Om pengar

EKONOMI. Det är någon som frågat om hur mycket pengar jag får in med anonyma kommentarer och med signaturer som inte förekommit tidigare på bloggen, men personen bakom har varit är i åratal. Jag har raderat dessa, men ska svara ändå.

Pettersson tycker Sverige ska bli lagom igen.

Jag har drivit bloggen i snart tio år, från juli 2010, jag har tagit emot stöd sedan april 2018. Varje år betalar jag 300 dollar för bloggplattformen hos WordPress, knappt 3000 svenska kronor. Till det har jag ett mobilt bredband som kostar drygt 400 i månaden, utan bloggen hade jag troligen nöjd mig med mobilabonnemanget för att surfa och betala räkningar sedan har jag betalt runt 14.000 för bilder och en YouTube-film, när jag skrev sanningen om en turkisk sexbrottsling rök 10.000 i skadestånd och nyligen fick jag betala 8650 kronor i böter och rättegångskostnader. Resor till alla, drygt tio rättegångar och förlorad arbetsförtjänst har jag inte koll på.

Totalt har jag lagt ut minst 110.000 kronor på min hobbyblogg alltså runt 10.000 om året och tusentals nästan oavlönade timmar varje år.

Inkomsterna varierar från nästan ingenting, till hundralappar och någon gång upp mot 10.000 en månad, i snitt tror jag 2-3000 i månaden, vilket jag är tacksam för som nuvarande pensionär.

Så säg c:a 100.000 sedan april 2018 så bloggen är ingen kassako och jag driver inte bloggen för pengar men inkomsterna är en trevlig uppmuntran och jag har valt att ha bloggen reklamfri.

Intressant är att den som kräver att jag ska redovisa inkomster med kontoutdrah på bloggen gör det anonymt, med en e-postadress som inte fungerar och byter alias/adress vid varje kommentar, en riktig tuffing.

Sedan tycker jag att den som ställer frågor av liknande karaktär kan göra det på e-posten och inte anonymt i kommentarsfältet. // Pettersson

Läs gärna Om bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

44 thoughts on “Om pengar

 1. I dag er det syttende mai, Norges nasjonaldag! Hei alle Norrbaggar! Jeg bodde i Lund noen år da jeg var yngre. 17. mai var Lund en norsk by. Alle nordmenn var glade og Lund-innbyggerne også. I dag, i 2020, er det dessverre litt kult og vind med at alle uansett er glade.
  Så hilser jeg til Petterson. / T.

 2. Du är värd varje sekin du kan få in, du gör ett viktigt och bra journalistarbete till skillnad från BidragsHororna på SvT och Msm.
  Dessa BidragsHoror på SvT och Msm som lever på våra skattepengar som miljonärer för att göra propaganda åt makten borde granskas istället !

 3. Eftersom det handlar om pengar. Pettersson är värt varje krona han får och lite till. Vad som jag hörde nu av ungdomar är vad bilförsäkringar kostar idag. En flicka på 23 år betalar över 1200 kr per månad för en Passat helförsäkring, kan det vara möjligt. 14-15 tusen per år. Det är sjukt mycket. Det är bilbränderna som börjar visa sig i kostnader. För den redan tungt belastade unga skattebetalaren, som släpar sig till jobbet varje dag för att betala kalaset som Reinfeldt, Persson, Löfven med övriga ställt till.

 4. Jag sände några daler någon gång. Det tyckte jag att det var värt. Ska skicka några fler , nu när du tar upp ämnet! Det är värt varenda shilling att läsa om verkligheten!

  En bockar och tackar för ett enastående arbete i hur ni lyckas med att klä av alla avskum!

 5. Heja Pettersson,

  Din blogg är bäst!
  Ett stort eloge till dig som kämpar.

  Måste vara avundsjuka pk-ister som kommenterar beträffande ekonomin.

 6. Håller med dig Pettersson helt.Ingen har med det att göra vad du får in på detta.Vi vet att det är ett stort jobb som vi alla har nytta av om Sverige kunde förändras.

 7. Starkt misstänkta är Någon i Sveriges värdelösa
  journalistkår, dom har kört likadant mot Swebb TV och
  andra bloggar, man försöker till och med luska ut var dom
  har sina tillhåll, Gamla Stasi finns än, nu i form av journalister
  och annat P K dravel! Men deras tid kommer!

   • Jag också! Såå sköönt slippa se reklam för Özz, Soran och Fares Fares, påstås vara komiker! Tvång
    är osexigt:

 8. OT: Nu är lögnaren Stefan på hugget igen och skyller på pensionärerna att det är de som kommer framöver bli en stor kostnad. Ingen om alla miljarder som öses över invandrarna som inte drar in en endaste skattekrona.
  Sysselsättningsgraden är så låg bland invandrarna så de drar inte runt sina egna kostnader. Alltså ren förlust för svenska skattebetalare.
  När skall sju(k)klöverväljarna vakna.
  Oväntat besked från Löfven: ”Vi har inte oändligt med resurser”
  https://samnytt.se/ovantat-besked-fran-lofven-vi-har-inte-oandligt-med-resurser/

 9. Din blogg är mycket bra och de pengar som ja la på en annan som stängt sitt kommutatorsfält går till dig nu. Hoppas att fler gör så.

 10. Det är naturligtvis avundsjuka som är drivkraften för dessa fantasifoster, att företagare skulle tjäna så mycket pengar. De som avlar dessa fantasifoster är ofta helt okunniga och fantasilösa och kan inte åstadkomma något annat i sitt liv än hatiska fantasier.

 11. Det är svårt med öppna kommentarsfält, de flesta tidningar har stängt dem då allt för många muppar har kräkts galla på sidorna, utan att komma med en enda vettig kommentar i diskussionen. En tidning som öppnat upp är GP men där måste man logga in med BankID och då går det inte att gömma sig bakom en anonym signatur. Tyvärr kommer väl en sådan lösning med en prislapp, ingen aning vad det kostar, men i värsta fall får man väl debitera en krona eller två för att få vara med i debatten.
  Vi alla här ute hoppas att Pettersson orkar vara med och lyckas städa bland kommentarerna, hittills har du lyckats bra! Tack för det!

  • Jo och så kan dom effektivt stänga av dem som inte har de rätta åsikterna. Censur av DDR typ.

  • Barn och gamla borde samhället skydda så mycket det går! Det är en moralisk fråga för de äldre.., och en strategisk fråga för de yngre!

   Speciellt när man har att göra med ett virus som man har Noll Koll på hur det fungerar.

   Personligen bunkrade jag mat redan i Januari. Har mjöl, fiskbullar och krossade tomater mm i ett år framöver.. Med denna regering och deras Partners.. Soros, Bill Gates osv.. så är det svårt att se någon lösning. Vaccinering av min familj finns inte på kartan! Jag tar hellre till vapen!

 12. Där kom alla fula gristrynen fram och tummade ner alla positiva kommentarer till Pettersson.Trollen hade nog inte räknat med att få svar på tal.Dom är “kränkta “dom små ynkliga liven…….

 13. Signaturer som inte förekommit tidigare på denna blogg, kommer naturligtvis från tidigare läsare av Samhällsnytt. I stor mägnd. Folk som är förbannade över att inte längre kunna kommentera på Samhällsnytt. Punkt slut !!

 14. Min favvo poddare sam Harris – “”Making Sense Podcast with Sam Harris”” har börjat ta betalt för sin podd.

  ALLA betalar för han har de bästa gästerna och ligger före flera veckor med “gårdagens nyheter”

  Han vägrar låta sig styras av reklam och deras krav på honom. Han måste vara helt fristående utan krav för att få fram de bästa forskarna – de bästa erfarenheterna – de bästa storyn som finns.

 15. Eloge till Pettersson och alla andra som arbetar ideellt för att rädda Sverige!

 16. Pettersson är reko, till skllnad från t.ex. Åberg, Ehrenberg och Aschberg, som måste hota, hata och lura för att dra ihop deg, ofta oklart med vilket syfte, annat än att berika sig själva. Demokrati lyser med sin frånvaro, de är egoistiska kräk.

  • Du gör ett fantastiskt jobb. Du har bättre nyhetsflöde än de s.k riktiga alternativmedia.

   En annaN fördel är att du är rättvis, men ändå sätter du fingret på rätt fråga. Känner ibland att många hänfaller till hätskhet, men du lyckas behålla humöret trots att det måste vara svårt.

   Skulle ge mer om jag hade, men som gammal och skadad så lever man på gränsen hela tiden. Hoppas du orkar hålla på länge för du behövs verkligen.

 17. Pettersson har ingen som helst skyldighet att visa oss någonting om sina eventuella inkomster! Han hade heller inte behövt skriva ett ord om det, men Pettersson är en ärlig man! Du behövs mer än någonsin, nu när Sverige håller på att gå under! Ha de gött Mannen!

 18. Du borde ha presstöd istället för ljugmedia. Det som du tar upp finns källor på och säkert retar du gallfeber på etablissemanget som vill göra som de vill utan att det märks utåt.

 19. Pettersson borde få kulturbidrag från regeringen förstås. Jag antar att många, som mej ofta blir upplyfta och stimulerade av artiklar på petterssonsblogg. Hur det nu går till? Man ser till sin glädje att man inte är ensam att tycka dagens politik går brutalt emot skötsamma svenskar och deras liv. Man får extra hopp och blir stimulerad. Då håller man sig friskare, man gör fler glada och man gör mer nytta i sin omgivning. Så visst borde Pettersson ha kulturstöd. Tänk vad många skattebetalare det finns här, så staten bör vara objektiv vid biståndsgivandet.

 20. Sverige behöver eldsjälar som du och ingen har med att göra om du får in några tusen då o då.
  De flesta fattar att du inte blir rik på detta men du fyller en mycket viktig uppgift för oss alla.
  Keep up the good work Petterson 👍👍

 21. Hoppas du presenterar besöksstatistik så vi kan se att det går framåt vilket jag absolut inte betvivlar utan verkligen hoppas.

  En dag hoppas jag någon rik jävel daskar in arvet på din blogg istället för att låta det gå till allmänna arvsfonden. Det har du sannerligen förtjänat även om du ibland kan tyckas hård mot oliktänkande.

  • Ja för hos Allmänna Arvsfonden slussas dom bara
   vidare till Arabiska o Afrikanska sammanslutningar,
   och då gör Atven bättre nytta hos Petterssons!

 22. Bra jobbat , Pettersson. En “swish-hora” som behövs.

  Utan stöd från staten, som en hel del “skattehoror ” jobbar efter.

  Vad de mångfalds korrekta alltid förespråkar, är du en del av.

  Mångfald i åsikter. Fast ändå gillar de själva inte sådant. Lustigt.

 23. Istället för att fokusera på EN person och dennes ev inkomster / utgifter så kan vi alla istället undra vad fan gör staten med alla våra skattemedel.

  Har ”sverige” dvs staten pengar ??

  Kort svar: JA – staten har en finansiell nettoförmögenhet på 1 178 miljarder kronor.

  Källa:
  SCB (2019) Den finansiella nettoförmögenheten; Statistikdatabasen: Balansräkningar (ENS2010), utgående balans, netto, löpande priser i mnkr efter sektor, tillgångsslag och år.

  Det lååååååånga svaret…….

  Hur går det ihop med att ”staten” har miljader i nettoöverskott och att var tredje region och nästan var fjärde kommun redovisade underskott år 2019, enligt SKL.

  Hur går det ihop?
  Så kort förklarat så tar 40% av befolkningen ut ”mindre” i lön i “vanliga lönekostnader” så kommuner får mindre inkomster och folk tar istället ut sin lön i aktieutdelning som har en mycket lägre skattestats och denna kapitalskatten går till staten istället för skatt på ”lön” som går till kommunalskatt – regionskatt.

  Under senare år har den ökade ojämlikheten skett pga av politiska beslut som: inkomstförsäkringar och transfereringar, samt en rad aktiva förändringar i skattesystemet inklusive flera jobbskatteavdrag, avskaffad förmögenhetsskatt, regressiv fastighetsskatt, lägre bolagsskatt och mer generösa 3:12-regler och kapitalskatt på aktieutdelningar.

  I sammanhanget är det också viktigt att komma ihåg att statsskulden, så som den omtalas, i praktiken enbart är en redovisning av utgiftssidan. Alla stater har en skuld, men alla stater har också tillgångar. I Sveriges fall är tillgångarna betydande, exempelvis i form av fastigheter, värdepapper och AP-fondernas aktieinnehav. I SCB:s sammanvägning av hela den offentliga förvaltningens utgifter och tillgångar dvs ”staten” visar resultaträkningen för 2018 inte alls en skuld utan tvärtom en finansiell nettoförmögenhet på 1 178 miljarder kronor. Situationen är alltså långt ifrån så prekär som ibland framställs.

  Staten är en betydande bolagsägare i Sverige. I den statliga bolagsportföljen finns 46 hel- och delägda bolag, varav två är börsnoterade. Det uppskattade sammanlagda värdet på den statliga bolagsportföljen uppgår till 630 miljarder kronor.

  Statens bolag gör sååå bra ifrån sig att resultatet efter skatt har ökat och uppgår till 38,9 miljarder kronor om året. Regeringen skriver på sin hemsida att: AKTIEUTDELNINGARNA ligger i linje med föregående år och förväntas uppgå till cirka 20 miljarder….

  Så vi ger bort 20 miljarder i aktieutdelningar om året samtidigt som kommunerna och landstingen går på knäna….

  Källa: SCB (2019) Den finansiella nettoförmögenheten; Statistikdatabasen: Balansräkningar (ENS2010), utgående balans, netto, löpande priser i mnkr efter sektor, tillgångsslag och år.

  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/03/resultatforbattring-for-statligt-agda-bolag/

 24. Du är väl värd de pengar du får in!
  Kollar dig varje dag och blir ytterst sällan besviken!
  Fortsätt så länge du orkar och vill.
  Lev väl och hälsa din oäkta hustru att hon har en bra man
  och att hon är “snäll” som låter dig hålla på.

  • Du är “kanon” ….Pettersson ser fram varje morgon mot dina intressanta artiklar o ditt stora
   journalistiska kunnande o även lite “personliga”
   tänk från dig…..Tack. . … Tack….

 25. Den som frågar är förmodligen en skatteparasit.
  Vill inte kalla dom skattehoror, med respekt för hororna.

  • Kanske en publik hora från Gärdet. Förhoppningsvis avundsjuk att Pettersson från skriva vad han själv anser riktigt utan en censurbila ovanför datorn.

 26. Individer som inte törs visa vilka de är och stå för sina åsikter kan jag tycka enbart ska hålla käften
  Så det så

   • Han borde angivit personnummer så vi kan kolla upp honom på ratsit, lexbas-e m.m.

Kommentera