Operation Rimfrost läggs ned


BROTTSLIGHET. Polisens Operation Rimfrost läggs ner den 15 juni. Insatsen startades för att få ner antalet skjutningar och sprängningar, men det målet har man inte uppnått, rapporterar SVT Nyheter.

Steget Efter Trygghet

Steget Efter

Mellan juli och november 2019 skedde 142 skjutningar i Sverige. Under de fem följande månaderna när Operation Rimfrost pågick minskade siffran något till 135.

Under de fem månaderna före insatsen sköts 12 personer till döds. Under Operation Rimfrosts första fem månader ökade dock denna siffra till 25 dödsskjutningar.
– Så som kriminaliteten är nu finns ingen ”quick-fix”. Det kommer ta tio års hårt arbete från hela samhället om vi ska få ordning på det här, säger Daniel Larsson som är polisinsatschef för Operation Rimfrost i Uppsala.

-Pettersson menar att Operation Rimfrost kanske varit bra lokalt, men vi ser också att polisens saft, bullar och pizza med de kriminella inte hjälper…

Och om tio år får vi vara glada om brottslingen bara ökat lite…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Operation Rimfrost läggs ned

 • grunehetgrot

  Vilket miljardprojekt i ordningen de senaste 3-4 åren har inte misslyckats av den så kallade regeringen i Sverige.

  Gilla

 • HB

  Egypten har militära vägspärrar strategiskt utplacerade. Alla måste visa ID.

  Jag kan tänka mig att de griper och dömer efterlysta och terrorister. Normala invidider lämnas ifred.

  Sverige är Totalt efterblivet som låter knarket flöda och.bilbränder och all annat kriminalitet får fortgå….

  I Sverige lagförs och döms oroliga äldre som klagar och uttrycker sig negativt om samhällskaoset

  Gilla

 • ossie

  Har ju varit lite dämpat i Malmö pg av punktmarkering men nu kan nog blattarna släppa loss igen. Skyddsväst på för malmöborna.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja Rimfrost blev ju inte helt oväntat verkningslös, bara dyr för svenska skattebetalare !
  Idiot-Sverige kan definitivt inte bli mer patetiskt och sjukt.

  Gilla

 • Maya

  Poliser i detta havererade projekt gjorde nog så gott dom kunde med dom verktyg som stod till buds.Problemet är att sedan tar det stopp.Insatschefen säger ju det ganska klart : citat : HELA samhället måste ställa upp.Om man ska använda en liknelse kan man jämföra det med ett städbolag som gör en storstädning på ett företag.Det blir rent och snyggt en stund men verksamheten förändras inte för det.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Visar ju bara att något är fel. Ett systemfel som medför att polisens förmåga att skydda de laglydiga och skötsamma medborgarna i samhället begränsas.
  Och varför är det då så här, trots alla de löftesrika ord om att gängen ska knäckas mm från ansvariga ministrar.
  Ansvariga politiker är livrädda för att ge polisen och övriga rättsväsen de befogenheter som behövs. Politikerna har genom åren visat ett stort misstroende mot polisen och att ge polisen allt för fria tyglar i den brottsbekämpande utövningen. Det har snarare gått och det motsatta hållet genom att man mer och mer detaljstyrt verksamheten.

  För att lyckas med att lösa brott måste polisen ha allmänhetens förtroende och att allmänheten ställer upp och vågar vittna på det man har sett. Idag känner nog allt för många att man inte kan räkna med samhällets skydd om man skulle ställa upp och vittna mot dessa gängkriminella. Och då väljer man hellre att titta bort, att inte se vad som sker. Och utan dessa vittnesmål står rättsväsendet där.

  Gillad av 1 person

 • Fjodor

  Regeringen bryr sig inte om brottsligheten när S ökar i opinionsmätningar av någon bisarr anledning.

  Gillad av 1 person

 • Bigman

  En ren (cover up).
  Att få stopp på eländet kräver att de skyldiga låses in på långa straff.
  Invandringen måste stoppas och de som ska avvisas måste ut.

  Det finns inget intresse att lösa det här åtminstone inte med de lösningar som krävs. Vänstern vägrar att analysera problemet, det är inte en fråga om utsatthet utan snarare en fråga om inkomst och jobb.
  De vill ha hög lön, bra jobb men inte gå i skolan eller engagera sig.
  Sen tillkommer det faktum att det är de stökigaste kulturerna man importerar, dem som redan är livsstils kriminella.

  Innan dessa faktorer är gjorda till faktorer som bör bekämpas så kommer inte det här att sluta. Afrika är och förblir stamsamhällen som många gånger är orsaken till de dysfunktionella samhällen som aldrig blir bättre.
  Dessa miljarder används av den stam som sitter vid makten och då blir andra stammar provocerade. Rwanda är ett exempel på det, men långt ifrån det enda kaoslandet.

  Känns som att det inte behöver vara svårt att få till förbättringar, men anser man att svensk s.k rasism är problemet då är vi illa ute. Då får vi nog flytta och sluta skänka pengar till dessa idioter.

  Gillad av 1 person

 • Roland Salomonsson

  Självklart kommer inte våldet att minska så länge den del av våldet som kan knytas till individer med invandrarbakgrund tillåts gå i stort ostraffade. Genom att gå hårt åt brottslingar med invandrarbakgrund bör stora delar av det grova brottsligheten reduceras kraftigt. Dessa brottslingar bör utvisas MED FAMILJER (eller de som är medborgare FÖRVISAS med sina familjer). Genom att utvisa/förvisa bör antalet brottslingar successivt minska. Det är inget problem att även förvisa etniskt svenska brottslingar.

  Dessutom borde de moskéer som brottslingar går i, stängas och dess imam med familj utvisas. Det är moskéens/Imamens skyldighet att se till att församlingens medlemmar är laglydiga eller meddela svenska rättsväsendet vilka som är brottsliga.

  En annan del som måste skärpas är identifieringar vid svenska gränsen. Dags att återinföra passkontroll vid ALLA gränsövergångar, både vid ut- som inresa. Sverige måste återta kontrollen över vilka som vistas i Sverige.

  Listan över nödvändiga åtgärder kan göras enormt lång.

  Gillad av 2 personer

 • hllviken

  Självklart – det har inte varit minusgrader de senaste veckorna!

  Endast daggdroppar nu.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: