Nästan inga invandrare som begår grova brott utvisas

BROTTSLIGHET. Invand­rare som begått grova brott sitter oftast tryggt kvar i Sverige utan att riskera utvisning. Bara 19 procent av dem som begått våldtäkter dömdes till utvisning mellan 2000 och 2014 enligt BRÅ. Nya Tider kan i dag avslöja att många som trots allt döms till utvisning ändå är kvar i landet efter avtjänat straff – en statistik som inte finns i officiella källor.

Erick Mushitu Mwinkeu från Kongo dömdes tillsammans med Kebba Toray från Gambia för grov misshandel mot en annan fånge på Kumlaanstaltens rastgård. Han var då redan dömd till utvisning för grov misshandel och grovt vållande till annans död, vilket verkställdes efter avtjänat straff. Kebba Toray är däremot kvar i Sverige och har fått svenskt personnummer, trots att även han redan var dömd till utvisning för narkotikabrott innan han även dömdes för misshandeln på rastgården. Foto: Nya Tider

– Fyra av fem utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning, sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i ett replikskifte med statsminister Stefan Löfven i partiledardebatten i SVT:s Agenda den 6 maj 2018.

Det tog tre månader innan Moderaterna vågade haka på. ”Bara 19 procent av utländska utvisning, våldtäktsmän utvisas. Det visar statistik från BRÅ”, skrev partiet på sin Facebooksida i augusti 2018.

Läs vidare på Nya Tider..., hela artikeln bakom betalvägg.

-Pettersson säger att det är ynkligt, utvisning ska vara obligatorisk vid grova brott. Allt för ofta gömmer sig myndigheterna med att säga att brottslingarna kan råka illa ut om de skickas hem, detta trots att lagen tillåter att grova brottslingar och bidragstagare som inte kan försörja sig själva skickas till hemlandet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nästan inga invandrare som begår grova brott utvisas

 1. Detta visar ju bara att denna och även tidigare regeringar inte är intresserade av att skydda svenska medborgare från kriminella invandrare. under kriget satte man folk i interneringsläger som man ansåg inte borde vara ute i frihet. Och då handlade det många gånger inte om grova förbrytare. Varför kan man inte göra så idag med alla dessa som döms till utvisning och som man inte kan/vill bli av med.

 2. de allra flesta invandrare som begår grova brott döms till rättspsykiatrisk vård och blir helt mirakulöst friska efter bara några få år.

  Läs gärna rätts psyks års rapporter. Sker fler mirakel inom rättspsyk än vad helgon uträttat inom kristendomens historia.

 3. Jasså, är det något nytt ?
  Däremot fungerar den landsförädiska och okontrollerade massimporten av Steffes på sikt lönsamma icke kristna raketforskare.

  • Grova brott? Alla brott samt alla som inte försörjer sig själv sen minst 25 år tillbaka.
   Resan kan vara fri, utan avgift för vederbörande.

 4. Denne regering måste älska importerade förbrytare,
  och dom måste hata sitt eget folk som råkat ut för dessa
  bastarder?
  Varför fullföljs inte utdömda straff? Det går bra att åka på
  semester till landet dom säger sig flytt ifrån? Sen är dom
  rädda om att brottslingen ska råka ut för något.
  Tvinga länderna att ta emot sitt folk, och vill dom inte
  sänk bistånden kraftigt .

  • Varför skall det betalas ut bistånd?
   Bistånd = Fattiga människor i rika länder, ger pengar till rika människor i fattiga länder.

 5. En uppsättning jättekatapulter skulle fungera bra. Ut med bobba som inte sköter sig i havet. Direkt.

Kommentera