Svenskar inte välkomna till Cypern

TURISM. Svenska turister är inte välkomna till Cypern när landet öppnar upp sina gränser i juni. Direktflyg får däremot gå från Danmark, Norge och Finland, rapporterar Cyprus Mail.

Cypern, i väntan på turister by ronsaunders47. Licens CC BY-SA 2.0

Cyperns regering presenterade under lördagen en lista på de länder som får flyga direkt till önationen. Totalt ska Cypern ta emot direktflyg från 19 länder när virusrestriktionerna nu börjar hävas.

Handlingsplanen omfattade två faser, 9 till 19 juni och 20 juni och framåt.

19 länder har placerats i två kategorier enligt deras nuvarande epidemiologiska data. Den första kategorin inkluderar Grekland, Malta, Bulgarien, Norge, Österrike, Finland, Slovenien, Ungern, Israel, Danmark, Tyskland, Slovakien och Litauen. 

Sex ytterligare länder placeras i kategori ‘B’: Schweiz, Polen, Rumänien, Kroatien, Estland och Tjeckien.

Sverige och Storbritannien är inte med. Landets transportminister menar dock att listan kan komma att uppdateras.

-Pettersson säger att det går att leva utan att resa till Cypern men det säger lite om vad Cyperns regering tycker om Sverige hantering av Corona-pandemin…

Mars 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Svenskar inte välkomna till Cypern

 1. Kan inte säga att jag klandrar dem. Hade gjort samma om jag bestämt på Cypern.

 2. Orsak och verkan. Arrogant och högmodig hantering med famösa resultat
  renderar konsekvenser. Pinsamt för dem vars Sverigebild i omvärlden är viktigare än allt annat. Förutom de förmånliga livsvillkor man själv försett sig med.

 3. Sverige kommer att bli välkomnat i alla möjliga länder igen när vi fått en regering och sossarna sparkats ut i universum.

 4. I maktens korridorer i Helsingfors har det i åratal viskats om att Sverige är ett större säkerhetshot än dagens Ryssland …

  En av finnarnas mardrömmar har nu blivit verklighet, dvs Finland har en c19 bomb vid västgränsen, en annan vid östgränsen

 5. Cypern får naturligtvis göra som de vill men jag är en långsint jävel och anser att då ska vi naturligtvis respektera det och sluta semestra där. Även efter COVID-19.

 6. Nu när olika länder meddelar persona non grata för svenskar pga stor smittspridning och höga dödstal i pandemin så kommer Sverigebilden att förändras för all framtid. Vi är inte längre framtidslandet, världens modernaste land eller någon annan floskel som korrupta politiker, politruker och media försökt förmedla. Bland det naiva, aningslösa och fredsskadade svenska folket kommer nog sossarna att nå 40% i nästa opinionsundersökning?

 7. Men det är nyttigt för det självgoda sossestyret att dom
  blir skandaliserade av fler o fler länder för sin
  egenmäktighet, jag tror att det är sådant som så
  småningom kan sparka ut dem från maktens korridorer,
  men det är synd om vår exportindustri som får kämpa
  hårdare på en tuff marknad på grund av huvudlös
  styrning av landet!

 8. Men på sikt lönsamma raketforskare är fortsatt välkomna till Sverige !

  • Ja det finns ingen Virus i världen som kan få importen
   av asyl flyktingar att avstanna för Sverige har undertecknat
   asylrätten? Men det har även andra länder gjort, men ändå
   stoppat den??

Kommentera