Fy för sol och vindkraft


Miljöaktivister har länge främjat förnybara energikällor som solpaneler och vindkraftsparker för att rädda klimatet.“Miljöhjälte” och energixpert, Michael Shellenberger förklarar varför sol- och vindkraftsparker inte är bra för miljön.


3 responses to “Fy för sol och vindkraft

 • Peter Skoglund

  Michael Shellenberger säger mycket kloka ord under detta föredrag. Jag skulle vilja att fler ”miljövänner” tittar på denna film.

  Det finns mycket lärdom, erfarenhet och eftertanke, i det Michael Shellenberger säger.

  Gilla

 • Argus

  Han kommer nästan fram till rätt slutsats trots att han startar från helsefyr.

  ”Renewable energy”! ”Climate change”! ”Carbon”! 1) Energi kan varken skapas eller förstöras bara omvandlas. 2) Från början var det ”Global warming” till det sprack. 3) Koldioxid absorberar inte långvågig utstrålning, den transformerar strålning i fyra snäva områden till ett bredare spektrum. Jag vet att det sistnämnda är svårt att ta till sig, det är inte omedelbart uppenbart och personer som jag räknar som fullt tillräkneliga och som arbetar med komplexa saker har svårt att ta till sig det tack vare omfattande propaganda. Al Gore gjorde ett gigantiskt misstag när han valde koldioxid som födkrok efter den misslyckade presidentkampanjen.

  4) När han talar om kärnkraft menar han Gen III. Verkliga miljövänner talar om Gen IV då dessa kan och bör leva på avfallet från Gen III.

  Vindsnurror kan passa bra till det avsides torpet eller fjällstugan. Solpanel gör sig bäst på garagetaket för att lura elnätverksleverantören en smula.

  Gilla

 • ponnsan62

  100procent

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: