Vad är det som ska utredas? Justitieministern har redan bestämt allt…

BOSTÄDER. I morse läste vi om att vänsterledaren Jonas Sjöstedt hotade med nyval för att regeringen skulle utreda marknadshyror på nybyggnation. Nu läser Pettersson justitieminister Morgan Johanssons (S) twitter och undrar vad som ska utredas? Enligt Morgan verkar allt klart och allt blir ungefär som det gamla.

Vad är det hovrättsråd Kazimir Åberg ska utreda? Morgan vet ju redan allt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vad är det som ska utredas? Justitieministern har redan bestämt allt…

 1. Vad är det för fel på marknadshyror?
  Villaägare får betala sina kostnader även om de är höga.
  Och höga är de för att skatterna är för höga, även på boende.
  Den är t.o.m. så hög att en del behöver bostadsbidrag.
  Sänk skatten och inför marknadshyror, som är den verkliga kostnaden.
  Hela Sverige går på kryckor, och bidrag.

 2. Det är alldeles för dyrt och krångligt att bygga i Sverige. Byggmaterialmarknaden är genomkorrupt med monopol, fantasipriser och skyhöga mutor, f’låt rabatter till oligopolet. På det kommer en byråkrati som inte är av denna världen med myriader detaljregleringar samt lokala småpåvar i byggnadsnämnder som vill bestämma allt ifrån färgval till takbeläggning.

  Sanera byggmaterialmarknaden, rensa i detaljregleringen och centralisera byggnadsnämnderna till en statlig myndighet så ska ni se att marknadshyrorna på nya bostäder underskrider brukshyresnivån.

  Jo, en sak till, avskaffa arkitekterna som ritar plåtlådor: http://www.arkitekturupproret.se/

  • Tack så mycket för länken!!! Tror att min lärare i Samhällsplaneringen (KTH) blir glad… Det precis i linjen vad han klagar på hela tiden… Att Sveriges bild förstörs av modernistiska byggnader

 3. Den 11 januari 2019 skrev PM Nilsson följande i Dagens Industri om Januariavtalet.

  Annie Lööf gick rakt i utredningsfällan.

  Att låta S-MP-regeringen sitta kvar, fortsätta med Stefan Löfven som statsminister och spränga alliansen är ingen liten sak för ett parti som i vått och torrt lovade det motsatta. Det är ett skyhögt politiskt pris för Centerpartiet.

  I realiteten ville Annie Lööf att hennes parti skulle släppa fram Stefan Löfven i utbyte mot en överenskommelse om en rad utredningar.

  https://www.di.se/ledare/annie-loof-gar-rakt-i-utredningsfallan/

  Och exakt så har det blivit så här långt.

  Sossara på sin kant försatte sig i fällan. S tvingades överge sina vallöften. S är nu handlingsförlamade och låter sig styras av småpartierna MP, C & L.

  Nu havererar snart hela JÖK-boet med påfrestningarna i hela samhället från från Corona-smittan.

 4. Fix och trix för att inte reta upp de övriga JÖK-partierna. Maktbehovet överskuggar allt annat. Morgan agerar som en ängslig sängvätare.

 5. Morgan är en stor arbetsgivare för arbetslösa socialdemokrater från den inre cirkeln. Lönen är hög för den utvalde. Inga problem med bråk från facket eller från revisorer vad gäller resor och representation för att tala med likasinnade i och utomlands.

  Kravet är lojalitet mot uppdragsgivaren både mot media och det redovisade resultatet. Allt måste vara luddigt.

 6. Det är redan marknadshyror för nyproduktion, 6800 kronor för 38 kvadrat exempelvis.
  Det är en pseudodebatt som ger sossepacket en ny ursäkt att ösa miljarder över byggmaffian.

 7. Va inte sån, Morgans kompis kan väl få utreda saken två år, han har just nu inte något att göra. En bra årsinkomst ska vi väl inte missunna kompisen.
  Vadå vänskaps-korruption?

Kommentera