Afghan döms till tre års fängelse och utvisning för mordbrand i Östersund

BROTTSLIGHET. 20-årige Hossein Heydari, medborgare i Afghansistan döms för mordbrand till tre års fängelse, efter en explosionsartad brand i en lägenhet på Rådhusgatan 105 A, i Östersund den 16 februari i år.

 

Hossein Heydari,  här långt hemifrån.

Ingen person skadades men omfattande skador uppstod i fastigheten och många boende fick evakueras. Polisen grep herr Heydari dagen därpå, i Stockholm, han var skriven och bodde i lägenheten men lämnade den kort före branden. Han häktades döms han nu till tre års fängelse för mordbrand.

Hossein Heydari har enligt åklagaren hällt ut brandfarlig vätska i lägenheten och tänt eld, innan han lämnade den.

Heydari döms även till utvisning från Sverige i tio år. Försäkringsbolag och fastighetsägare ställer skadeståndskrav på honom på omkring 875.000 kronor, vilket ska avgöras i ett separat tvistemål.

Östersunds Tingsrätt Dom Mål nr B 492-20

-Pettersson säger som vanligt, varför bara tio års utvisning?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Afghan döms till tre års fängelse och utvisning för mordbrand i Östersund

    • Har inget med invandringen att göra säger de styrande! Våldtäkter,misshandel,rån,bränder, knivskärningar,sprängningar mm är numer vardag i Östersund! FY FAN för despoterna i 7klövern!

  1. En liten kort vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell, ok men utvisning är ingen garanti !

  2. Bäste Pettersson, Ett svar kan vara att efter tio år är Hossein skuldfri. Han har betalt skadeståndet krona för krona och måste belönas.

  3. Raketforskaren Hossein H. hade väl bara en dålig dag när satelliten skulle placeras i sin omloppsbana. Han bidrar säkert till Ärtans superekonomi.

Kommentera