Stäng

Kungens nya bil

KUNGAHUSET. Hans Majestät, Carl XVI Gustaf, fyllde 74 år den 30 april, straxt innan levererades hans nya bil. En ny BMW M8 Competition med 625 hk till en kostnad av 1,7-miljoner.

En likadan bil som kungens. Foto: BMW

BMW M8 Competition har superbilsprestanda, men är mer en blixtsnabb långfärdsbil än en racerbil trots att den har kolfibertak. Bilen har en V8-motor med dubbelturbo på 625 hk. Det är tillräckligt för att klara 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Toppfarten är 305 km/h. Bilen har hyllats för sitt fantastiska avgasljud från de fyra utblåsen. När V8:an på 4,4 liter varvar ur med öppna avgasspjäll sägs ljudet vara fantastiskt, ja du kan själv lyssna i Youtube-klippet ovan. Bilen kostar över 1,7 miljoner kronor och det är Förenade Bil i Malmö som nu kan titulera sig som kunglig hovleverantör.

Kungen har ett stort bilintresse, och hans bilsamlingen är skapligt. Kungen äger bland annat en Shelby Mustang, en äkta AC Cobra, en DeTomaso Pantera och en Ferrari 599 GTB med V12-motor. Även den legendariska Porsche 911 Targan som Silvia åkte med i på Öland när de var nykära står i det kungliga garaget.

Uppgifterna från Bytbil.com…

-Pettersson tycker det är lite kul, V8 på 625 hk, 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Toppfarten är 305 km/h, det är ingen miljöbil direkt. Ha så kul kungen!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 reaktioner på “Kungens nya bil

 1. Vore jag kung, skulle jag nog unna mej bl.a. en rejäl BMW. Det är klart Sveriges kung ska ha fordon av högsta klass. Ägnar man sitt liv åt ämbetet, har man nog gjort sig förtjänt av lite behaglig lyx gissar jag.

 2. Kungen är en dyslektisk bidragsparasit, modell gigantisk. Ständigt på globalisternas sida, aldrig på folkets. Folkets fiende helt enkelt.
  Lägg ner skiten och låt dessa inavlade lallare jobba för sitt uppehälle som alla andra svenskar.

 3. Jag står mycket kluven att svara på bra eller dåligt här.
  Det är roligt att han som inte har råd att köpa en sån bil får en.
  Men om den betats av SKATTEBETALARNA så cykel en gång.

  1. Förlåt mig.
   Efter SKATTEBETALARNA skall det givetvis stå ” Så skall han inte ha någon bil, Jag har inte råd att köpa en gammal trasig cykel en gång.”

 4. Våran kung är en cool man…Jag unnar honom varje skattekrona, till skillnad mot Löfven, som bara ska bort!!

 5. Heja kungen. En fin BMW och ingen löjlig Tesla där batterierna brinner. Fullt ös nu 😎😎👍👍

 6. Inget att bli upprörd för. BMW körs av knarkförsäljare i utanförskapsområden. Tack vet jag Bugatti.

 7. Jean Baptiste Bernadotte löste hela den svenska statsskulden 1815 mot ett åtagande från Sveriges sida att betala ränta på pengarna. 1983 togs räntan på pengarna bort och apanaget höjdes istället. Om Bernadotterna istället skulle kräva ränta och amortering på 24 miljoner guldfranc i 1815 års värde torde det bli skyhögt över vad såväl slott- som hovstat kostar.

  1. Argus har helt rätt, att Jean Baptiste Bernadotte också förhindrade att Ryssland tog Sverige gör ju att vi bör vara tacksamma över att inte vara en rysk enklav…

 8. Är inte Kung Carl-Gustaf XVI ett fan av Greta?
  Utalar sig om CO2 och jordens uppvärmning i varnande ord.
  Tala om att man lever som man lär.

 9. Kungafamiljen verkar vara bra människor men det behövs en översyn hur mycket skattemedel som ska gå till dem.

  1. I detta fall lär inte Silvia har behövt punga ut,med så många kronor.
   Enbart den uppkomna reklamen för BMW,överstiger bilens värde !
   Stenbock skulle som jag tidigare skrivit,gärna åka kring i sådant fordon,om jag haft bättre fattig-pension och kunnat full-tanka !!
   F.ö. tror jag vare sig Kungen eller hans familj,tillhör Gretas skara !
   Men precis som vid vår deklaration,måste vi ju skriva under på ”heder o. samvete”. 😉

   1. Stenbock…Du är också en kung i.o.m dina lysande kommentarer som jag gillar högt! Du är en klok man som jag respekterar! Mvh

 10. Blir väl snart standard för denna bil hos knarkbaronerna, dom vill ju gärna leka kungar med försöker någon annan peta ner dem från tronen, ja då kommer automatkarbinerna fram.

 11. Låt nu inte den berömda ”svenska avundsjukan” få slå rot.
  Stenbock skulle gärna velat ha en liknande,trots att jag ju inte kunnat bruka den,fullt ut.Sitta med ett sådant åk och köra på tvåans växel,p.g.a. hastighetsbegränsningarna i Abzurdistan låter mer än komiskt !
  För ”Tjabo” är ju denna regel egal,eftersom han har full immunitet.

  1. Precis. 30 km i timmen med ett säkerhetsbälte på. Förstår inte varför folk köper lyxbilar när man inte kan nyttja de i Sverige, det enda landet i Europa , där ett 4 % parti har förstört för alla bilister. Tog bilder senast i går , 15 p platser borta på området jag bor .Ibland får man leta efter parkering i en timme. Och värre blir det.

  2. Våran kung är en cool kille som aldrig offentligt utnyttjat sin ställning i samhället! Tvärtom, han ligger lågt! Jag gillar honom och hans fina bilar!

 12. Jag är mycket glad över kungens fått ny bil.
  Tänk hur illa det skulle kunnat gått om Löfvén skulle fått den.

 13. Borde inte han som är sååå miljömedveten ha en elbil. Men dom som lever som dom lär är ju sällsynta.

  1. Tack Olof.p för din kloka kommentar! Leve vår kung, bort med muslimernas rätttigheter i sverige!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: