Ny polissatsning i Södertälje: Mc-patruller med automatvapen


BROTTSLIGHET. Tio år efter den stora satsningen mot den grova, organiserade brottsligheten i Södertälje tar polisen nya tag. Mc-patruller beväpnade med automatvapen är från denna vecka en del av vardagen. – Det beror mycket på, tyvärr, hur det ser ut med sprängningar, skjutningar och snabba angrepp, säger kommissarie Gunnar Appelgren, enligt Aftonbladet.

Södertälje har blivit ett av de större problemen i polisens region Stockholm.

Den stora insats som inleddes 2010 ledde till att 17 personer dömdes till kännbara fängelsestraff, däribland livstid för mord. Flertalet har kommit ut och den organiserade brottsligheten har börjat växa till igen på flera nivåer.

Fusk i byggsektorn är ett problem. Även beskyddarverksamhet har blivit väldigt stort, enligt Gunnar Appelgren som ledde den förra satsningen och nu bistår i den nya kraftsamlingen, som kallas Tore 3.

Gunnar Appelgren uppger att det nu handlar om att ”bygga upp förmågan i Södertälje lokalpolisområde mot sin egen problembild”.

Det är här mc-patrullerna med automatvapen kommer in. De väckte uppmärksamhet direkt när de blev synliga första gången i torsdags. Den som kör är lokalpolis och den som sitter bak med kpisten MP5 är piketpolis.

Gunnar Appelgren förklarar bakgrunden. – Ofta vid grova brott blir det trafikstockningar, och i Södertälje flyr man på moped eller motorcykel ofta.

– Syftet är att vara snabbare – och delvis lite show of force förstås. Det vill säga: ni som planerar angrepp och skjutningar, för er finns det en reell risk att torska!

-Pettersson säger att kpist är bättre än dialogpoliser och varmkorv, men många av dagens brottslingar arbetar som tjänstemän hos kommunen, i riksdagen och på advokatkontoren. De första syrianerna/assyrierna kom 1967 och sedan har det fortsatt. Många av dem är naturligtvis hederliga och duktiga medan klanmentaliteten lever kvar hos andra.

Södertälje är ett av prisen Sverige får betala för mångkulturen, jag har skrivet om Södertälje i många år och blivit hotat och mordhotat samt träffat några av herrarna hos tingsrätten…

De hånskrattar åt oss – Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Ny polissatsning i Södertälje: Mc-patruller med automatvapen

 • Urban Lindgren

  Raggarna hade rätt redan på 70-talet….. Begränsad eller ingen invandring

  Gilla

 • grunehetgrot

  Det är bättre med ett skott i pannan.

  Gilla

 • G Nordström

  Undra vad som händer när någon polis blir skjuten, de som idag har våldskapitalet kommer inte att backa.

  Gilla

 • Mm

  Vad skall de göra med polis fjollan som knäböjer inför sina förtryckare och avskyr vapen. Är hon kanske med i saft o bull teamet.

  Gilla

  • Billy Boy

   Polisfjollan slank väl in när ansökningskraven till polisutbildningen sänktes för några år sedan då spyan …

   … Dan Eliasson (S) satt på posten som s k rikspolischef …

   Jeanders bildblogg

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja, den lilla skamliga fjollan, hon bara bakar och bakar !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Den svenska tryggheten anno 2020 bara ökar !

  Gilla

 • Paul L

  Det där med MC-polis med kulsprutor; det låter lite som Colombia. Minns bestämt att jag sett i någon Tom Clancy-rulle. Clear and present danger kanske det var.

  Men jag såg det också i Brasilien med egna ögon. BOPE:

  Gilla

 • Bigman

  Jippi.
  Svara med samma mynt.
  Det är det enda terroristerna förstår, det kommer att kännas värst för de lokala sillmjölkarna från vänstern. När de möter hårt mot hårt då kommer gråten att stocka sig och telefonen går varm i samtal till mamma!

  Vänsterextremister är de ynkligaste som finns, de lever inte direkt upp till sitt manliga ideal ”SOJAFJOLLA”, eller kanske, deras feghet är ökänd!
  De är alltid maskerade och fungerar bara i grupp, lever på bidrag och gamla dogmer. När muren revs föll deras värld i spillror, de stöder alla vänsterdiktaturer och föraktar alla som inte är lika förvirrade som dem själva. Deras fula kvinnor är urtypen för den grottmentalitet som råder inom politiken, sjuklöverns åsikter går hand i hand med deras.

  Många kommer från landsorten och lever i kuvöser där slöhet är en nödvändighet för att passa in.
  Det blir så här när svenskar inte bryr sig, ”stand your ground” är ett amerikanskt uttryck som borde lyftas här, det betyder att du ska försvara dina tillgångar och din rätt.

  Gilla

 • Kent

  Linda Snecker säger att se det var helt onödigt att sätta dom i fängelse de fortsätter ändå när de kommer ut.

  Gilla

 • ståfräs

  Vad är det för fel med att avväpna kriminella knästående med ett handhjärta, undrar blond polis?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: