500 miljarder euro i bidrag för att bygga upp Europa

EU & EKONOMI. Frankrike och Tyskland föreslår att en fond upprättas på 500 miljarder euro för att hjälpa de sektorer och regioner i Europa som är värst drabbade av Coronaepidemin. 500 miljarder euro i en återuppbyggandsfond ska komplettera övriga initiativ för att stärka Europa efter krisen. Det sa den franske presidenten vid en presskonferens i Paris, där den tyska förbundskanslern Angela Merkel var med på videolänk från Berlin, rapporterar Sveriges Radio

Tanken är att de 500 miljarderna euro ska lånas på marknaden i EU:s namn och användas i de sektorer i de regioner som är värst drabbade av Coronaepidemin. Macron ville inte föregå nåt beslut men nämnde ändå att den italienska turismen skulle kunna vara en sån sektor.

Pengarna ska betalas tillbaka under lång tid men respektive fondmottagare ska inte återbetala den summa de har fått. Sådana förslag har redan tillbakavisats av till exempel Italien.

Förslaget måste nu godkännas av de 27 medlemsländerna i EU. De nya pengarna ska läggas till de övriga bidrag som EU håller på att förhandla om. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen välkomnar det tysk-franska initiativet och kallar det ”konstruktivt”.

-Pettersson säger att 500 miljarder euro motsvarar c:a 5.200 miljarder svenska kronor och eftersom det verkar som Italien, Grekland, Spanien och andra som har problem med ekonomin och statsskulden sedan gammalt ska få dessa pengar i bidrag så undrar jag vilka som ska betala?

Har du en aning vem som får öppna plånboken Stefan Löfven?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

7 thoughts on “500 miljarder euro i bidrag för att bygga upp Europa

 1. Bästa sättet att tvinga länder kvar i EU är att skapa gemensamma skulder som är så stora att ingen kan lämna. Det här är ett försök till maktövertagande och inget annat

 2. Finns gott om pengar i Rikemansklubben EU, inte konstigt att fler Balkanländer nu vill in i familjen och bli försörjda !

 3. OT. Nu är väl regeringen nöjd ,när så många av våra gamla är borta!!! Deras pensioner tillfaller väl statskassan,eller? Våra s.k.styrande är groteska!!!!!!!

 4. Det finns kanske en oortodox lösning. Eftersom pengarna är skapade från tomma intet så kan pengarna också kan skickas tillbaka till tomma intet.

  • Precis Kent. Korthuset är på väg att rämna.
   Låna? Från vem? Påhittade långivare som ska ha ränta för något de inte har. Hur länge inbillar sig folk att detta ska kunna fortgå?
   Nästan alla länder har skuld. Till vem?

  • @Kent, G Nordstöm, Helt rätt. Vi, de svenska skattebetalare kommer att ha Tom Peng Pung efter kina-sjukan. Bortsett från skattefrälset bestående av politiker (vilka får arvodesökningar). PK-lakejer (mediefolk och regering och riksdagskansliet ), kupongklippare (storföretagen och dess huvudägare).
   Småföretagare precis som löntagare är och förblir skattehjonen.

   Regeringen så nej till det tysk-franska förslaget. Löfven har sagt: ”Ett nej är ett nej.”, men.vi vet vad han menar: ”Ett.ja drabbat inte mej”.

Kommentera