Bombdåd i Östersund

BROTTSLIGHET. Klockan 01.57 hördes en kraftig detonation från Körfältet i Östersund. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och ett större område kring ett flerfamiljshus spärrades av. – Då det rör sig om en detonation så har vi ett säkerhetsavstånd, säger David Levy som är vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Det var ingen brand på platsen men rökutveckling i ett trapphus där explosionen tycks ha skett. Strax efter klockan 06 på morgonen kan Levy berätta att ingen person skadats i samband med explosionen men att de materiella skadorna är omfattande.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och tidigt på onsdagsmorgonen greps två misstänkta.

Polisen

-Pettersson noterar att Polisregion Norr är ett skapligt område med regionledning i Umeå…

Polisregion Norr, över 100 mil från norr till söder. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bombdåd i Östersund

 1. Jag bor i den trappuppgången där det skedde. Kan säga att det inte var det roligaste att vakna upp till. Uppskattar allt polisen gjorde för att behålla lugnet hos mig o mina grannar. Trevliga o hjälpsamma!

  En sak som jag har tänkt på enda sen i morse som är lite läskigt att tänka på: om dom hade kommit in i byggnaden o lagt sprängmedlet där inne, då kanske man inte haft det så roligt nu. Man vet ju inte va dom kan ha planerat.

  Usch o fy.
  /Trött 17 åring

 2. Ensamkommande smällar. Berikningskrut. Importerad nitroglycerin. (EBI).

  EBId. EBI med drogförsäljning på skolor.

 3. Ett Polisområde i Sverige är större än många länder i EU, inte konstigt om det är svårt att gripa brottslingar.
  Men enligt våra s.k. ledare har det aldrig förr varit så bra i vårt land som nu.

Kommentera