Hur kan detta förklaras? Det måste utredas!

INSÄNDARE. När svenska politiker tvistar om hur de ska få igång coronatester och vem som har ansvar för att detta inte startats för länge sedan. Då har man på norska sjukhus totalt 28 coronapatienter och 0 avlidna! I Sverige har vi tusentals coronasjuka på sjukhusen och uppåt hundra dör varje dag!!! Det är helt ofattbart!

Rolf Malm

Hur kan det vara så olika på var sin sida av en gräns? Hur kan det vara så att just Sverige har 11 gånger fler döda än världsgenomsnittet? Efter flera månader kan vi inte fortsätta med att vänta och se vem som hade rätt strategi när krisen är över. Det är redan uppenbart att Sverige hade fel.

När vi har 4 gånger fler döda än det totala antalet sjuka i Norge måste vi få kräva förklaringar och inte de bortförklaringar som dagligen presenteras av de ansvariga. Norge är i de flesta avseende väldigt likt Sverige. Men någon avgörande skillnad finns alltså. Men vilken?

Konsensus är det svenska idealet. Viktigare än fakta, övertygelse, sunt förnuft och erfarenhet. I krislägen närmast helig – man bråkar inte och för inte politik i dess egentliga mening. Det får vänta. Nu ska EN uppfattning gälla. Är den då fel blir resultatet katastrofalt. Jag skulle vilja kalla det rysk-roulett-politik.

Jag tror att detta är mindre uttalat i våra grannländer där debatten är öppnare. I Norge stängde man gränserna helt och införde dryga straff för den som bröt karantänregler. I Sverige fortsatte man i stort sett som vanligt. Massinvandringen fortsatte obehindrat. Sverige har betydligt fler invandrare än Norge. Sverige vet inte ens hur många som uppehåller sig här illegalt. Sverige lider av enorm bostadsbrist. I Norge äger man sin bostad och nyetableringen sprids över landet.

I Sverige resulterar det i snart 200 utanförskapsområden med enorm trängsel och närmast omöjlig kontroll av myndigheter. Där råder dessutom kultur som står stark kontrast till svenska regler och där människor saknar förtroende för myndigheternas direktiv. Norge har inte 900.000 utlänningar med samordnings-nummer som ger dem rätt att resa in och ut ur landet. En icke föraktlig del av norsk vårdpersonal är svenskar som tjänar dubbelt så mycket som hemma. I Sverige bemannas främst äldrevården av lågutbildade invandrare.

I Norge har befolkningsökningen varit hanterbar. Sveriges befolkning har på rekordtid ökats från sju till snart 11 miljoner. I Sverige råder närmast ofattbart hög arbetslöshet bland invandrare. I grannländerna är detta ett betydligt mindre problem. Följaktligen har sjukvårdsköerna i Sverige vuxit ohanterbart mer än i Norge.

I Norge har Miljöpartiet aldrig haft något större inflytande på politiken. Man har inte tömt sina resurser genom mångmiljardsatsningar på ”ett hållbart samhälle”. Man har tvärtom i princip lagt ner satsningen på vindkraft. Sverige planerar snabb utbyggnad med ytterligare 5000 vindsnurror.

Om nu vetenskapens rapporter som att utomeuropeiska invandrare har betydligt ökad risk för att smittas av corona stämmer, så kan det ju vara del i förklaringen till den snabba spridningen i invandrartäta Sverige och Stockholm i synnerhet. Det kommer naturligtvis som allt annat i det hycklande Sverige avfärdas som rasism. Men nu om någonsin borde detta inte gå före att rädda svenska liv och Sveriges internationella rykte. Det gagnar ju inte heller invandrarna som eventuell riskgrupp.

Det förefaller nu som betydligt viktigare att med skyndsamhet låta verkliga experter undersöka varför Sverige i jämförelse med grannländerna råkat så illa ut. Mitt resonemang om Norge gäller i olika grad även Danmark, Finland och Baltländerna. I Danmark har man i stort sett satt helt stopp för invandring. I Finland har den alltid varit låg och där har man dessutom behållit den höga krisberedskapen sedan krigen. De baltiska länderna har i princip aldrig haft invandring av utomeuropéer.

Det interna politikergnabbet inom regeringen är ovärdigt när landet från alla håll hotas av dödlig kollaps. De har länge nog flytt det ansvar de blivit betrodda med.

Rolf Malm

Ps. Sedan många år har jag grävt i arkiven för att förstå Sveriges nedgång. I snart hundra år är vår historia stinn av undangömda skandaler, vanstyre, hybris, bedrägerier, faktaförfalskningar, korruption, falska vallöften och ren dumhet. Liknande det vi nu ser i coronakrisen. Med viss vånda försöker jag beskriva det i boken ”Sverige 2084”. En tänkt framtida vidräkning med de politiskt ansvariga. Jag tackar för alla tips och för ekonomiskt stöd!
Swish 0722 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

Steget Efter

26 thoughts on “Hur kan detta förklaras? Det måste utredas!

 1. Att Sverige sticker ut i jämförelse med andra länder har kanske att göra med kvinnornas situation på arbetsmarknaden? Så skulle nog vår
  Statsminister försöka förklara det?

  Bara det att man fortsatt att importera folk från Mena under hela
  pandemin säger en hel del om den infantila inställning som regeringen haft till viruset, av dom 5-6 tusen som kommit har man någon uppfattning om någon av dessa insjuknat i Corona?

  Märkligt att en virus som tagit hundratusentals liv i världen är
  oviktigare än Asylmottagningen, som tydligen överskuggar allt annat?

 2. Det är väl ingen hemlighet att d-vitaminbrist förvärrar symptomen. Det största problemet är att det finns inga större vinster för läkemedelsindustrin i att sälja d-vitamin så därför behövs ett svindyrt vaccin. WHO avråder också från den billiga medicinen klorokin. Den kan vara farlig fastän miljontals människor i Afrika tagit medicinen i åratal

 3. BRÅ har tagit över statistiken. I Skåne rapporterades 5 dödsfall. BRÅ rapporterar noll. Ska man luras måste man vara smart. Låt oss säga en stegvis nerskalning av avtalet dödsfall och en stegvis upptrappning av lögnerna. Det blir bara värre och värre.
  I går 45 st.
  I dag enl. BRÅ 0 st
  Idag en. Skåne 5

  Bra jobbat! Trovärdigheten är sisådär.

 4. Som man bäddar får man ligga. Röstar man på Löfven och Sossarna kan det bara bli fel. Tänk på det nästa gång ni röstar.

 5. Då kommer rapporten och rubrikerna som ett brev på posten !!!
  Inga nya dödsfall av Covid-19 !!!!!!

 6. Det gäller att upptäcka och förstå likheterna i modus, propaganda och övrigt tillvägagångssätt (inkl skrämselpropaganda) i alla hysterier som t ex Klimathysterin, Migrationshysterin och nu Coronahysterin så klarnar det för fler och fler och då finns det en liten chans att förbättra situationen något. Landet är dock för alltid förlorat vilket bevisas av det sinnessjuka resultaten i opinionsundersökningarna avseende förtroendet för Regimen (om siffrorna är riktiga, vill säga).

 7. Svaret är uppenbart. De som styr vårt land är inte mogna uppgiften. De ska plocka jordgubbar. De flesta så kallade politiker och så kallade myndighetspersoner gör sig bäst på jordgubbsfältet. Svaret är att det är en grupp med korrupta, sinnessvaga clowner som “styr” “Sverige”. Konsekvenserna för det svenska folket kommer att bli mycket påtagligt på en global skala.

  • Det är redan oerhört påtagligt !
   De som idag skall föreställa regering tillsammans med övriga tomtenissar-och nissor i regeringskansliet lär vara ca 5000 pers. Det hade ju täckt upp för bönder och odlare om dessa 5000 hade tagit jobb som jordgubbs/svamp/bärplockare och granplanterare.
   Då hade de i alla fall gjort en insats för landet !

   • He Adamson, det är riktigt. Konsekvenserna är högst påtagliga. Jag pratar om en helt annan nivå avseende konsekvenser, en nivå där andra länder inte lägre vill ha med oss att göra. All ackumulerad pajasverksamhet har nått en kritisk massa. BOOM! Mitt råd är, till alla svenskar som kan, att se över alternativa länder, åtminstone som back-up.
    God bless He Adamson.

    Med vänlig hälsning,

    Genusminister (utan utbildning och bildning, känslostyrd och godtycklig, labil och fet, hona)

  • “De flesta så kallade politiker och så kallade myndighetspersoner gör sig bäst på jordgubbsfältet.”
   Som fågelskrämmor då,för något plockat blir det knappast. 😄

 8. Ja du Rolf Sverige har Stefan Lövfen som endast litar på sina “experter” och vågar inte tala till folket utan att förinspela och läsa direkt från ett “tal” skrivit av någon spökskrivare från Bomersvik.
  Sedan har vi Anders Tegnell, Johan Carlson, Johan Giesecke och Agnes Wold som har marknadsförts som experter men utan kunskap men med viktiga pk idéer.
  Johan Gieseckes roll ska nog inte underskattas när det har kommit fram att han har tagits in av FHM som konsult med ett rundhänt arvode.
  Detta är en dynghög som kommer att lukta desto mer man rör i den.

  • Mmm, bevare oss för sådana “experter”. Nu leder vi dödsligan igen.

   Och hela världen har hela tiden varnat för den “svenska expertstrategin”. Undanflykterna blir mer och mer patetiska. Den där tilliten det talats så mycket om håller på att slaska i backen som en fet wobblande snorloska.

  • Ähh, bilden visar att alla andra motarbertar Sverige, detta sett ur svensk synvinkel ….

Kommentera