Invandring ökar befolkningen, utgifterna ökar men skatteintäkterna minskar

INVANDRING OCH SKATTER. Mellan 2011 och 2018 ökade befolkningen i Sverige med 815.000 personer. 24 procent av ökningen beror på att fler fötts än dött och 76 procent på att fler invandrat än utvandrat. Sveriges kommuner och regioner, SKR, räknar med att skatteintäkterna kommer att minska kraftigt och att redan tunna kommunbudgetar riskerar att spricka, skriver Dagens Nyheter, tyvärr bakom betalvägg. 

Ett av de viktigaste nyckeltalen är resultatet, det vill säga skillnaden mellan intäkter och kostnader. Resultatet beräknas enligt liknande principer som för bolag och ekonomiska föreningar. Det betyder att investeringsutgifter periodiseras (kostnaderna för stora inköp sprids ut över många år) och att det är avskrivningen som räknas som en kostnad när det årliga bokslutet görs.

Förra året gick 41 procent av kommunerna och 38 procent av regionerna med underskott i verksamheten.

Observera att detta gäller 2011 till 2018, alltså långt innan coronapandemin.

Ett exempel är Filipstad. Arbetslösheten i kommunen är låg bland inrikesfödda – men skyhög bland utrikesfödda. Det talas om runt 80 procent vad gäller vuxna med rötterna utanför Europa. Ändå finns det gott om jobb i Filipstad inom många branscher: Vården, skolan och industrin.

Men vem anställer de arbetslösa analfabeterna, frågar sig Annicka Carlsson, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen, retoriskt och ger svaret själv i nästa andetag. – Det finns ingen efterfrågan på såna.

-Pettersson säger att otroligt att Dagens Nyheter som presenterade Sandvikenrapporten kommit på det vi andra känt till i många år…

Efterfrågan på analfabeter är begränsad, ändå fortsätter invandringen av dysfunktionella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Invandring ökar befolkningen, utgifterna ökar men skatteintäkterna minskar

 1. meningslöst att ens försöka se fram emot sin pension (född -67)
  kommer inte finnas 1 krona kvar då det skulle kunna blivit dax
  Tack för att ni förstörde Sverige

 2. Stefan ser fram emot att leda partiet efter 2022 , ja det må vara hänt, bara han inte leder landet Sverige!

 3. – och ändå finns det individer i Vårt Fosterland som
  ännu säger att de tror på socialdemokraterna!

  – för mig helt obegripligt!

  • Tänk på att Media ligger bakom alla sådana undersökningar, och media håller även dom styrande om ryggen, alltså tvärt emot det som är deras uppgift,!

 4. Efter sex år med Löfvens blindstyre – historiskt svag tillväxt.

  Stefan Löfven 2015: ”Det blir en förtjänst för samhället lite längre fram”. 2020: Sverige har en historiskt svag tillväxt i slutet på en högkonjunktur som pågått lika länge som Löfvens blindstyre haft makten. (Publicerad den 24 januari, 2020)

  https://www.politikfakta.se/wp-content/uploads/2020/01/B45F204A-EBBA-4C8E-9EF0-4627025C8566-819×1024.jpeg

  Politikfakta

  Källa: Tino Sanandaji Foto: Frankie Fouganthin

  Stefan Löfven släcker sossarnas sista hopp.

  https://www.politikfakta.se/wp-content/uploads/2020/02/58C5689B-BB79-4C16-9B0F-A63AAAB36346-819×1024.jpeg

  Politikfakta – Källor: Fria Tider & Foto: Frankie Fouganthin

 5. Det blir ju minus i kassan, hur förklarar hon som sparar i ladorna Magda det ?

 6. Varför ska dom arbeta när dom troligen förlorar på det, under 80-talet när det kom mycket Irakier frågade många av dom. Varför får dom mindre pengar när dom arbetar än när dom går hemma, dom förlorade ca 1000-2000 kr i månaden på att börja arbeta. Dom förstod inte riktigt systemet att man tjänar mer på att vara hemma än arbeta, så var det inte i det landet dom kom ifrån

  Så detta med att ladorna är fulla, dom är nog fulla i lögner och skitsnack. Sen är väl ladorna till en viss del fulla med valboskap som man tar fram varje gång det är val

 7. Hur ska regeringen lösa detta ?? Mera invandring kanske ?? Det blir ju en vinst längre fram…. 😄😄😄😄

 8. I min värld svarar den som orsakat skadan för kostnaden. Staten har genom idiotiska beslut förorsakat kommunerna stora kostnader. Jag skulle gärna se ett tak på 0,7% av BNI, ca 30 miljarder, till utrikes och inrikes bistånd. Om pengarna inte räcker till så får man i första hand minska eller upphöra med det utrikes biståndet. Om pengarna fortfarande inte räcker till får man minska kostnaderna per person och börja planera repatriering.

 9. Centerns förre ledare Maud Olofsson tillika skrikpipan Annie Lööf mentor påpekade i varenda tv-program att det var rena vinstmaskiner som kom hit. Tydligen lögn där liksom Steffes påstående att invandringen kommer att löna sig lite längre fram. Tydligen förståndshandikappade hela högen.

  • Invandringen är lönsam men inte för svenska folket. Invandrarna och det invandringsindustriella komplexet har haft enorma inkomster totalt sett.

  • Ja superekonomen Maud Olofssons strålande affärer med Energibolaget Nuon måste ju sätta henne i en klass för sig.
   Jag menar köper man ett bolag för 90 miljarder men som i verkligheten inte var värt ens hälften, ja det måste i vart fall ha glatt aktieägarna i Nuon, om dom nu kunde hålla sig för skratt!

   Att sen damen i fråga vägrade att ta något som helst ansvar för den huvudlösa affären är beklämmande, hon till och med vägrade att bli utfrågad i Konstitutions utskottet.Det är lätt att va generös med andras pengar!

 10. Vilken tur vi har som leds av så framsynta och intilligenta politiker i Sverige.
  Måste vara EUs bästa, eller?

Kommentera