra på mig extra hjärtklappning genom att se partiledardebatten, men en förutsägelse (profetia) kan jag bidra med i alla fall.

  Äldreomsorgen kommer även fortsättningsvis (när pandemin har lagt sig) att, i första hand, vara en SFI-verksamhet och en välanvänd möjlighet att frisera arbetslöshetsstatistiken.

  Så en samhällsekonomisk fråga: Hur många dagars äldreomsorg/individ går det på en ordinär gängskjutning utan dödlig utgång?
  Magdalena lär inte räkna på det, men jag skulle så gärna vilja veta.

  Gilla

 • Billy Boy

  Här följer en berättelse om hur Socialdemokraterna historiskt grovt misskött äldreomsorgsfrågorna.

  Nedan information om vad som hänt, eller snarare vad som INTE hänt historiskt angående arbetsinnehåll, resurser, utbildning och ffa högre status genom högre löner mm till personalen inom äldreomsorgen.

  Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) misslyckades fullkomligt med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för de vårdtagande ålderspensionärerna.

  Fackförbundet Kommunal och dess tidigare ordförande Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett ändlöst antal skandaler, misslyckanden och lögner. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

  Här nedan återges bara ett fåtal i högen av misslyckanden och försummelser: Ordagrant citerat nedan (hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån)

  Citat

  Ylva Thörn hos socialministern (På den tiden 2002-02-06 var Lars Engqvist /S/ socialminister).

  ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist.

  Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnades de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

  ”Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  1. äta mat de tycker om
  2. känna sig fräscha och snygga
  3. själva bestämma sina tider och rutiner
  4. komma ut när de har lust
  5. träffa andra människor
  6. köpa kläder efter egen smak
  7. gå till sin egen mataffär
  8. utvecklas
  9. hålla sina minnen levande
  10.bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas”.

  Slut citat

  Källa: Länkar

  http://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  http://www.ka.se/lo-stodjer-aldres-rattigheter

  På länkarna ovan finns de sista kvarvarande spåren till denna historia som ännu inte har raderats på webben av de inblandade parterna ffa fackförbundet Kommunal, Landsorganisationen (LO) och Socialdemokratiska Arbetarpartiet (SAP).

  Vad har då hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för Kommunals medlemmar och besparingar på de gamla i äldreomsorgen. Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa: Ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna, deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

  (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder (tomma politiska floskler) men det har knappast blivit något konkret verkningsfullt uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövdinge-residens att bo i. Kommunals upprop för de äldre kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson (S) till sjukvårds- och äldreomsorgsminister.

  Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punktslistan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

  Nu 2020 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och landsting / regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

  Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande fart. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län / region.

  Ställ statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans medansvariga ministrar till svars!

  Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra någonting av10-punktsprogrammet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

  Gilla

  • gamgubben

   Punkt ett och tio är omöjliga att uppnå. 1 p.g.a att mat kommer att lagas av ett centralkök där den största kostnaden är tillagning ej råvarorna. Fullständigt bortkastade pengar eftersom resultatet blir en vara som varken är god eller närande.
   Punkt 10 att bo hemma så länge som möjligt är nu det enda alternativet eftersom det inte byggs rationella äldreboenden. Att bo ensam hemma och att träffa hemtjänstpersonal i 10 minuter jämfört med den tid de sitter i sina bilar är ett hån mot patienten. Denne skulle få bättre vård på ett boende och samtidigt kunna se andra vid ex. vis måltiderna.
   Nej politikerna måste använda sina hjärnor istället för talorganen, gör om, gör rätt!

   Gilla

 • ponnsan62

  Angående partiledar debatten var den bedrövlig.
  Enda ljuspunkten var dom två ladys.
  Som sa från hjärtat.
  Har alla svalt en bandspelare ..samma samma.
  Sen undrar jag om dom kommer överens
  att inte prata om visa saker?
  Ska dessa styra landet..Herre min skapare!
  Ponnsan
  AfS

  Gilla

 • Stefan SH

  Löfven: ”Det var ett helt nytt virus, vi visste inte vad vi har att göra med..”

  Men det vi alla visste var hur detta betedde sig i alla andra länder som drabbades före oss!

  Lyssnat på stollen Ledarskribent Lisa Pelling på SVT-Morgon,.. att inte människan skäms!

  Gilla

 • ossie

  Som vanligt de lovar och lovar och lovar …..

  Gilla

 • Argus

  Vi har redan världens bästa äldrevård – för de som släntrar in på äldre dar från när och fjärran. Var kan man annars få full utdelning utan att ha bidragit för fem öre?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: