Utvisa inte de ensamkommande

INVANDRING. De senaste veckorna har det pågått en debatt i Sverige om nödvändigheten av att förändra den nya gymnasielagen, eftersom många ungdomar med nuvarande regler riskerar att utvisas.

Som kommunpolitiker vill vi skörda frukterna av våra investeringar och tycker därför det vore mycket olyckligt om detta tilläts ske. Vi har utbildat ungdomarna till att bli skattebetalare i ett land med en demografi som gör att vi borde glädjas över alla ungdomar som flyttar hit, skriver 38 lokalpolitiker på Aftonbladet Debatt

-Pettersson säger att debattartikeln är otroligt naiv på gränsen till bedrägeri. ”Vi har utbildat ungdomarna till att bli skattebetalare i ett land med en demografi som gör att vi borde glädjas över alla ungdomar som flyttar hit”. Sanningen är att ytterst få har klarat utbildningen och ännu färre hade klarat att skaffa sig ett arbete även innan coronapandemin och sanningen är att ungdomarna behövs hemma, där de kommer ifrån.

De unga ljugande männen saknar asylskäl och först klarar man inte att skicka hem bedragarna. Sedan stiftar man en galen lag mot lagrådets inrådan och lagen blir ett fiasko.

Som om inte det räcker vill man nu göra det ännu värre, genom att ändra lagen och ge permanent uppehållstillstånd till människor som inte ska vara i Sverige.

De politiker och partier som drev igenom ”gymnasielagen” bör be de ljugande männen och svenska folket om ursäkt samt förklara att det enligt asylrätten inte går att ge uppehållstillstånd i Sverige till dem som saknar skyddsskäl.

Lokalpolitikerna är till och med så fräcka så de skyller på den dåliga lagen, trots att de ”ensamkommande” saknade skyddsskäl även med den vanliga lagen. ”Bevilja permanenta uppehållstillstånd till alla ensamkommande ungdomar som sökte asyl innan innan den 20 juli 2016, då den tillfälliga lagen som försvårar asyl trädde i kraft”.

Avslag tre gånger men är ändå kvar i landet och fri att demonstrera.

Håkan Englund, kommunalråd Ovanåker (S)
Mikael Löthstam, kommunalråd Hudiksvall (S)
Marie Centerwall, kommunalråd Bollnäs (S)
Jan Lahenkorva, regionråd Gävleborg (S)
Peter Bergund, förtroendevald Hammarö (S)
Eva Nordlöf, förtroendevald Hammarö (S)
Ann-Charlotte Eskel, förtroendevald Hammarö (S)
Inga-Lill Gunnarsson, förtroendevald Hammarö (S)
Michelle Hedberg, förtroendevald Säffle (S)
Margareta Nisser-Larsson, förtroendevald Karlstad (M)
Gunnar Welin, förtroendevald Töreboda (M)
Lennart Bondeson, kommunalråd Örebro (KD)
Jonas Sandwall, kommunalråd Uddevalla (KD)
Camilla Rinaldo Miller, kommunstyrelsens ordförande Värnamo (KD)
Gunilla Lindell, företroendevald Lerum (KD)
Mattias Ingeson, förtroendevald Eksjö (KD)
Monica Ståhl, förtroendevald Storfors (KD)
Eva Leander, förtroendevald Arvika (C)
Martina Hallström, kommunalråd Nyköping (C)
Micke Kinning, förtroendevald Vellinge (C)
Victoria Barrsäter, förtroendevald Katrineholm (C)
Simona Mohamsson, förtroendevald Göteborg (L)
Ingela Jedvert, förtroendevald Göteborg (L)
Cecilia Festin Stenlund, förtroendevald Malå (L)
Maria Lundqvist-Brömster, förtroendevald Nordmaling (L)
Ingrid Backelin, förtroendevald Söderhamn (L)
Lennart Rohdin, förtroendevald Ljusdal (L)
Lennart Bryntesson, förtroendevald Årjäng (MP)
Per-Inge Lidén, förtroendevald Karlstad (MP)
Cecilia Lindström, förtroendevald Karlstad (MP)
Jesper Johansson, förtroendevald Grums (MP)
Jan-Olof Hesseletedt, förtroendevald Hammarö (V)
Lillemor Larsson, förtroendevald Hammarö (V)
Ingegerd Welin-Fogelberg, förtroendevald Säffle (SIV)
Carin Wernberger-Dahlin, förtroendevald Säffle (SIV)
Peter Aléx, förtroendevald Kiruna (Fi)
Marielle Mell Alvdal, förtroendevald Strömstad (Fi)
Joar Alvdal, förtroendevald Strömstad (Fi)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Utvisa inte de ensamkommande

  • Tänker ?
   Majoriteten av det naiva och konflikträdda svenska folket tänker inte alls bara gnäller hemma vid köksbordet.
   Känns bra att rösta på och vara aktiv medlem i AFS, det enda politiska parti som idag aktivt och hårt driver frågor om bland annat Swexit och skapande av ett Återvandringsverk.

   • Kenth, har du kollat alla c:a 30 partierna så du är säker på att AfS är det enda partiet…

    Vad sägs om Sjöbopartiet, Skånepartiet, Medborgerlig Samling, Frihetspartiet med flera…

 1. Utvisa ?
  Nej dessa importerade raketforskare blir ju på sikt lönsamma för Sverige.
  Ett stort tack till alla vidriga mångkulturälskande landsförrädare, ni har till 100% lyckas sänka Folkhemmet till botten i ett kriminellt mångkulturellt träsk.

 2. Det finns en grupp, ”Vi står inte ut”, som bedriver migrationspropaganda och som på Flashback har fått ett mindre intetsägande namn; ”Vi får inte” plus ett ord på tre bokstäver som börja och slutar på ”K”.

  Hade det varit äldre män och yngre kvinnor hade feministerna fått blodstörtning.

  OnT: En vaken regering hade naturligtvis dragit in uppehållstillstånd och repatrierat guldklimparna med familjer.

 3. ”som flyttar hit”
  Språkbruket visar precis vad det är frågan om, inte direkt att fly för sina liv.

 4. Vi har ju för helvete tagit in 1 000 000 flyktingar som vår naive statsminister tror kan jobba. Det alla redan visste är nu bevisat, väldigt få kan arbeta och framför allt hjäper det inte våra pensioner som regeringarna har lovat.
  Inga fler misstag tack.

  • Eller med ett modernare ord ”Batikhäxor”…
   Trodde i min enfald att Småland kommit längre än 1600/1700-talet !! Nu grusades mina förhoppningar,när jag läser hur många som KD-troende,som undertecknat detta svammel !

 5. Det rimligaste vore förstås att placera alla dessa ensamkommande i undertecknarnas hemkommuner. Enbart i de kommunerna, så välgörarna riktigt får frottera sig med sina små vänner.

   • Absolut, och det finns kanske fler alternativ, som skapar ”när-kostnader”, både ekonomiska och trygghetsmässiga, för dem som ställer godhetsfulla krav på samhället dvs på sina (skattebetalande) medmänniskor.

 6. Tack Petterson att du riktar en lampa på denna katastrof. Titta på denna skock av koryféer, deras partifärg och jämför hur det låter från talarstolen i riksdag när M och KD ”pläderar” för restriktivare migration till Sverige. Det finns ingen bättre exempel än de ”ensamkommande flyktingbarn” som är en våldtäkt på svenska språket.
  Det finns bara ett parti som menar väl med Sverige, det som inte finns på denna skamliga listan. Men likfan röstar Sveriges valboskap till 80% på partier som inte har i det 21:a århundradet att göra.
  Som man bäddar får man sova.

 7. Det är konstigt med sådana här upprop. Jag har sett många av dem men inte ett enda har har någon upplysning om hur mycket de som skrivit på uppropet vill hjälpa till med bidrag från deras löner. Tycker att minst 50% av lönen är en rimlig nivå.

 8. skörda frukterna…🙄
  ja jösses ska man skratta eller gråta ?

  när/om detta viruskaos lugnar sig finns det förmodligen en inhemsk befolkning att lägga allt fokus på….visst f-n glömde att jag numera lever i Abzurdistan inte Sverige 🇸🇪

 9. Hur kan de vara så respektlösa mot sina skattebetalande kommuninvånare? Av vilken orsak ska kommunerna försörja fler främmande människor än det finns resurser till? Inte ens FN:s konventioner kan godkänna omänskliga orättvisor mot skattebetalande svenskar. Varför behövs de ”ensamkommande” i Sverige men inte i sina hemländer? Det är feltänkt och osunt av dessa lokalpolitiker.

 10. Utbilda utländska medborgare och den åvan sorgliga lista med märkliga kommunanställda vilka menar som så, -” Som kommunpolitiker vill vi skörda frukterna av våra investeringar ”.

  Angående nu i Sverige aktuella tiotusentals Afganern kommna eller uppväxta mestadels i Iran staden Theran.
  Det är utmärkt om vi här i Sverige lyckats förmedla viss formell kunskap eller insikt om att det är klokt att seriöst skaffa sig formell utbildning händelsevis kanske parat med i bästa fall viss yrkes/praktisk insikt..
  Med denna nyvunna insikt är det lämpligt för Afganen att åka tillbaka antingen till Theran eller Afganistan och där vidar-utveckla sig som klokt verksam samhälls-medborgare.

  Nåväl och här i Sverige och höra ett tal om -”Som kommunpolitiker vill vi skörda frukterna av våra investeringar” , är riktigt illa.
  Det borde vara tal ungefär som så – Vasse-god bra arbetat av dig använd dina nyförvärvared dyrköpta kunskaper och skapa gott där, varifrån du kommer.

  Kostnaden som det uttalas om och igen -”Som kommunpolitiker vill vi skörda frukterna av våra investeringar” dessa kostnader får vi här i Sverige belasta pengakontot utlandsbidrag.
  Det är seriös hjälpverksamhet.

 11. Varför har vi denna ovederhäftiga varelse boende i vårt land och varför är det en enda som tror på hennes lögner?
  Och vad står SIV för? Annat än syra i vatten, tvärs om blir det problem en häftig reaktion.

 12. Låt dom 38 stå för kostnaderna tills dom andra är självförsörjande, då kan vi garanterat se 38st vänder kappan efter vinden. Men så länge det är andras pengar dom leker med så spelar det ingen roll, inför tjänstemannaansvaret igen så vi får ett slut på detta slöseri med skattemedel. Som kommunpolitiker har dom väl andra uppgifter än att skriva en massa sörja till Aftonslasken

 13. Skicka hem dem samt ta alla av dessa skatteförsörjda enfaldiga politiker med, det finns inte ett enda skäl till att dom ska få stanna kvar, varför ljuger dom om sin rätta identitet, att skylla på kriget är gränslöst löjligt, är det någon i Afghanistan som borde kunna klara av det så är det dessa ljugande män, flickor och barn klarar av att stanna kvar, men unga starka män i sin bästa ålder sticker som harar?? Till ett gratisliv!

  Hur många av dom 9700 har blivit utbildade till skattebetalare????

 14. Enligt de ljugande afghanska vuxna manliga ”barnens” beskyddare, Fatemeh Khavari – även hen lögnare från Afghanistan / Iran – var läget då den 7:e februari 2018 så här …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/02/fatemeh_twitter_byggjobbare.png

  Det har nu gått mer än 2 år och 3 månader sedan dess och det enda de c:a …

  ”30 000 unga duktiga arbetskrafter som hade jobbat hela sina liv inom bygg”

  … har lyckats producera i bostadsväg är – såvitt man känner till – en enda s k ”bostad” i Sverige och den fanns att beskåda vid trappan till Medborgarhusets entré vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Provbygget, som togs bort såg ut så här …

  https://i2.wp.com/hotpot.se/politik/wp-content/uploads/2017/08/medborgarplatsen_demonstration.jpg

  Blåljuga tycks vara den gemensamma förmågan alla dessa ”afghanska barn” (många av dem från Iran) gärna utnyttjar för att få stanna i Sverige.

  Och de supportande politikerna m fl i Sverige hänger snabbt på och fortsätter uppmaningar till att ännu fler lagbrott skall begås.

  • Byggindustrin vet jag inte ifall dom klarar, men rivning och förstörelse brukar många av dem va duktiga på.

Kommentera