Hallengren (S): Vi har gjort något enastående i en historisk kris

PANDEMI. Sveriges socialminister Lena Hallengren (S) har försvarat Sveriges sätt att sköta coronakrisen. I programmet Helgstudion i Sveriges Television sade Hallengren att man i Sverige har gjort något enastående i en historisk kris, rapporterar Svenska Yle.

Johan Carlsson, generaldirektör för Folkhälsoinstitutet som i februari 2020 påstod att coronaviruset i skulle spridas i Sverige bredvid Lena Hallengren, Sveriges socialminister. Bild från regeringskansliet.

På frågan om Sverige borde ha agerat snabbare i början av coronautbrottet svarade Hallengren så här: – Att sitta i efterhand och ha synpunkter på att något skulle ha gjorts snabbare är i ärlighetens namn inte så svårt. Men under tiden som smittan spreds – det var ett virus som ingen kände till – vidtogs många åtgärder och många arbetade hårt. Min bild är att ingen satt och väntade på någonting utan alla agerade utifrån den kunskap man hade, väldigt snabbt.

Hallengren vill heller inte i det här skedet utvärdera de åtgärder som Sverige vidtagit. – Jag tycker att det är för tidigt, dels att utvärdera hela krisen och krishanterandet, dels att peka ut specifika fel. Jag vill fortfarande säga att vi har gjort något enastående i en historisk kris. Inte minst att ställa om hela sjukvården, hela samhället har ju ställts om. I kultur- och fritidsvärlden ställdes hela vardagen om på en natt. Vi har löpande gjort allt det vi sett har varit rätt och riktigt – och möjligt, sade socialminister Lena Hallengren.
Hon påpekade att läget fortfarande är allvarligt och att epidemin inte är över. Det kanske kommer en andra våg, sade Hallengren.

Sverige (30.5.2020) har 37 113 konstaterade fall av coronasmitta och 4 395 coronadödsfall. Det senaste dygnet har 45 nya dödsfall inträffat.

-Pettersson säger att det är för tidigt att döma någon men det är inte fusk med SSU:s medlemssiffror för att få mer bidrag och makt Lena Hallengren sysslar med denna gång, så lite ödmjukhet kanske vore på plats. “Vi har gjort något enastående i en historisk kris” är garanterat skryt och högmod.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

18 thoughts on “Hallengren (S): Vi har gjort något enastående i en historisk kris

 1. En alternativ förklaring kan vara hjärntvätt.
  För ngr år sen sprack den kusliga miljön i Knutby. En stängd, bestämd och helt sjuk miljö bland ngr likasinnade.
  Är nog beredd att betrakta även (S) som en lika sjuk och hjärntvättad miljö.

  Därför inte helt osannolikt att hon tror sig själv!

 2. Läkaren Jon Tallinger recenserar fulspelet som försiggick i SVT Agenda 2020-05-10 vid reporter Anna Hedenmo “intervjuade” socialminister Lena Hallengren (S). Senifobiker med senicidal agenda. (Publicerades 2020-05-10. Speltid 6:34)

  https://www.youtube.com/watch?v=pKCYSV3QSSw

  Ytterligare en video där läkaren Jon Tallinger fortsätter att recensera fulspelet som försiggick i SVT Agenda 2020-05-10 när reporter Anna Hedenmo “intervjuade” socialminister Lena Hallengren (S). Skäms SVT. Skäms Lena. (Speltid 5:00)

 3. Fy sån äcklig individ?
  Över 4000 döda och man tycker att man gjort något enastående !
  Hur många dödade Hitler på så kort tid?
  Själv hoppas jag onskan kommer o tar er
  Herre min skapare hur kan man vara så ond.
  Tror allt är planerat..bli av med dom äldre ..dom kostar bara…
  Nu slapp ni bygga gaskammare för oss!
  Vilken tur ni har…Grattis

  • Fy sån äcklig individ?
   Över 4000 döda och man tycker att man gjort något enastående !
   Hur många dödade Hitler på så kort tid?
   Själv hoppas jag onskan kommer o tar er
   Herre min skapare hur kan man vara så ond.
   Tror allt är planerat..bli av med dom äldre ..dom kostar bara…
   Nu slapp ni bygga gaskammare för oss!
   Vilken tur ni har…Grattis

 4. Eget beröm luktar illa. Dessutom finns ingenting att yvas över. Det är resultatet (antalet svenska dödsfall jämfört med grannländer) som räknas.

  Högmod går före fall. Efter coronan, så lär nog socialdemokraternas opinionssiffror bli ännu lägre än före coronan, detta med tanke på hur pandemin hanterats.

 5. Är tvungen att ge tanten rätt:

  Sverige har skött krisen på ett enastående sätt, inget annat land har skött den lika uselt, undantag troligtvis Brasilien där statens metoder är samma men retoriken annorlunda än i Sverige.

 6. Inom regeringen är det säkert stort, viktigt och rätt – att medvetet ta livet av gamla, tärande svenskar.
  Jag ser för mig hur den feministiska blondin-eliten segerstolt dansar can-can och börjar lägga upp riktlinjer för mottagande av nästa grupp ”unga pojkar” med s.k. flyktingstatus.

 7. Enl. koranen får en muslim inte ljuga. Men det finns undantag. T.ex. om lögnen kan gagna islam ; då är den i allra högsta grad välkommen. Verkar som såzze-partiet har infiltrerats ganska rejält av det islamistiska tänket.
  För att partiet kommer ju alltid först och då är lögnen icke ett hinder, utan snarare ett medel.

  • Ja den Svenska S.K. regeringens högsta önskan nu är att CORONA SMITTAN aldrig tar slut.

 8. Vad är hon stolt över? Är det att massvis av åldringar fått en något för tidig död, plus att dom behandlats inhumant under sin dödskamp?

  Det har ju uttryckts från mer än en minister att är för många gamla, och att det är dom som kostar pengar, inte Muslimtanter med många
  barn som får uppemot en halv miljon i års bidrag??

  Tycker att nästa gång det ska rekryteras en ny Minister så kan det lika gärna göras från dagis, svaren man får där är i paritet med
  lena Hallegrens.
  Hon hade gjort mer nytta genom att vara hemma och ta hand om familjens hund!

 9. Hur det ser ut vad gäller yngre personer jämfört med andra länder vet jag ej men det har varit rena slakthuset med de äldsta. Det är möjligt att andra länder kommer att springa i kapp oss. Och det är också möjligt att det inte blir överdödlighet på årsbasis men oförmågan att rusta för en pandemi och behandlingen av de som byggt samhället är en fullständig katastrof. Sedan är det möjligt att Sverige klarar sig bättre rent ekonomiskt på sikt med mjukare nedstängning men priset i mänskligt lidande är skyhögt.

 10. Jasså det lilla patetiska och förljugna landet Sverige med sitt ständiga mindervärdeskomplex har varit duktigt nu igen?
  Är bara en sak som världens största Socialbyrå Sverige med sina landsförädiska folkvalda politiker är bäst på och det är att förråda sitt eget folk och att massimportera kriminella parasiter och andra icke kristna raketforskare.

  • När Sverige har lyckats tagit död på samtliga över 70 år, skall dom då ge sig på dom över 50.

 11. Dom har gjort något enastående i en historisk kris. Framstått som dumhuvuden. IGEN. Tänk att svenska politiker är så enormt fega.
  Kvotering och mångfald kanske inte är en så bra rekryteringsmetoder.
  De flesta jag känner har alltid varit skeptiska till feta, labila skrikande kärringar. Dom borde rulla undan och släppa in riktig kompetens.

  God bless Sweden

 12. Vad Sverige har gjort i Corona-tider är jämförbart med att ställa upp i OS och komma sist. Sen slår man sig för bröstet för att man ordnat resan dit.

 13. Ja, de har med vett och vilje tagit livet av tusentals människor. Om det är nåt att skryta om är en sak att fundera på.

Kommentera