S-minister skryter över effekterna av corona-pandemin

BIDRAG och SKATTER. Eva Nordmark, den socialdemokratiske arbetsmarknadsministern skryter över effekterna av corona-pandemin. Nordman är en vanlig socialdemokratisk produkt från SSU, facket och vidare.

Eva Nordmark, S, arbetsmarknadsminister

-Pettersson säger att det är katastrof att folk är oroliga för att socialdemokraterna inte reder ut krisen och har ordnat verklig trygghet. 94 procent av A-kassans finansiering kommer från landets samtliga skattebetalare. Endast 6 procent kommer från medlemsavgifterna.

94 procent är alltså människor som avstått lön för att försörja dem som inte har ett arbete eller vill arbeta. Jag hade föredragit att folk arbetade eller hade privata ej skattefinansierade försäkringar.

Arbetslöshetsförsäkringen är alltså ett bidrag och inte en försäkring. Varför omfattar den inte alla när alla är med och betalar Eva?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “S-minister skryter över effekterna av corona-pandemin

 1. Sossarna har inte satsat EN ENDA KRONA på corona smittan.
  Det är de Svenska SKATTEBETALARNA som har gjort detta genom att sossarna använt sig av STATSKASSAN.
  De övriga partierna har inte haft tillgång till dessa 1000 tals miljarderna som dom har har haft.
  Därför kära idioter som tro att det är sossarna som satsat pengarna det talas om i propaganda kanalerna SVT och TV4 är det en JÄTTELÖGN.

 2. Facket är och förblir en ren försäkringsverksamhet. Länge sedan de bedrev nån form av politik som gynnar medlemmarna.
  Vid borgerliga regeringar är det viktigt att få upp lönerna, vid socialdemokatiska dito så måste det tas ansvar. Kvinnolönerna kan inte heller prioriteras.

  Gör a-kassan obligatorisk så att facket tvingas börja med att återställa bl.a arbetsskadeförsäkringen , vi kan inte ha organisationer som anpassar sig efter ett politiskt parti.

  Det är också lågt i tak inom ”rörelsen”, rörelsen betyder att ombudsmän rör sig mot krogen. Men du måste vara renlärig för att komma ifråga när det gäller ”förtroendeuppdrag”. Har stött på så många fall där förtroendet är gentemot ”partiet” och där ombudsmännen springer på uppdrag åt S på arbetstid. Tid som ska vara vikt för medlemmarna, har stött på många som drabbats eftersom fackliga företrädare varit dåligt pålästa och okunniga.

  Facket är och förblir en verksamhet som är till för att få fram nya representanter till politiken. Därav den stora bristen på välutbildade politiker inom rörelsen. Det som förut var till hjälp var sunt förnuft, men det har försvunnit i takt med att ideologin blivit ledstjärna.

  Nej fackmedlemmar, ställ krav på att de ni väljer ska jobba för er inte för en helt annan rörelse som importerar billig arbetskraft eller subventionerad dito.

 3. sossarna hittar på som vanligt … Inte har sossarna något med a-kassan att göra ,det är ju folket som är livrädda att bli av med sin inkomst . Hela tiden påhittade argument som är falsk reklam för S. Lika dant Ylva Johansson med sin reklam om att vi inte hade klarat oss utan invandringen .Kanske tidigare på 60talet men inte nu för tiden kommer det bara analfabeter och arbetsskygga som är en belastning och skapar otrygghet i samhället.

 4. Sverige töms på Svenskar så snabbt som möjligt för att göra plats för några miljoner invandrare till.

 5. Hur illa det än kan vara med corona, så är sossar och mupparna mer än dubbelt så farliga.
  mvh // Gunnar

 6. Nu är jag varken snöflinga eller milleniumbarn men tycker ändå att Pettersson borde ha trigger warning på sådana inlägg speciellt såpass nära frukost. 😉

 7. Är det något att skryta över? Skämmas borde de istället,men det har de inte förstånd till.

  • Den andra paradgrenen är att ta kål på så många äldre som möjligt med hjälp av pandemin. Tänk vad lägenheter det nu frigörs när flyttkedjorna kommer igång efter alla dödsfall på äldreboenden. Dessa lgh kan nu överföras direkt till det inkommande kompetensregnet.

   • Jaa enligt vad som kommer ut på nätet så har man redan börjat använda tömda äldreboenden till bostäder för migranter även om rivning et. al. ligger flera år framåt i tiden (för att ge plats åt skolor t.ex…. mycket barn nu tydligen)

Kommentera