Stackars Hamid, får åka hem om han inte skaffar ett jobb

PROPAGANDA. Hamid går i gymnasiet i Borlänge och har ett år kvar. När han tagit studenten har han sex månader på sig att skaffa ett jobb för att han ska få stanna i Sverige. Något som just nu är svårare än på länge. En måndag eftermiddag ställde SVT upp en mikrofon och en kamera på Sveatorget i Borlänge – Hamid Karimi var en av dem som kom för att berätta om hur han påverkats av coronapandemin.

I går publicerade den skattefinansierade statstelevisionen i Dalarna ett reportage med där man ger utrymme till den 21-årige Hamid som menar att de ensamkommande som saknar asylskäl drabbas hårdare än andra av den pågående corona-pandemin. Hamid måste enligt lagen från 2018 skaffa sig ett ej skattesubventionerat heltidsjobb eller åka hem när han är klar med gymnasiet. Det måste vara hemskt.

SVT intervjun…

-Pettersson tycker SVT:s propaganda journalistik är bedrövlig. Hamid och andra saknar asylskäl och borde ha åkte hem för länge sedan. De har trots detta fått en extra chans, gå klart gymnasiet och bli självförsörjande. Nu vill SVT med flera ha undantag från detta.

Jag har sökt på Hamid Karimi i olika register men hittar honom inte, men enligt myndigheterna är Hamid 20 år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Stackars Hamid, får åka hem om han inte skaffar ett jobb

 1. Vi har ännu inte nått andra änden på spektrat d.v.s pensionen, då dessa bedragare ljugit om sin ålder i unga dagar så innebär det ju att de måste arbeta till 75-80 års åldern. Men jag kan tänka mig att de vill korrigera sin ålder längre fram när de fått uppehållstillstånd och jag kan tänka mig att det blir en ny snyfthistoria då…

 2. Hamid kommer skyddas av sharia annie lööf o sossarna

  hahahah han är minst 27-30 år det ser man

 3. V.g tala om f mig:1. hur ska alla invandrare,
  ofta m dålig svenska o låg utbildning
  någonsin bli självförsörjande ( riktiga jobb
  ej hittepå sysselsättning) .2. Hitta bostad
  ( tusentals svenska ungdomar tvingas
  bo kvar hemma trots att de arbetar .)
  när det sedan decennier saknas bostäder
  när jobben finns. Arma land

 4. Kolla den andra bilden på Samnytt! Med den muskelmassan finns inte en chans att han är under 25 år! Fast jag gissar på runt 30, utifrån ansiktet.
  Kul att han går i skolan med 16-årigar…(stor ironi). Hur kan någon gå på det här bedrägeriet!?

 5. Om allt gått rätt till från början skulle han och hans niotusen landsmän inte vara här överhuvudtaget. Dom har inga asylskäl och har fått avslag flera ggr på asylansökan så vad gör dom här nu ???? Enkel biljett bjuder vi på…

 6. Vad har han pluggat? Hoppas det är nåt bra så han kan tillföra sitt hemland nåt bra.

 7. Bra. Våra surt förvärvade skattepengar borde inte gå till asylfuskande snyltgäster.

 8. Hitta jobb när man har magen o kinderna fulla med mat, det blir nog svårt. Van som de är med att jag och ursprungsbefolkningen skall stå för uppehållet. Jobb finns om man orkar kröka rygg.

 9. De som röstade igenom gymnasielagen borde ta sitt ansvar och leda honom rätt i livet. Alltså se till att han kommer hem igen. Men SVT gör det lätt för sig ett snyftprogram. Sedan tillbaka, med en känsla av stolthet och låta andra betala för deras morbida nöjeslust.

 10. Snyft !!!!!!!
  Han kommer aldrig att behöva lämna landet det kommer landsförrädarna se till, det blir ett svenskt medborgarskap och bidrag.

Kommentera