Svenskarnas hus i Älgarås, Töreboda

NATIONALISM. I västgötska Älgarås i  Töreboda kommun har personer som haft framträdande positioner i svensk nazism öppnat ett kulturhus: Svenskarnas hus. Syftet är att ”skapa trygga platser för svenskar” och locka till sig barnfamiljer. De vill också vara ett alternativ när, som de själva uttrycker det, ”stat och kommun sviker”, skriver Expressen.

Svenskarnas hus, Älgarås, Töreboda kommun.Bild från Svegot

-Pettersson säger att det är märkliga tider i landet Sverige, som ännu så länge är svenskarnas land, en av våra största tidningar ifrågasätter att det finns en förening som heter Svenskarnas hus i Älgarås, Töreboda kommun, Sverige.

Däremot är Expressen tysta om att det finns en förening som heter Arabiska föreningen i Töreboda. Arabisk, kurdisk, somalisk med fleras nationalism uppmuntras men svenska nationalister är extremister.

Att det finns 100-tals, kanske tusentals lokala och minst 54 rikstäckande etniska organisationer som får tiotals miljoner i bidrag varje år är det rätt tyst om, det är enligt PK inte extremt, men en svensk förening i Sverige, aj, aj…

Här kan du se vilka etniska föreningar som fått bidrag och hur mycket…

Föreningen Det Fria Sverige…

***

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Svenskarnas hus i Älgarås, Töreboda

 1. Ja du gamle vän Pettersson, man är liksom inte förvånad över Expressen, men hur som i och med artikeln vet nu fler svenskar om att föreningen Det fria Sverige finns, och det är bra.

  Svenskarnas hus ligger i Älgarås och vår förhoppning är att vi snart startar upp fler hus, får se ifall Uppsala eller Skåne blir först att starta upp hus nummer två. Det finns ett intresse och det finns ett behov av förening som alltid står på svenskarnas sida.

  Väl mött!

 2. Det är bra Pettersson, försvara Svenskarnas hus.

  • Nej ,det är väldigt tyst om dem ,då staten bidrar med våra skattemedel för allehanda projekt för kurder, mussar mm .Kortspel mitt i Stockholm,på Fridhemsplan, bekostat av oss i årtionden. Ett “Svenskarnas hus” retar media .Alla moskéer mm passerar förbi utan vyhetsvärde ?

 3. Får vi svenskar inte ha ett hus och samlingsplats längre!
  Vad är det. För fel på visa individer..
  Så fort vi svenskar står upp för vårt fosterland.
  .Blir vi kallade…Nazister..

 4. Det blev inte bättre i Expressen med bytet av chefredaktör. Vi får se hur det blir med Sydsvenskan som byter i morgon.

  • Tocken återanvänder.
   Sydsvenska asylbladet muslimposten. Ser du någon som tar i den så få dem att skämmas så att de slutar köpa den.

 5. Och då är väl inga bidrag medräknade från allmänna
  Arvsfonden som öst otroliga summor över Muslimska
  föreningar.Var det detta som dom önskade som skänkt
  pengar till denna fond ?? Troligen inte, men A.A är som
  hökar över när man kan ana en arvstvist.

 6. Det uppseendeväckande är att det är nynazister i övrigt inget att höja på ögonbrynen om.
  Det som påpekas så är det verkliga problemet det samelsurium av islamska organisationer som det betalas ut miljontals kronor till för att sprida gudaläran från helvetet.

Kommentera