Sveriges utsatta barn

av Judith Bergman • 27 maj, 2020

 • De misstänkta är ju också offer i någon mening, men det här är ändå något vi måste ta itu med, att barn också begår brott.” – Polischef Carin Götblad, Expressen, den 5 februari 2020.

 • Föräldrar är rädda för att anmäla brott som begåtts av andra barn mot deras barn … I augusti 2019 hade 13-åriga Filip och hans familj inget annat val än att flytta ifrån Uppsala efter att ett gäng minderåriga hade gjort hans liv outhärdligt. Han blev misshandlad, rånad och hotad till livet av gäng, och de svenska myndigheterna sa till honom att inte anmäla det till polisen då detta skulle göra saken “värre” för honom.
 • Förra året anmäldes 257 explosioner – inklusive sprängningsförsök – en ökning på 59 % jämfört med 2018, enligt SVT Nyheter. Ändå har bara sju personer dömts för något av dessa 257 brott.
 • “För första gången nu begås fler brott – i absoluta termer – av personer med utländsk bakgrund än av personer med svenskt ursprung … Den mest brottsbenägna gruppen är personer som är födda i Sverige med två utländska föräldrar.” – Rapport av Det Goda Samhället, sommaren 2019.

Antalet barn som rånar andra barn har ökat med 100 % på bara fyra år, enligt en ny studie av svensk polis som handlar om anmälda våldsbrott i vilka barn under 15 år har varit både offer och förövare. År 2016 begicks 1 178 rån mot barn under 18 år. År 2019 hade antalet ökat till 2 484. Antalet våldsamma brott i vilka den misstänkta har varit ett barn under 15 år har också ökat dramatiskt: År 2015 inträffade 6 359 anmälda våldsbrott i vilka den misstänkte var ett barn under 15 år. År 2019 hade detta antal stigit till 8 719 anmälda våldsbrott.

Brotten inkluderar “våld mot huvudet, sparkar, pistolhot, bränd med tändare, hot om att döda, hot om att bomba skolan, hugg med matkniv, bett samt barn som rivits, släpat, kastats och låsts in av andra barn”.

Läs vidare

8 thoughts on “Sveriges utsatta barn

 1. För manga år sedan träffade jag en polis som arbetade som piketpolis. Han uttryckte sig följande då det gällde hans chef: Totalt vakuum och om man lyste med en ficklampa i chefens öra så syntes ljuset i det andra örat. Fullkomliga marionetter åt regeringspartiet? När får vi någon som vågar visa buset ”var skåpet skall stå”!

 2. Jobbigt att försvara mångkulturen i alla lägen. Det enda rätta och vi kommer att landa där tillslut är att det blir obligatorisk utvisning av förövare samt målsmän vid grövre brott. Daltandet som idiotvänstern håller på med förvärrar bara problemet och har gjort så under decennier. Det handlar om signalpolitik vänstern SIGNALPOLITIK!!!

 3. Hon räknar väl sig själv som offer när hon försökte lura till sig extra pengar till lönen

 4. Det finns lösningar på problemen. Utvisa dessa familjer till deras hemländer. Där trivs de, då många reser dit med jämna mellanrum och där kan de nog inte leva rövare.

 5. De enda offer vi har i Sverige är den svenska etniska befolkningen som utsatts för PK folkets tyranni.

 6. Samma menlösa korkade inskränkta uttalande som hennes förra chef?
  Vem är dom offer för Carin Götblad? Är dom offer för att dom kom ifrån totalt sönderbombade länder till landet fullt med mjölk o honung och fått samma chanser som Svenska ungdomar att utbilda sig?

  Det är bedrövligt att höra från en hög Polischef att förövare är offer när det i verkligheten handlar om ren ondska, där det inte tas hänsyn till vem eller vilka som kan bli lemlästade för livet.

  Det är inte konstigt att vi har dom flest ouppklarade brotten i hela Europa, felet ligger inte hos enskilda poliser utan hos politiserafde
  polischefer!

Kommentera