Tekin eldade för 15 miljoner, döms till skyddstillsyn

BROTTSLIGHET. Det var i februari som en kraftig brand bröt ut på Ica Maxi i Växjö. Skadorna blev omfattande och gärningsmannen fastnade på film. Men eftersom det inte gick att bevisa uppsåt så frias mannen från mordbrand, och döms i stället för grov allmänfarlig vårdslöshet.

Yigit Tekin. Foto: Polisen, övervakningskamera

Det var på kvällen den 2 februari som det började brinna på en hylla med plastlådor på Ica Maxi i Växjö. Branden spred sig snabbt och förstörde stora delar av butiken. En 19-åring åtalades misstänkt för att ha startat branden.

Övervakningsbilder visar hur mannen kom till butiken i sällskap av två tjejer som inledningsvis också var misstänkta. Under polisförhören lämnade trion olika versioner av vad som hände vid hyllan med plastlådor, om vem som tände ljuset som startade branden.

Övervakningsfilmen visar att 19-åringen stannar till vid ett ställe i butiken där det finns ljuslyktor och att han tog någonting därifrån innan de gick vidare mot fritidsavdelningen. I förhör har han sagt att han såg att det var en av tjejerna som ställde ett ljus på hyllan, men tingsrätten anser att det är tydligt på filmerna att det var han som ställde det tända ljuset på hyllan och att det var han som förde samman förvaringslådorna ovanför lågan.

19-åringen döms dock inte för mordbrand eftersom det inte går att bevisa att hans avsikt var att anlägga en brand. Däremot har han gjort sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet. När det började brinna befann sig ett stort antal människor inne i butiken och kostnaderna för branden beräknas landa på cirka 15 miljoner kronor. Därför bedöms brottet som grovt.

19-åringen döms för allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott och straffet blir skyddstillsyn.

Växjö Tingsrätt Dom Mål nr B 518-20

-Pettersson säger att syltryggarna är otroliga, skyddstillsyn efter att ha eldat för 15 miljoner, inomhus.  Det är ett straff lagom för en fyra-åring som leker med tändstickor…

Yigit Tekin är född i Sverige av turkisk pappa och svensk mamma och beskrivs av en annan ICA-handlare som en man som inte kan gå in i en butik utan att ställa till med kaos.

De 15 miljonerna hamnar troligen på våra försäkringspremier för jag tvivlar på att herr Tekin har något att betala med även om han stäms av försäkringsbolaget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Tekin eldade för 15 miljoner, döms till skyddstillsyn

 1. En 19-årig man döms till 14 dagars fängelse efter att ha uteblivit från Försvarsmaktens grundutbildning i Halmstad dit han kallades förra året.Den som uppsåtligen avviker eller uteblir från värnplikten kan dömas till böter eller fängelse i högst ett år.

  Men bränna ned en mataffär med människor i………äh det är la inte så noga….

  https://www.gp.se/nyheter/sverige/orkade-inte-v%C3%A4rnplikten-d%C3%B6ms-till-f%C3%A4ngelse-1.27890534

 2. Skicka notan till Erdogan, hans far kunde gärna med få betala
  ett fett skadestånd för sluskens beteende, att med berott mod
  tända eld och förstöra så mycket bara på ren o skär jävelskap
  visar på ren ondska!

 3. Intelligensnivån är inte särskilt hög där.
  Börjar bli många exempel nu.

 4. Det går bra för ”Sverige” nu. Världens första feministiska regering gör ett bra jobb. Ökad förbränning, bomber och dödandet av våra äldre är deras specialitet, jämte en del andra specialområden som hbtq och skatt på påse.

 5. Undra hur han hade dömts i turkiet?

  Undra vad som hade hänt om man råkade tutta eld hemma hos tekin?

 6. Inget uppsåt???
  Inte fan hjälpte det mig när jag blev dömd för HMF
  Antar att dessa straffrabatter bara gäller invandrare
  Med politiker som nämndemän blir det ingen rättvisa.

 7. Är det släktingar till pyromanen som dömer i Växjö Tingsrätt ? Man blir ju fundersam över dårskapen !

 8. Skyddstillsyn ?
  Det var tufft i dagens kramgoa tårdrypande trygga vänsterextrema och heligt mångkulturella Sverige !
  Denna skyddstillsyn är förmodligen rasistiskt och strider mot de mänskliga rättigheterna.
  Ett överklagande och en friande dom är förmodligen att vänta framöver.
  Känns i dess bra att vara medlem i och rösta på AFS.

 9. ”… en fyra-åring som leker med tändstickor…”. Straffet har väl då klarlagt att detta är Tekins mentala ålder.

 10. På detta sätt beivras inte brott utan legitimerar bränder, bomber m.m. När ska vi få en duglig regering i detta landet?

  • Duglig regering? Med ca. 82% fullständiga idioter som röstade i senaste valet, så lär du nog få vänta länge på en sådan.

Kommentera