Färre asylsökande i april


INVANDRING. Antalet asylsökande har näst intill halverats sedan slutet av mars. Nedgången är en direkt följd av de försämrade möjligheterna att resa. Utifrån antagandet att restriktionerna börjar lättas i sommar, bedömer Migrationsverket därför att planeringsantagandet sänks från cirka 23 000 asylsökande till 21 000 i år. De allra flesta som söker asyl nu, när reserestriktionerna gäller, är personer som redan befann sig i Sverige när pandemin bröt ut, skriver Migrationsverket.

Steget efter

Förutom reserestriktionerna bedömer Migrationsverket att osäkerheten kring relationen mellan EU och Turkiet ökat den senaste tiden, vilket skulle kunna påverka antalet asylsökande till Sverige. I nuläget hindrar Turkiet migrantrörelser mot Grekland, men har samtidigt flaggat för att man inte kommer att hindra gruppen från att röra sig mot EU efter att pandemin upphört.

Återvändandet, alltså den verksamhet som rör personer som ska lämna landet efter att avslaget vunnit laga kraft, bedöms också påverkas under året. Även här är det de försämrade resemöjligheterna som ligger bakom att Migrationsverket sänker prognosen. Antalet personer som återvänder självmant väntas i år bli 7 000, vilket är 3 000 färre än vad som bedömdes i februariprognosen.

När det gäller tillståndsärenden för arbete bedöms dessa minska som en följd av pandemin. Prognosen för antalet inkomna nya arbetstillståndsärenden sänks med 6.000 till 51.000 i år jämfört med förra prognosen. Svårigheterna att resa till Sverige, men också svårigheter att besöka svenska ambassader i utlandet, är viktiga faktorer.

-Pettersson vill påminna om att arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Nåväl, trots att antalet asylsökande minskar något så hamnar vi troligen runt katastrofala 100.000 nya uppehållstillstånd i år.

Miljö och klimatskäl talar mot invandring ändå har vi politiker som…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Färre asylsökande i april

 • Kenth Andersson

  Nolltolerans mot asyl och övrig invandring är vad som ska gälla !

  Gilla

 • oljeborr

  Du har ju SVT, SR, samt all PK press med kyrkan och resten som dagligen överöser oss med frukterna av den lyckade flyktinginvandringen. Själv invandrare 1970, kom på söndag gick ner på måndag kväll och började jobba, det var ingen PK media som tyckte att detta var något att nämna. Ca 30% hade svenska som modersmål enligt dina tidigare politiska vänner överklass, som skulle baktalas och beskyllas för nazism.

  Gilla

 • Tanten_2

  Ja, jag kommer ihåg när Fores(?) för några år sedan tittade på arbetskraftsinvandringen. Slutsatsen var att av de arbetskraftsinvandrare som varit här i mer än 2 år hade över hälften sökt asyl!

  Varför man ska kunna söka asyl när man fått tillstånd att komma hit(visum) har jag aldrig förstått.

  Gilla

 • gamgubben

  Våra grannar i Norden är mycket klokare, norrmännen har ett bra uttryck för vad de svenska makthavareliten sysslar med, det är hål i huvudet.
  Om vi hade behov av hundratusentals arbetare för enkla jobb, fullt med lediga bostäder ja då vore dagens import möjlig. Varför kan inte den enkla sanningen förstås av relativt välutbildade väljare och politiker.

  Gilla

 • Kungen

  Vi måste nå Danmarks nivå. Fler som åker hem än som kommer hit. Då börjar det likna nåt.
  Fram till dess är vi på väg mot avgrunden med blinda idioter vid ratten. Vi kan inte vara socialbyrå åt hela världen längre. Kanske coronakrisen kan få svenska folket att inse det självklara. Vi måste tänka på oss själva i första hand. Annars är vi förlorade för all framtid

  Gilla

 • hllviken

  Den enda slutsatsen man kan dra är att de verkställande makthavarna i Sverige är köpta för att genomföra folkförflyttningar som skadar det svenska folket men som gynnar utlänningar.

  Gilla

  • Cinna

   Det låter som en konspirationsteori men det kanske ligger något i det. Gammelmedia skriver
   nuförtiden ofta om att just folkförflyttningar är ett ”måste” i framtiden, fast de kallar det klimatflyktingar.
   (Senast på omni idag, orginalkälla okänd.)

   Så man börjar ju undra…

   Men varför vill man flytta om folk?

   Gilla

   • hllviken

    Under 1900-talet finns det många påtvingade folkomflyttningar:
    Turkiet körde ut alla greker
    Stalin deporterade många olika etniska grupper till GULAG
    Balkan har haft många konflikter som lett till att bofasta befolkningar sedan generationer tillbaka, tvingades att flytta.

    En maktelit vill kontrollera ett område och då krossar de folk.

    En dold maktelit har tvingat det svenska folket en inflyttning på ett odemokratiskt sätt. Varenda opinionsundersökning sedan 1970-talet har visat att svenskarna ville ha en liten, reglerad invandring. Utfallet i faktisk invandring har hela tiden varit betydligt högre.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: