Sveriges dödstal bland de värsta i världen

PANDEMI. Sverige uppvisar de senaste sju dagarna ett högre genomsnittligt dödstal per capita än flera av de hårdast drabbade länderna. Sverige ligger nu högre än både USA, Italien och Spanien, visar ett liveuppdaterat diagram hos Financial Times. Enligt diagrammet ligger de svenska dödstalen just nu på samma nivå som Storbritannien.

Sveriges virusstrategi har varit ett hett ämne för debatt i utländska medier på sistone och hanteringen har mötts av både hyllningar och frän kritik. Bland annat skrev Washington Post häromdagen att Sverige visserligen lyckats undvika så höga dödstal som Italien, Spanien och Storbritannien, men att statistiken visar på en ”extraordinär ökning” av antalet döda.

Statsminister Stefan Löfven (S) mötte utländsk press om Sverige och covid19-smittan, det måste ses twittrar Peter Sellei.

Expressen intervju, där Löfven pressas av utländska journalister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sveriges dödstal bland de värsta i världen

 1. De talen har ju med att göra,hur många av de döda som obducerats,och då bevisligen,visat sig dött,av influensan C-19…
  Ju färre som v e r k l i g e n avlidit av denna sjuka ju sämre för slaskpressen,som tjänar storkovan på alla som köper deras lögner och fantasier !!
  Sak samma gäller ju för siffrorna om antalet smittade… Ju fler som testas ju större blir ju utfallet,i motsatt fall betydligt m i n d r e !!

 2. It ain’t over till the fat lady sings. Det kan mycket väl vara så att Sverige är extremt även i detta fall men med den nästan totala osäkerhet som råder så tycker jag att vi bör vänta med utslag till dess att det hela är över. Jag skulle gärna se en haverikommission som fick fria händer att utreda hur det kommer sig att våra äldre gick/går åt i sådan takt. Sedan får man gärna jämföra och se det är det som får Sveriges dödstal att skena.

  Den som besökt ett äldreboende på senare tid har nog upplevt att bemanningen inte direkt matchar befolkningsfördelningen. Tillsammans med avsteg från basala hygienrutiner så kan möjligen D-vitaminininsufficiens förklara skillnaden.

 3. De gör allt för att få en position i Pandemitoppen, liksom våldtäkts, bilbränder, bidrags, abort, hjälp till andra länder och skattetoppen, för att nämna några topplistor. Detta oavsett partifärg på regeringarna.

 4. När hysterin lagt sig och det gått några år kommer vi att konstatera att hur länderna än gjorde så blev utfallet ungefär lika.
  Om inte något intresse legat i bakhåll, har ett finger med i spelet och snabbt skapat ett vaccin, så tar det 3-5 år att ta fram ett nytt vaccin.
  Kan man låsa in en befolkning så länge?

 5. Pressas? I sekvensen man ser så håller Stefan Lövfen ett kort anförande utan möjlighet till frågor och går sedan ut med en maktfullkomlig min.
  Kanske därför pkpressen får rundhänt med bidrag, inga frågor tack bara hyllningar.

Kommentera