För ärlig för Sydsvenskan?

JOURNALISTIK. Mats Skogkär, ledarskribent på Sydsvenskan, ska omplaceras till en icke-skrivande tjänst efter att han skrivit en tweet som tidningens ansvarige utgivare Jonas Kanje tagit avstånd från, enligt Journalisten.se.

Tweeten skrevs privat och såg ut som nedan

Jonas Kanje, ansvarig utgivare på Sydsvenskan, tog öppet avstånd från tweeten: ”Det här är en tweet som går långt över gränsen. Ett sätt att uttrycka sig på som Sydsvenskan aldrig kan ställa sig bakom. Vi tar avstånd från den”, skrev Jonas Kanje och Sydsvenskan på Twitter.

Nu har Mats Skogkär fått besked om att han ska omplaceras till en icke-skrivande tjänst. ”Igår fick jag veta att jag har skrivit min sista ledare för HD/Sydsvenskan och att jag kommer att omplaceras till en icke-skrivande tjänst”, skriver Mats Skogkär i ett mejlsvar till Journalisten.

Han uppger att han kommer att vägra omplacering, med hänvisning till yttrandefriheten. ”Jag menar att mitt agerande faller inom ramen för den vida yttrandefrihet som gäller i Sverige. Bonnier News har just yttrandefrihet som ett av sina kärnvärden. Jag har själv under årens lopp skrivit en hel del ledare på temat yttrandefrihet och att den måste gälla också åsikter och uttalanden som uppfattas som stötande”, skriver Mats Skogkär i mejlet.

Om Mats Skogkär på bloggen…

-Pettersson är som tur är inte journalist så jag begriper inte vad det är för fel på att kritisera den svenska vänstern och invandrare för att stödja extremister, plundringar och våld i USA.

Sydsvenskans ansvarige utgivare – sparkar i praktiken Skogkär för att han gör sitt jobb! Ledarskribentens huvudsakliga uppgift är  att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en ansvarig utgivare recenserar vad som står på den egna ledarsidan.

Tids nog får vi samma typ av våld i Sverige om de vänsterblivna får fortsätta sin invandringspolitik av dysfunktionella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “För ärlig för Sydsvenskan?

 1. Inget nytt under solen här inte. Med Avellan i ledningen är det ingen överraskning.

  Avellan lämnade Finland precis som Stenius, Mazzarella mfl skurna ur samma svinhud då finländarna inte ville veta av dem, men i Sverige har de funnit fertll mark.

 2. Mats Skogkär, Erik Magnusson och sportsidorna det enda läsvärda i Sydsvenskan. Tar tre minuter till morgonkaffet.

  Den nya chefredaktören startar med att vi ska gissa på fåglar och med att sparka Mats Skogkär. Vad lever du Jonas Kanje i för drömvärld?

  • Erik Magnusson ljuger – helt medvetet och ogenerat – om antalet flyktingar till Sverige, för sina läsare.
   Sådant beteende tangerar knappast kriteriet ”läsvärd” för undertecknad.
   Kanje är en hycklare av rang med rubriker som ”när våldet kom till Rydebäck”, där han beklagar sig över – utan att han själv förstår det? – över konsekvenserna av sin omhuldade massinvandring. Mental härdsmälta, patologisk schizofreni.
   Sportsidorna är oftast långa okritiska hyllningsartiklar till lata eller halvlata lokala atleter. Givetvis kliniskt rena från kritiska frågor till berörd utövare.
   När det gäller Skogskär ger jag dig rätt, för övrigt måste jag alltid haft otur när jag läser det du nämner☺️

 3. Nya chefredaktören Jonas Kanje är ändå värre än sin företrädare. Sparkar en av få läsvärda. Nu är det definitivt slut med prenumeration på det som en gång var en läsvärd tidning. Ansvaret ligger på ägarna Bonniers som tydligen har en värdegrund som riktiga svenskar inte kan acceptera.

 4. I MSM är det förbjudet att antyda att massinvandringen haft negativ effekt på Sverige. Särskilt illa är det att skriva sanningen att makteliten ligger bakom.

 5. Brukar dagligen skumma över deras rubriker,via min Startsida….
  Detta namn Skogkärr har jag dock aldrig stött på. Däremot finns det många allvarligt sinnesförvirrade skribenter. Ingen nämnd,men ingen glömd !!
  Dessa “ledargestalter för vänsterextrema ” skäms inte ens,för att dagligen sätta in sina konfirmationsfoto,som signum för slasket de knappat ner!

 6. En annan Skåne-tidning, Kristianstadsbladet, har bra mycket högre i tak. Deras ledarskribent, Carolin Dahlman skriver t.ex ledare som dessa:
  “Invandringen är dyrare än det verkar”, “Rasism mot vita är lika illa som rasism mot svarta”, “Själviska demonstranter borde skämmas”, “Har Trump rätt om WHO….finns starka skäl att granska WHO:s relation till Kina”, “Barnkonventionen bör skydda offren – inte rånarna”, “Svensk skola ska inte ha extremism på schemat”. Dessa ledare och fler går att läsa på följande länk:
  https://nxt.kristianstadsbladet.se/om/carolin+dahlman/

  Kristianstadsbladets ledare ger förmodligen Sydsvenskan blodstörtning!

 7. När SDS har en vettig skribent och vill göra sig av med honom så förstår man att det inte finns mycket till förstånd där.
  Moa Berglöf som var talskrivare och är stor supporter till bedraren och mutkolven Fredrik Reinfeldt får säkert jobba kvar.

 8. Verklighetens beskrivning är inte alltid så populär i Sverige .Där “Sverigebilden” ska skyddas in i absurdum.

  Sydsvenskan är en tidning som tror och gör det fullt ut. Man har även missat vad demokratins viktigaste grunder går ut på.

  Värdighet är ett ord man borde studera på Sydsvenskan. För det saknar man in för det fria ordet.

 9. Enl. vänstern ska man tydligen avliva oskyldiga för att protestera mot att någon gangster har avlidit. Logiken i det är att det inte finns någon logik.

 10. Tror jag det, någon som har synpunkter på kräk vänstern
  kan ju inte bli populär på Sydsvenskan, det visar tydligt på
  var Media har sina hem. Fan vad den tidningen har dekat
  ner sig från att ha varit Sydsveriges största dagstidning, så
  ligger dom väl idag och skvalpar 30-40 tusen ex. eller något
  ditåt.

 11. Bonnierkoncernen visar återigen sitt fula tryne när de nu igen försöker kväva den svenska yttrandefriheten.

  Jag förstår bara inte vad det är för mentalt rubbade människor som läser DN, Sydsvenskan och de övriga använda skithuspappren Bonniers producerar.

  //Gunnar Karlsson

  • Dessa tidningar gör nog inte Bonnier koncernen rika,
   men dom har en stor skara med Tids skrifter som dom
   tar rejält betalt för, jag kollar mycket noga så att dom
   jag köper inte kommer från Bonnier koncernen,
   gör likadant ni med, åsikts förtryckare ska inte gödas!

 12. Gud nåde om du skriver något som inte passar vår vänsterliberala press.Då blir du tagen i örat och förpassas till arkivet i källaren.Skriv framförallt aldrig sanningen.Det heliga socialistiska värdegrundsaltaret får inte bli kantstött.Sverige har blivit ett otroligt sjukt och unket land där debattklimatet är liknande det som finns i Nordkorea.En åsikt ska råda annars blir det tråkigheter.Stå på dig Mats.Det behövs fler Journalister som dig som inte räds att skriva ” opassande”.

 13. Finns nog flera skribenter som privat tycker något helt annat än det de skriver allt för att få behålla ett välbetalt jobb. Syltryggar.

 14. Förstår att Mats blir omplacerad, så högt i tak är det på SDS. Men svenska folket skall visa sin plats genom att hålla käften o gå ner på knä. Det är ingen överraskning att knäböjandet är en fortsättning på förnedrings rånen av stora som små. Ju mer våra invandrare kan få oss att kröka rygg ju bättre. Att sen våra politiker o journalister fattar inget är ju inte överraskande, dom är inte dom skarpaste knivarna i lådan

 15. Så mycket för allas lika värde, är du ärlig och uppriktig då ska du omplaceras. Det verkar tidigt 1900 tal, då arbetsgivarna gjorde precis vad de ville med en anställd, hade han skrivit det i Sydsvenskan så kanske det hade varit befogat med en reprimand men ej att fråntas sitt jobb.

 16. “BeskrivningMats Gunnar Skogkär, född 4 november 1957, är en svensk journalist, som sedan juni 2003 arbetar som ledarskribent på oberoende liberala Sydsvenskan.” (Wikipedia)

  Förut i alla fall var personer över 61 år omöjliga att sparka så det är kanske arbetsbefrielse han strävar efter?

 17. Vem skall vi tacka för att Pettersson inte blev vänsterjournalist?
  Det är fullkomligt bra som det är just nu.

Kommentera