Stäng

S måste välja väg

”Svensk migrationspolitik har gått från vårdslös slapphet till ett lapptäcke av motstridiga ambitioner”

Johan Hakelius beskriver svensk migrationspolitik som ett lapptäcke med märkliga beslut som idag påverkar i stort sett varje politiskt område.

Arbetsmarknaden, skolan, omsorgen, pensionerna, rättsväsendet och snart sagt alla andra budgetmässigt stora politikområden påverkas av migrationspolitiken. Detta i kombination med att en stor del av de som väljer att komma till just Sverige tillhör de mest svårintegrerade grupperna. Nu måste Socialdemokraterna välja väg, menar Hakelius och det kan bli nog så svårt.

Å ena sidan är S idag beroende av stöd från Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet. De tre partier som ”låtit bli att dra några som helst slutsatser av den svenska migrationspolitikens misslyckande”. På den andra sidan återfinns Moderaterna, Kristdemokraterna och inte minst Sverigedemokraterna som bara väntar på att ta emot missnöjda socialdemokrater. Hakelius glömmer att det inom socialdemokratin återfinns tre grupper som önskar se en större invandring, SSU, Kvinnoförbundet och Tro & Solidaritet. Utöver detta bygger sossarnas väljarbas i allt större utsträckning på människor från våra förorter.

Hakelius skriver att Socialdemokraterna blir tvungna att välja väg, inte minst när ekonomin kommer att försämras ytterligare i spåren av pandemin.

Fokus

20 reaktioner på “S måste välja väg

 1. Om sossarna gör sig av med feminismen, och begränsar kvinnors rätt till att ta politiska beslut, så tar dom ett steg framåt! Det får vara slut på fittmössor och annat trams! Stackars Sverige behöver styras av kompetens! INTE inkvotering av andra klassens feminism-politiker!! Mvh Nattarbetare Bengtis!

  1. För övrigt så tycker jag att Petterssons Blogg är bäst i Sverige! Att kunna kommentera är grundläggande! Världsklass! Pettersson är helt enkelt bäst på att nyhetsrapportera om mitt kära gamla Sverige, och om allt som händer bland våra feministiska, ickevalda politiker! Pettersson gör ett enastående arbete i att belysa hur Sverige ser ut idag! Vem gör det bättre?? Du gör ett viktigt jobb för vårt samhälle, Pettersson!Ha det gött Mannen! Mvh från en nattarbetare!

 2. Jag tror inte att svenskarna vaknar upp och tar till sig konsekvenserna av flyktingpolitiken förrän just SOCIALDEMOKRATERNA går ut och säger ”stopp- nu räcker det -för att vi inte sks gå under allihop! ”
  SD är fortfarande för mariginaliserade, KD för små och M som vanligt sist på bollen och otydliga.

  1. Hoppas att SM lyssnar till vad President Trump säger om Sverige !!!
   Allt finns på Goldenstate´s hemsida de sänder alltid OKLIPPTA sändningar från presskonferanser !!
   Den senaste var mkt spännande !!

 3. Jag väntar med spänning på när vi alla, tillsammans och solidariskt, ska hjälpas åt att betala för Coronans förödelse – betala med höjda skatter och sänkta pensioner, men hur blir det med försörjningsstöd och andra särskilt behjärtansvärda bidrag? Och med de löner som våra folkvalda beviljar sig själva?

  1. Ja tänk om man nu behållit sin biståndsbudget på 59 000 000 000 sek inom Sverige, och satsat pengarna på fattiga Svenskar och den Svenska sjukvården i stället?

   Eller dom 8 000 000 000 SEK som Steffe slängde bort till någon skum miljöfond utan insyn.

   Nu lär det bli rejäla skattehöjningar i stället i spåren efter covid-19.

 4. Socialdemokraterna har ju redan valt väg, det är bara att läsa innantill: ”Så infiltrerades Socialdemokraterna av Muslimska brödraskapet” : https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet

  Eller lyssna på vad S-ledaren själv säger: ”vi har aldrig någonsin kritiserat islam och tänker inte göra heller”:
  https://www.youtube.com/watch?v=FN6iVvKuc64

  Läs avtalet mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska Råd: https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/06/socialdemokraterna-rapport-delaktighet-identitet-o-integration.pdf

  Ytterligare info om detta: Socialdemokraterna & Sanningen:
  https://www.s-sanningen.com/smr

  För övrigt behöver ingen tvivla på att att muslimer är för en ökad invandring, och främst då av egna trosfränder förstås:
  Jalal Darir, ordförande för Stockholms moské, samt även
  flyktingsamordnare för Islamic Relief Sverige, säger:
  ”Sverige och Migrationsverket måste: Tillföra resurser för att korta handläggningstiderna. Lätta på kravet på egen försörjning och bostad för att få familjeåterförening.”
  https://islamic-relief.se/svensk-migrationspolitik-far-inte-hindra-etableringen/

 5. Sossarna har en egen verklighetsuppfattning som gör att dom inte kan se vad som händer.
  Vi har redan sett hur dom uppfattar läget. Dom tar hit massor med analfabeter från medeltida kulturer och tror att dom ska jobba, lära sig svenska och inrätta sig i vårt samhälle. Hur tycker ni att det gått hittills ?? Detta vansinniga experiment med våra skattepengar måste få ett slut. Sossarna och deras stolleregering måste bytas ut innan Sverige går under som nation. Det är allvar nu. Slutlekt…

  1. Egentligen tror i alla fall inte jag att sossarna tror något speciellt om dem de tar hit från tredje världen. Deras enda syfte är att dessa människor, så snart som möjligt ska rösta rött och cementera sossarnas eviga regeringsinnehav.

 6. Det är bara för socialdemokraterna att erkänna att deras politik inte fungerar, de har misslyckats i det mesta de har försök sig på. Titta på Operation Rimfrost, Gymnasieamnestin, Transportstyrelseskandalen, Reepalu-utredningen, våldtäkterna som är högst till antalet i hela västvärlden, förnedringsrånen osv. Ingen kan väl säga att deras politik är lyckosam, framför allt inte för oss som måste betala kalaset.

  1. Greger, du har helt rätt. Sverige är inte bara kört, Sverige idag är hela världens soptipp och dårhus. Dom unga idag som vill bilda familj och skaffa barn bör snarast flytta från Sverige, det finns ingen framtid i det här sk. landet. Att som vuxen svensk rösta på 7-klövern utan att ägna en tanke på sina barn eller barnbarn, då är man inte bara otroligt korkad och ansvarslös, utan något mycket värre.

   1. Realist, ser du någon vändning just nu? Trots en kris där gamla dör som flugor och behandlas som densamme ökar S. Det lånas pengar utan någon tanke på att pengarna någon gång ska betalas tillbaka. Pengarna delas sedan ut till höger och vänster men sällan ditt de egentligen hör hemma. Svensken som privatperson är extremt belånade också. Våldet, som redan är högt, ökar och lösningen på det tycks vara sänkta krav och kvotering till polisen och mer övervakning. Men ingen är intresserad av att lösa brotten. Bara s.k. hatbrott mot dem som begår majoriteten våldsbrott. Katten kring het gröt hela tiden.
    Journalister som döljer och vilseleder och en befolkning där merparten köper allt som sägs. SVT är faktiskt skrämmande. De vilseleder hejdlöst men gömmer sig bakom ordet Opartisk och diverser ”experter”. Experter som är rungande överens och där kritiker baktalas, förlöjligas och deras vetenskapliga argument skjuts i sank utan att de fått komma till tals. 1000-tals timmars forskning har ingen chans mot en ”expert” i Gretas kaliber.
    Man kan ju skriva en hel bok om allt som är fel, vilket gjorts och bl.a. Rolf Malm gör. Det värsta är att folket fortfarande sover.
    Ser inte ljust ut och jag ser ingen ljusning just nu i alla fall. Men hoppet är det sista som överger en.

 7. Det var längesen S ”glömde” vilka som röstade FRAM detta parti !!
  Kan jag säga som barn till en ”VERKLIG” gråsosse, det kallar man de som startade och röstade fram partiet efter t.e.x. ÅDALEN 31 och den stora krisen efter 2;a världskriget !!!

  1. PS vill bara tala om att min far VARNADE för KOMMUNISTERNA, troligen eftersom jag var ganska ”uppstuttsig och radikal” under tonåren !!!

  2. Steffe kämpar med sina egna nasserötter, få har så mkt nasseblod i kroppen som han har trots den nasse o rasseinavel som finns i partiet

 8. Jag skulle vilja beteckna den svenska socialdemokratin som ” den verkliga klimatförändringen”.

  Man töar bort så sakteliga, för att man månar inte om ”kärnisen”.

  Vilken består av solida människor med förnuft, som håller ihop ett samhälle.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: