Stäng

Regeringen ljög medvetet – beredskapen var inte god

PANDEMI. Trots att det fanns flera brister i förberedelserna inför coronapandemin beskrev regeringen i slutet av februari Sveriges beredskap som god, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Då hade inte någon nationell beredskapsinventering gjorts och läget kring skyddsutrustning var osäkert. Det framgår av interna mötesprotokoll mellan Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare, samt av den nationella lägesrapport som Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten tidigare gjort.

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att det inte går att svara på om det finns skäl att vara självkritisk, – Utifrån det vi såg och utifrån den kunskap vi hade så var det bilden, men på kort tid har vi gått igenom ett förlopp som verkligen är historiskt.

-Pettersson undrar hur fräck en f.d. SSU:are får vara? – Jag tycker att frågan nästan blir omöjlig att besvara för det är vanskligt att titta i backspegeln, för att det är ingen som sitter med facit och manual i de lägena

– Och jag tror att det vore farligt att man satt och väntade in en situation där man trodde att man visste tillräckligt. Det skulle kunna ta en ände med förskräckelse tror jag, om man inte vågade fatta beslut av rädsla för det, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Damen erkänner att hon inte visste och i stället för att ta reda på fakta, vilket hon som minister har en hel stab med folk till så ljuger hon och hon ljuger ostraffat. Hallengren ljög även som SSU:ordförande och hissade medlemsantalet för att få högre bidrag. Det räknas tydligen som en merit i rörelsen.

Socialminister Lena Hallengren (S). Pressbild. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Regeringen ljög medvetet – beredskapen var inte god

 1. Stor förvirring i den odugliga JÖK-juntan orsakar förödande fördröjning av Corona-testningar.

  Delcitat

  Lena Hallengren (S) om testningsbråket: ”Missförstånd”

  Statsminister Stefan Löfven (S) är frustrerad över att inte fler svenskar testas för covid-19. Enligt honom ska regionerna nu testa alla fyra priogrupper – men SKR hävdar att man bara har ansvar för de tre första.
  Nu svarar socialminister Lena Hallengren (S) att det hela är ett missförstånd och ”ett sätt att spela bort korten”.

  Statsministern anser att fler borde testas för covid-19.

  – Där känner jag en frustration. Det borde varit fler som testats vid det här laget, säger han i en intervju i SR Studio Ett.

  Trots att Sverige har kapacitet att testa 100 000 personer i veckan testades förra veckan bara knappt 29 000 personer.

  En anledning till att inte fler testas kan vara otydlighet mellan staten och regionerna, enligt Löfven.

  – Vi gick in tidigt med en testmiljard, vi har sagt till regionerna och kommunerna att det får aldrig fallera på pengarna. Vi tar de extra kostnaderna. (Publicerat 2020-05-28)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hallengren-om-testningsbraket-missforstand

 2. Varför skulle de bry sig, de behöver inte oss. De har redan importerat många väljare och resten fylls upp med det svenska infantila extremistgardet. Hallengren är troligen införstådd med att hon kan bli skadeskjuten i den här processen eftersom hon skickas fram och blir en syndabock. Hon sätts på undantag några år, bra betalt förvisso, men inget straff direkt.

  Situationen som sådan är ett resultat av att vi inte behövde ta något ansvar under WWII, vi behövde inte slåss för vår övertygelse och frihet, tvärtom tanken om att ingå i det Stortyska riket fascinerade många, framförallt inom politiken och adeln.
  De andra länderna, de ockuperade, lärde sig då att grannen Sverige samarbetade med utländska ockupationsmakten och hjälpte dessa.
  Motståndsmän fängslades eller sänds tillbaka till ockupationsmakten.
  Än idag finns en sund misstro mot Sverige i många länder, de vet att den frihet vi har inte beror på vår ideologi utan på medlöperi.

  Det här har skapat ett trauma som idag visar sig i form av en desperat tanke – Vi måste bli omtyckta genom att köpa kärlek!
  Vi slösar pengar på fiaskoprojekt som har blivit en del av politikernas arbetsmarknad, i den biståndsrörelsen behövs varken kunskap eller kurage.

  Men sossarna försöker desperat tvätta bort den här stämpeln genom att strunta i de arbetandes behov, de kör racet med medlidande i stället, trots att de mest medlidande är de mest avlönade. En händelse som ser ut som en tanke.

  Bristen på beredskap går att finna i den bristen på beredskap. Globalismen har blivit ett substitut för egen förmåga, tyvärr inser inte våra infantila politiker skillnaden. De har överhuvudtaget inte lyssnat på dem som varnat för detta, istället anställer de t.ex Bydén som ÖB, meriterad, nja snarare beredvillig. Det är lite maffiametoder över svensk politik, handplocka de trogna och bannlys de kunniga.

  Det här beror till stor del på vår oförmåga att själva engagera oss, den demokratiska parlamentarismen kräver ett visst mått av deltagande för att inte övergå till en politisk lekstuga för dem med rätt partiåsikter.

  När det visade sig att beredskapen var lika med noll, så slog myndighetssverige igång propagandan, många var buden om virusets förmåga. Det som inte hände var att man agerade som resten av världen.
  Man försöker vänta ut smittan och tror den ska dö ut självmant. Under tiden har omvärlden insett faran och börjat hamstra material medans vi klagar över andras oginhet, de som trodde på globalismen blev snart varse att den är inget värd när nöden är som störst.

  Vi ser nu hur inga tester görs, myndigheter kör över arbetsmiljöverket för att tvinga folk arbeta utan skyddsutrustning. Inga beslut fattas. Det här är en taktik som politikerna styr, skulle tillräckligt med resurser finnas så skulle det betyda att vi får bukt med pandemin. Det skulle i sin tur också bevisa att allt grundar sig på dåliga politiska beslut som i slutet är att jämställa med ett massmord.

 3. George Orwell’s bok 1984 var nog full av profetior och inte bara fiktion, han ville väl inte utpeka sossetänket riktigt utan kallade det dubbeltänk istället

  Dubbeltänk (doublethink) innebär att kunna hålla två motsägande trossatser i huvudet samtidigt och att dessutom acceptera båda som sanna, att kunna ljuga medvetet och ändå vara fullständigt övertygad om att man talar sanning.

 4. Ju mer de kan ljuga i SSU ju bättre position får de.
  Det är A och O i hela Sozzeriet
  Se gärna Ingrid Carlquist intervju med Jon Tallinger på Snaphanen.dk

 5. Uppenbarligen lönar det sig att ljuga och luras.
  Enligt SVT Novus har S över 31%.
  Det är något visst med de svenske.

  1. Om man skall hålla sig till sanningen så skulle de super ljugande sossarna bara ha 2%.

 6. Svenska väljare är nog galna då S når 31% i senaste undersökningar, när coronadöden når 10 000 döda i Sverige kommer sossarna samtidigt få 40-45 % i opinionsmätningar. Grattis svenska folk ni är nog värda att gå under och bli ett kuvat folk.

  1. Enligt dina beräkningar så kommer sossarna att ha 100% stöd från folket när man slaktat cirka 25 000 människor.

   Vi kommer då att ha en folkligt vald socialistdiktatur, med Stefan Löfven som enväldig diktator på livstid.

   1. Dom skulle mista en regerings sosse per avliden i corona för det är deras fel att så många har avlidigt.

   2. Fast jag tror mer på att det blir en socialislamistisk regering under ledning av Morgan Muhammed Johansson.

 7. Hur kan man påstå att beredskapen är god, samtidigt som man hade så dålig koll att den inte ens duger till att kolla i backspegeln med. Ytterligare ett typexempel på att partiets rykte är långt viktigare än att tjäna det folk som röstat fram dom och föder dom. Detta var ju ett så korkat ljugeri, så att risken för ytterligare uppgång i opinionen är överhängande.

 8. En YouTube-video nedan är distriktsläkaren Jon Tallinger i Tranås recenserar fulspelet som försiggick i SVT Agenda 2020-05-10 när reporter Anna Hedenmo intervjuade socialminister Lena Hallengren (S). Skäms SVT. Skäms Lena. (Speltid 5:00)

  1. En enorm babbel maskin som bara låter munnen gå på full speed
   men inget vettigt ord mer det vanliga svamlet om utbildning (sådant som hon själv saknar)och kompetensutveckling. Finns säkert tusentals som är i vården som kan dela ut munskydd och ge syrgas, men det måste ju då finnas dessa saker, vilket saknats?

 9. Läser Lena Hallengrens CV på regeringens hemsida. Det finns inte ett hederligt arbete där. Däremot så framgår det att hon 1999–2002 var ledare för ett gäng som sysslar med bidragsbedrägerier.

  Utbildning

  1993–1996
  Lärarexamen, högskolan i Kalmar

  Befattningar och uppdrag

  2019–
  Socialminister

  2018–2019
  Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

  2014–2018
  Riksdagsledamot, ordförande utbildningsutskottet

  2010–2018
  Ledamot krigsdelegationen

  2010–2014
  Riksdagsledamot, vice ordförande socialutskottet

  2009–2010
  Riksdagsledamot, ordförande trafikutskottet

  2006–2009
  Riksdagsledamot, ledamot miljö- och jordbruksutskottet

  2002–2006
  Statsråd, förskole-, ungdomsminister samt minister för vuxnas lärande

  1999–2002
  Förbundssekreterare SSU

  1997–1999
  Kommunpolitiker i Kalmar

  Men sossarna är inte ensamma. I många partier verkar hederligt yrkesarbete vara ett hinder för fortsatt politisk karriär.

  1. Ett lysande exempel på en politisk broiler utan någon som helst verklighetserfarenhet.

 10. Det finns mycket som talar för att sossarna är Storljugare i vad som hänt under corona krisen.
  För det första säger dom genom sin PROPAGANDA kanal SVT att dom satsat flera miljarder kronor på corona krisen, vilket är en stor lögn. Det är inte sossarna som har satsat dom pengarna, utan det är vi Skattebetalare som gjort detta och skulle höjas till skyarna.
  Jag försökte att kontakt a sossarna och fråga vad som ligger bakom deras stora ökning i opinions siffrorna, men dom kunde inte svara på det.

 11. Återigen får vi läsa om Sossarnas framgångar hos Svenska folket.Det spelar ingen roll att vi har fått dessa besserwisseruttalanden som har varit tagna ur luften senare omprövade.Om man inte vet så går man ändå ut med det som är rena gissningar.Desinformation och information hela tiden.När människor blir rädda så söker man sig till det som är gammalt och tryggt.Är det det som är syftet med detta upplägg ? Om så är fallet lär dessa restriktioner räcka en väldigt låååång tid framåt.

  1. Svenska folket har inte valt denna regeringen den har tillkommit genom fiffel.
   Är det inte fiffel med siffrorna i opinionsundersökningarna?
   Allt annat fifflas med, PISA, BRÅ, arbetslöshetssiffror.

   1. Opinions siffrorna för Socialdemokraterna skulle ligga på 1% om man räknar på vad dom gjort för att avveckla corona och hjälpa Svenskarna,

 12. Truten går i ett på denna kvinna. Men i takt med orden blir det mer och mer obegripligt hur kvinnan hamnat på den position hon har.

  Hon är dock inte ensam. Huvuddelen av politiker som verkat de senaste decennierna i frågor som berör krishantering och höjd beredskap är precis lika befläckade av såväl beslut som icke-beslut.

  Nu framkommer uppgifter på att de inte hade en aning om vad de fattade för beslut. Om de nu ens förstod att de fattade beslut.

  Numera går all kraft åt till att dölja, förvanska och lägga historien till rätta.

  Vad fan får man för pengarna?

  1. Det är väl inte konstigt med en rekryterare som är på samma intelligensnivå !

 13. I den politiska världen finns inte plats för hederlighet och sunt förnuft. Skumrasket trivs ju också bäst tillsammans.

 14. Att ljuga medvetet faller sig helt naturligt för vår regering. Dom är helt uppbyggda av lögner från början till slut. UT MED PACKET NU 👎👎

Kommentera

%d bloggare gillar detta: