Elva hela kommuner är särskilt utsatta

INVANDRING. Göteborg, Malmö och nio andra kommuner får rätt att peka ut hela sina kommuner som ”särskilt utsatta” och därmed runda ebo-lagen, rapporterar Dagens Nyheter bakom betalvägg. Beslutet innebär att asylsökande som flyttar till kommunerna efter den 1 juli inte längre har rätt till dagersättning.

Svenska kommuner fick möjlighet att anmäla områden som var särskilt utsatta och asylsökande som flyttade dit skulle då inte få ta del av ersättningen. Tanken var att det skulle leda till färre asylsökanden i redan hårt belastade områden, men elva kommuner pekade då ut hela sin yta.

Möjligheten att undanta hela kommunen kan snart försvinna. Justitieminister Morgan Johansson (S) lovar att ”återkomma inom kort”.

-Pettersson säger att det hade varit bättre om justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) hade pekat ut hela Sverige som särskilt utsatt, för det är verkligheten…

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Elva hela kommuner är särskilt utsatta

 1. Rätt att . . . Om rätten används förståss?
  Den rätten rundar tjänstemanna-aktivister lätt. Ge pengar istället till något bolag eller en förening, som sedan delar ut. Och straffbefriade aktivister – självklart i Sverige!

 2. Enligt Löfven och hans anhängare skulle detta berika och skapa välstånd i Sverige då det var rena kompetensregnet. Kanske om man jämför med Löfvens utbildning. Om det nu är så det berikar varför då stoppa inflödet till Malmö som borde vara en rik kommun då det har en hög andel av dessa berikare. Om det ska göra någon nytta med Ebola stopp till vissa kommuner så måste man göra något åt grund problemet som är för hög invandring både asyl och arbetsinvandring av låg utbildade.

 3. När något ska förbjudas så ges det tid för berörda att hinna anpassa sig. Dessutom lämnas det kryphål för de listiga.

 4. Vad är de utsatta för i dessa utsatta områden?
  – Sig själva!
  Det är inte så att dessa områden är hemsökta av onda andrar som flyger runt och utsätter de boende för det ena och det andra.

 5. Är inte detta ett sätt att sprida eländet över hela landet ??
  Ingen inte ens den mest avlägsna krok skall slippa från mång-kulturen !
  Att de nämnda s.k. större orterna i Abzurdien verkligen fått del av våra nyinflyttade,framgår ju dagligen i kriminalkrönikor.
  Nu ärt det alltså dags att berika,även de små av typ Knohult.
  Åsa.Nisse o. Klabbarparens hemort !
  Stenbock är tacksam,att ha blivit så gammal,som jag blivit…

  • Jag är tacksam för att jag är så gammal som jag är så jag slipper att uppleva när ( Sverige) blivit av med den sista SVENSKEN om ett par år.

 6. ”Regugees wellcome!” Var det många som tjöt, men de borde varit ärliga och lagt till ”but not in my backyard!”

  Sällan har väl hyckleriet varit tydligare. Ingen vill ha mer ekonomiska mena-migranter men ingen vågar medge det.

   • Tyvärr får jag som Svensk erkänna att Svenskarna är dummaste människorna på jorden. Dom begriper nämligen inte att dom röstat fram den absolut dummaste och mest intelligensbefriade regeringen i denna galax.

 7. Man borde kunna få ordning på det nya våldet i det nya “Sverige”. Kommer ni ihåg den enorma rullande V-märkta åklagaren? Tänk er, när det nya nyanlända våldet blommar upp, så kommer den enorma rullande V-märkta åklagaren och rullar över dom.

  Å när det blir bråk i stan, kommer åklagaren ångande som fan…

Kommentera