Flyg från Erbil landade på Arlanda i kväll

INVANDRING. I kväll landade ett flyg från den kurdiska staden Erbil i norra Irak på Arlanda, med många svenska medborgare som tidigare inte har kunnat ta sig hem på grund av coronakrisen, rapporterar Sveriges Radio. 

Det flyg som i kväll landade på Arlanda är det första direktflyget mellan Erbil och Sverige på över tre år. Det var en kommersiell flygning, men KRG, det kurdiska självstyret i norra Irak, har varit drivande i att ordna så att flygningen kunde genomföras, och svenska UD har informerat personer registrerade på den så kallade svensklistan om flighten.

Ombord fanns 117 passagerare, många svenska medborgare, men också personer med annat europeiskt medborgarskap som ska resa vidare. Och när planet lyfter från Arlanda tar det med 139 personer, mestadels irakiska medborgare som suttit fast i Sverige, tillbaka till Erbil.

-Pettersson säger ännu ett exempel på att Irak/Kurdistan är en tämligen lugn plats, folk som flytt därifrån har varit på semester och andra åker dit frivilligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Flyg från Erbil landade på Arlanda i kväll

 1. Steffe babblar plötsligt om att vi inte har oändliga resurser ändå välkomnar han in all världens slödder hit. Vi ska nu också betala Somalias statsskuld på 21 miljoner till IMF + att vi redan försörjer stora delar av Somalias befolkning här med listidsförsörjning. Muppen Peter Eriksson tycker att vi måste öka biståndet väsentligt, har vi så mycket skattepengar?? Tänk vad mycket nytta alla dessa pengar (mesta går till korrupta ledare både inom Sida och sk världsledare) hade gjort för sjukvården och för äldres välfärd här hemma, finns även mycket annat här som behöver hjälp. Bort med den rödgröna sörjan + svikarna C och L så fort som möjligt. KD och M är dock inte mycket bättre men måste väl accepteras för SD lär väl aldrig få egen majoritet.

  • Dom borde åka till Somalia och titta. Ser finare och vackrare ut än Sverige. Fantastisk huvudstad, enorma byggnader, ordning och snyggt.

  • Ang. sveriges resurser börjar man undra då det å ena sidan gnälls och sparas i det oändliga. Men sen kan man spendera summor som får en att häpna.
   Sverige har medvetet gått med på att vara “ledande” i humanitära göromål, allt enl. en överenskommelse med FN…. finns att läsa sig till. AGENDA 2030
   Frågan är man får ekonomiska medel till detta. Kanske dags att kontrollera staten intäkter utifrån. Kanske inte “våra” skattemedel behöver gå till andras försörjning.

 2. Trots det försöker man inbilla folket att gränsen är stängd för resande utanför EU.

  • Så blir det när en Röd/Grön kriminell maffia,styra o, ställer !
   Som jag tidigare skrev,har andra Europeiska länder sedan länge upptäckt detta,och isolerar sig mot oss…

 3. Dagligen ankommer det flyg till Arlanda från bl.a. Doha, Qatar.
  Vilka är det som kommer med dessa flyg och är de smittestade?
  Förstår det inte!

 4. Svenskar kyss mig där bak…?
  Varför kan dom inte stanna där…?
  Och alla har ett arbete att komma till.?
  Själv tror jag inte det!😎

 5. En kommun i Skåne anställde 14 personer i åldringsvården för att de skulle lära sig svenska, (orsak, sänka försörjningsstödkostnaden, lönebidrag från staten, förbättrar kommunkassan).
  Resultat; Covid 19 på äldreboendet, så förbjuder man besök av anhöriga på grund av smittorisk men har inte vett eller resurser att testa vilka som är bärande av viruset, vilket kan smittar enligt andra länders kartläggning 14 dagar innan du själv visar symtom.

  • Men ekonomiskt bra att bli av med pensionärer, och deras bostäder är ett välkommet bidrag.

 6. Det hade varit intressant om man vid dylika händelser hade kört passagerarlistan mot A-kassa, socialbidrag, sjukskrivningar och liknande!

 7. Med på planet var säkert en handfull som skall söka asyl här och snyftar om hur farligt allting är i hemlandet!

  Dumsvensken sväljer allt, för man vill ju inte vara rasist och erbjuder dom direkt livslång försörjning på skattebetalarnas bekostnad!

 8. Sverige hör inte hemma i Skandinavien längre. Sverige hör hemma i Mellanöstern.

 9. Dessutom står det just på Text-TV ,att alla inte EU-medborgare är förbjudna inresa i Abzurdistan !!
  Tydligen gäller detta inte importverksamhet av olika underliga arter !
  Där ligger naturligtvis förklaringen till att Danmark bibehåller stängning mot öster men öppnar förTyskland och övriga Europa.

Kommentera