Invandringen från Somalia och Libanon har påverkat Danmark för alltid

INVANDRING. Pia Kjærsgaard var en av grundarna av Dansk Folkeparti, och var partiledare från grundandet 1995 till 2012. Dansk Folkeparti är ett nationalistiskt, konservativt och invandringskritiskt parti. 

Pia Kjærsgaard. Bild från Wikipedia.

Pia Kjærsgaard är känd i Sverige för bland annat följande kommentarer: ”Sverige hotar freden i Nordeuropa genom sin invandringspolitik” och ”Om svenskarna vill göra Stockholm, Göteborg och Malmö till Skandinaviens Beirut med klankrig, hedersmord och gruppvåldtäkter, så låt dem göra det. Vi kan alltid sätta en broklaff på Öresundsbron”.

Pia Kjærsgaard skriver i ett debattinläggJust nu är det naturligtvis ökat fokus på hur vi bekämpar corona. Men det är definitivt inte Danmarks enda problem. För även om ett nytt problem uppstår försvinner inte ett annat automatiskt. 

I mer än 50 år har det skett en invandring till Danmark av människor från icke-västerländska länder. Tyvärr har vi genom åren sett att utmaningarna har blivit större och större. Och att Danmark ständigt stöter på nya problem som vi måste hantera och som förändrar vårt samhälle negativt.

Landet utvecklar ständigt en sämre sammanhållning, desto fler utlänningar med icke-västerländsk bakgrund som kommer till landet som kräver och får särskild hänsyn. Det skapar ett parallellt samhälle som inte gynnar Danmark eller invandrarna.

Inte alla invandrare från icke-västerländska länder utmanar landets allmänna sammanhållning. Till exempel är det inte kineserna, thailändarna och indierna som skapar problemen. För de kommer från en kultur där du uppför dig ordentligt, är ödmjuk och stolta över att inte skylla samhället.

Däremot skapar till exempel somalier och libaneser utmaningarna. Här är den kulturella och religiösa bakgrunden helt annorlunda än den danska, och framgångsgraden för att integrera människor från en kultur och religion över den andra är mycket annorlunda.

Pia Kjærsgaard har några förslag:

 • Att vara integrerad som en dansk handlar om att helt förespråka demokrati, och med den yttersta självkänslan tror man, mitt i hjärtat, att konstitutionen står över exempelvis Koranens ord och lagar.
 • Att du är för jämställdhet.
 • Att du känner dig som en dansk med den kulturella och historiska bakgrunden som vi som nation har utvecklat, utvecklat och tagit med oss ​​genom otaliga generationer.
 • Att du helt omfamnar landet och dess värderingar. Inte bara alla fördelar, såsom det sociala systemet, välfärdssamhället, utbildningsmöjligheter, hälsovård, fred och så vidare. Och så parallellt med att leva sitt eget liv med sina egna normer och värderingar och i princip vilja att det danska samhället bara är en bättre version av var du ursprungligen kom ifrån.
 • Att du går till den danska polisen och rättsväsendet om du utsätts för våld i hemmet. Och det är inte den lokala imamen i moskén som avgör dom utan det etablerade rättssystemet.
 • Att du blandar med den danska befolkningen. Inte bara med bekanta, utan vänner som du delar tros och livssyn med. De du bjuder in till dina födelsedagar och delar din vardag med.
 • Att du som somalisk Kaaha gifter dig med danska Lars.
 • Att libanesiska Abed ger sin pojke namnet Morten istället för Mohammed.
 • Att hedersbegreppet handlar om att bete sig ordentligt och inte om hur ens dotter beter sig på ett diskret sätt från ett Mellanösterns sammanhang.
 • Att du bryr dig om det stora danska samhället, samhället som sådant och inte bara din egen lilla familjeklan.
 • Att du i princip har valt det danska samhället för det här är där du vill att din familj ska leva ett framtida liv. Och det görs nu bäst om man har valt landet för. Också i hjärtat.

Läs hela debattinlägget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

3 thoughts on “Invandringen från Somalia och Libanon har påverkat Danmark för alltid

 1. Då har Danmark dragit i nödbromsen långt tidigare och Sverige hittar inte ens bromsen.
  Vi är riktigt illa ute med den skräckministär som styr landet Sverige idag.

Kommentera