3 thoughts on “Fy för sol och vindkraft

  1. Michael Shellenberger säger mycket kloka ord under detta föredrag. Jag skulle vilja att fler “miljövänner” tittar på denna film.

    Det finns mycket lärdom, erfarenhet och eftertanke, i det Michael Shellenberger säger.

  2. Han kommer nästan fram till rätt slutsats trots att han startar från helsefyr.

    “Renewable energy”! “Climate change”! “Carbon”! 1) Energi kan varken skapas eller förstöras bara omvandlas. 2) Från början var det “Global warming” till det sprack. 3) Koldioxid absorberar inte långvågig utstrålning, den transformerar strålning i fyra snäva områden till ett bredare spektrum. Jag vet att det sistnämnda är svårt att ta till sig, det är inte omedelbart uppenbart och personer som jag räknar som fullt tillräkneliga och som arbetar med komplexa saker har svårt att ta till sig det tack vare omfattande propaganda. Al Gore gjorde ett gigantiskt misstag när han valde koldioxid som födkrok efter den misslyckade presidentkampanjen.

    4) När han talar om kärnkraft menar han Gen III. Verkliga miljövänner talar om Gen IV då dessa kan och bör leva på avfallet från Gen III.

    Vindsnurror kan passa bra till det avsides torpet eller fjällstugan. Solpanel gör sig bäst på garagetaket för att lura elnätverksleverantören en smula.

Kommentera