Niedersachsen sätter Sverigeresenärer i karantän

PANDEMI. Niedersachsen är en förbundsstat i förbundsrepubliken Tyskland och är belägen i förbundsrepublikens nordvästra hörn. Niedersachsen har infört en ny regel för återvändande från Sverige för att begränsa coronaviruspandemin. Den som återvänder från Sverige till sin bostad i Niedersachsen måste sitta i en två veckors hemkarantän på grund av coronautvecklingen i Sverige, meddelar hälsoministeriet i Hannover, enligt Zeit Online

Corona-virus. Bild Gerd Altmann, Pixabay

Sverige har mer än 50 smittade per 100.000 invånare under de senaste sju dagarna.

Mer än 4.600 människor i landet med tio miljoner invånare har dött till följd av sjukdomen Covid 19 . Sveriges statsepidemolog Anders Tegnell har erkänt försummelse .

De som återvänder från Sverige måste nu omedelbart åka till sin egen lägenhet eller sin vanliga vistelseort och stanna där i 14 dagar – även inköp är förbjudna. Hälsoavdelningen måste också informeras.

-Pettersson säger att det är strålande reklam för Sverige, regeringens bekämpning av Kina-pesten gör oss inte populära…

Niedersachsen, Tyskland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Niedersachsen sätter Sverigeresenärer i karantän

 1. I Göttingen, som också ligger i Niedersachsen, har coronan fått nytt fäste, detta i samband med avslutningsfester efter Ramadan. Skolor och dagis förblir stängda, istf att återöppnas, idrottsevenemang ställs in, osv.

  https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/braunschweig_harz_goettingen/Goettingen-Corona-Zahlen-steigen-Schulen-bleiben-zu,corona3282.html

  Anmärkningsvärt är, att Sydsvenskan i dagens pappersupplaga vågar skriva att utbrottet är relaterat till Ramadan-firande (och därmed till muslimer). I nätupplagan finns artikeln inte med (inte än, i vart fall).

 2. Så kan det gå när man har en handlingsförlamad regering, man gör ingenting mer än att bara låta smittan spridas fritt. Skulle tro att det kommer ta många månader (minst) att blir av med smittan med den så kallade ”corona-strategin” (om vi nu har en sådan strategi, det ser inte ut så).

 3. Sverige har 11 gånger fler döda än världsgenomsnittet??
  Det är svårt att inte göra en koppling till hur makthavare
  och politiker resonerat tidigare, ” vi har för många gamla”
  det är dom som kostar pengar sa Magdlaerna Andersson
  och andra? Man har tömt flera äldreboende och med lögner
  förklarat boendet behöver renoveras, och när boendet tömts
  har det genast blivit fyllt med nyanlända utan någon reparation
  Det har ju också blivit resultat i antalet döda bland äldre.
  Skulle gärna vilja veta hur många av dem som blev
  tvångsförflyttade är dom som fallit offer för idiotin.

  Dom styrande tycks sakna dom gener som gör att dom inte
  skäms när dom gjort ett dåligt jobb, vi står idag vid
  skampålen för vårt agerande hos andra länder genom att
  dom öppnar upp för turister, utan för Svenskar, möjligen
  kan detta så småningom få makthavarna att tänka om
  och gå ut och erkänna att dom varit fel ute!

 4. Rätt konstigt att det är så få politiker och deras anhöriga inte har blivit drabbade. Är de immuna ? Vad har hänt på äldreboende , när man inte har fått någon insyn? Har de möjligt vis gett de en gift spruta. Vem vet om de har gått bort av corona? Är det någon som vet detta ?Och i framtiden ge fattigp mer pengar så att de kan bo hemma med en skötare inte 50.

  • hbtq-myndigheterna gör som vanligt. Inget! Alla Sveriges myndigheter är fulla av tjocka genuskärringar och annat skräpp.
   Alla vet varför våra äldre dött. Ormet har krypit i integrationsexperimentets namn.

 5. Ingen vågar erkänna varför smittan har kommit in på äldreboenden.
  Lite i kvällens debatt om språksvårigheter.
  Sanningen: Sänka försörjningsstödskostnaden genom att anställa invandrare och få 70-80 % av lönekostnaden betald av staten och i samma veva påstå att tusen tals invandrare arbetar i vården och frisera arbetslöshets siffrorna är inget annat än ett stort bedrägeri. För när de anställda är kvalificerade för A-kassa får de sluta.
  Deras arbetsinsats är dessutom negativ för de riktiga undersköterskorna, de får ägna alldeles förmycket tid att hålla rätt på dom och vårdtagarna får mindre vård. Allt enligt fackliga företrädare.

  • Lönsamheten kom aldrig för våra äldre. Den kom inte till någon oavsett ålder. Däremot kommer allvarliga problem hela tiden.
   Svergiebildet växer så det knakar. Sverigebildet kryper internationellt.

 6. Tyskarna har suttit inlåsta i sina hem i månader. Så klart vill de inte att detta ska upprepas bara för att Sverige inte kan eller vill se allvaret i denna pandemi. Jag kan inte klandra tyskarna…eller någon annan för den delen. Att de som styr Sverige är helt inkompetenta går inte längre att dölja för resten av världen.

Kommentera