Socialdemokratiska nämndemän friade våldtäktsman för att offret inte tittade honom i ögonen

RÄTTSVÄSENDE. Uppsala tingsrätt har friat en man från våldtäktsförsök mot en kvinna. Anledningen är att två nämndemän dömt utifrån att kvinnan ”skrattat och gråtit – och varit spänd” under rättegången. – Jag förstod att det skulle bli uppmärksammat, säger Catarina Barketorp, chef för Uppsala tingsrätt rapporterar SVT.

Socialdemokraterna Abbas Al-Janabi från Irak  och Mitra Hobehshoar, från Iran, friade mannen för att offret inte tittat våldtäktsmannen i ögonen. Bilder från Facebook. Abbas verkar även vara islamist enligt hans Facebook, det känns tryckt med sådana nämndemän.

Catarina Barketorp, chef för Uppsala tingsrätt, läste domen innan den slutligen föll. Hon hade även ett möte med rättens ordförande, för att se att allt var rätt uppfattat. Domstolschefen förstod då att domen skulle bli uppmärksammad, och hon hör själv till dem som har invändningar.

– Jag tycker att de två nämndemännen har gjort en felaktig bedömning. Att döma utifrån om man är ledsen eller glad i rättssalen har ingenting med tillförlitligheten att göra. Det är inte i enlighet med praxis, säger hon.

Två nämndemän friade mannen. Anledningen till att de två nämndemännen friade den åtalade mannen är att kvinnan ”skrattat och gråtit – inte tittat den tilltalade mannen i ögonen – och varit spänd” under förhandlingarna. Därmed anser de två nämndenmännen att åklagaren inte lyckats bevisa att våldtäktsförsöket ägt rum.

Rättens ordförande och den tredje nämndemannen menar å andra sidan att åklagaren har lagt fram bevis som räcker för en fällande dom. I domen skriver rättens ordförande: ”Målsäganden har lämnat en berättelse som är klar, detaljerad och sammanhängande. Den innehåller inte några motsägelser”.

Eftersom att det inte funnits någon majoritet för varken friande eller fällande dom, så frias mannen.

-Pettersson vill bara dra några detaljer som SVT inte tycker är intressant för allmänheten. Den åtalade mannen som friades hör hemma i Nigeria och de båda nämndemännen är socialdemokrater och invandrare. Mannen från Irak och kvinnan från Iran.

Jag förutsätter att den friande domen överklagas.

***

Minns ni när Eva-Marie Olsson, skribent på Petterssons blev uthängd i hela Sverige som rasistisk bloggare. Eva-Marie arbetade som politisk sekreterare åt Sverigedemokraterna i Malmö och hade berättat att hon skrev på Petterssons när hon fick jobbet, det räknades då som en merit.

I slutet av augusti 2014 skrev Sydsvenskan att Sverigedemokraternas politiska sekreterare Eva-Marie Olsson skrivit rasistiska inlägg om ”mussar” och ”den negroida populationen” på nätet.

Eva-Marie Olsson kandiderade till Malmö kommunfullmäktige och region Skåne i valet. Men efter avslöjandet om de rasistiska inläggen uppmanade Sverigedemokraterna henne att avstå från uppdrag.

Sverigedemokraternas kommunalråd i Malmö Magnus Olsson berättar: – Beslutet som fattades av medlemsutskottet var att uppmana Eva-Marie Olsson att lämna sina politiska uppdrag och återkalla sina kandidaturer. Om hon inte hörsammade det skulle frågan skickas vidare till partistyrelsen för uteslutning. Då valde hon att lämna sina politiska uppdrag.

Däremot får Eva-Marie Olsson behålla sitt uppdrag som nämndeman i Malmö tingsrätt fram till årsskiftet då nya nämndemän väljs.

Malmö tingsrätts lagman Eva Wendel Rosberg fattade beslutet efter ett möte med Eva-Marie Olsson.

Eva Wendel Rosberg återberättar mötet: – Hon uppgav att de skrivningar som, som hon uttryckte det, kan vara aktuella, hade hon gjort innan hon blev medlem i något parti och innan hon blev nämndeman. Jag förklarade domstolens uppgift och hur viktigt det är att medborgarna har förtroende för domstolarna och att domstolarna står för en objektiv bedömning.

Eva Wendel Rosberg valde att inte stänga av Eva-Marie Olsson.

-Pettersson säger att detta bevisar att lagmannen Eva Wendel Rosberg är betydligt klokare än Sverigedemokraterna i Malmö, speciellt mycket klokare än Eva-Maries före detta chef Magnus Olsson som återigen springer medias ärenden. Han är en skitstövel. När Eva-Marie anställdes av SD som politisk sekreterare så var det en merit att ha skrivit på Petterssons, när sedan Sydsvenskan började drevet, följde andra media på och ledningen i SD med skitstöveln Magnus Olsson valde att kasta ut Eva-Marie i arbetslöshet för att inte göra Sydsvenskan besviken.

Arbetslösheten blev dock inte långvarig – det tog tre dagar för Eva-Marie Olsson att skaffa sig ett arbete i arbetslöshetens Malmö…

Om Eva-Marie Olsson på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 thoughts on “Socialdemokratiska nämndemän friade våldtäktsman för att offret inte tittade honom i ögonen

 1. Var det inte hon som kapade ett pendeltåg i Stockholm och körde så fort i en kurva att tåget spårade ur och penetrerade en vägg på ett hus? Staten tystade ner det och påstås att det var en städerska i tågets cockpit som hade dammat spakarna och råkat starta tåget. (Fakta: tåg har dödmansgrepp, släpper man spaken stannar tåget av sig självt.

 2. Nu har jag inte läst domen, men om kvinnan varit uppenbart under stress (ja, skratt kan också vara en reaktion på stress) och t.ex. inte velat möta MGMs blick, borde det inte, om något, ÖKA hennes trovärdighet?? Jag fattar inte…

 3. Nämndemän utan juridisk kunskap skall få sitta och nöta stolarna i tingsrätter.Det här systemet måste bort,bort,bort.Jag har själv suttit som åhörare på flera rättegångar.Vissa nämndemän ( i många fall kvinnor ) har suttit och visat sitt ogillande på ett sätt som har varit svårt att misstolka mot den åtalade Jag anser att detta system har inget att göra i ett modernt rättsväsende och den politiska och religiösa hemvisten skall ej styra domsluten.

 4. Att ha nämndemän uttagna genom politiska partier och genom att sossarna har lovat muslimska intressen inflytande är ju helt och hållet vansinnigt.
  En nämndeman ska ju vara en person som har visat sig vara en värdig medborgare, aktad och prisad av en stor del av befolkningen. Inte en person som anser att ett av våra politiska partier i vår Riksdag har fel värdegrund.

 5. Hur svårt ska det vara att fatta !

  RÖSTAS DET PÅ SOCIALDEMOKRATERNA SÅ FÅR VI DETTA ! 🤮

  Nästa gång är det din fru, flickvän eller dotter !
  Och skräpet till gärningsman hånskrattar dig i ansiktet samtidigt som Stefan Löfven predikar : EN VINST FÖR SAMHÄLLET!

  Idiotin är total 🤯

 6. Hej o hå , bara kliva på , låt tåget gå . Vart ? Mot stupet . Svensk rättvisa , man tar sig för pannan . Mvh Sjöström

 7. När ska vi skrota det här vansinniga systemet med nämndemän??
  Lekmän utan juridisk kompetens som sitter och dömer efter sina partipolitiska ideal. Ett system från medeltiden.

 8. Islamsk rättsskipning.

  Nu borde feministerna skrika i högan sky, men gör det inte. En vit medelålders svensk man borde signalera trygghet, men är hatobjekt. Istället bejakas MENA-folk, vilket ju är att skjuta sig själv i foten.

 9. Nämndemän har inget i svenskt rättsväsende att göra. De har ingen juridisk utbildning. Det är en skam att sådant får förekomma. Har sossarna lovat shariamännen att de skall ha tillträde till våra domstolar, att döma efter tycke och smak och inte efter våra lagar.
  Vi som kommer ihåg röstar på AFS.

 10. Enligt vissa är det kvinnans fel att hamna i sådan situation… därför sådan bedömning…

 11. ”Svenska modellen ” av trygghet inom rättsväsendet.

  Att överklaga detta domslut är en självklarhet.

  De socialdemokratiska nämndemännens lämplighet, behöver i högsta grad också prövas.

 12. Något står inte rätt till i Uppsala Tingsrätt. Det är, som bekant, inte första fallet med sjuka, sharia-lutande, domar från just Uppsala.

 13. Varför hörs inga högljudda feminister nu då?
  Visst ja, finfeminismen föredrar utländska, kriminella män framför s.k. medsystrar.

Kommentera