Stor ökning av tolkade samtal till 112

INVANDRING. Antalet tolkade samtal till nödnumret 112 har ökat kraftigt den senaste tiden. I mars besvarades nästan 70 procent fler samtal med hjälp av tolk, jämfört med januari i år. Det talar för att många utlandsfödda drabbas hårt av coronaviruset, enligt SOS Alarms vd Maria Khorsand, enligt SvD, bakom betalvägg

Maria Khorsand, VD SOS Alarm Pressbild

När en person ringer till nödnumret 112 och behöver tolkhjälp kopplas ett externt tolkföretag in. Operatörerna på SOS Alarm ska på så sätt kunna ta emot samtal som inte är på svenska eller engelska.

Totalt sett har antalet besvarade tolkade samtal ökat under coronapandemin, enligt statistik från SOS Alarm. I mars besvarades 1 299 tolkade samtal, en ökning med hela 67 procent jämfört med januari – då det var 777 samtal.

-Pettersson säger att det är möjligt att många utlandsfödda drabbas av coronaviruset, men framförallt visar det kravlösheten i vårt land, människor som flyttar till och bor i Sverige ska lära sig svenska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Stor ökning av tolkade samtal till 112

 1. Det visar också att de kan ta till sig information när det gäller sånt som är viktigt för dem själva. Var med om en ombildning till bostadsrätt där kravet på att informationen skulle vara på 75 olika språk.

  Mäklaren sade då,informellt, att när det gäller såna här frågor så behövs det inte. De flesta var intresserade att köpa och tog reda på informationen själva, utan att delges på sina ”egna” språk.

  Det visar, enligt mig, på att många bara bryr sig om allmän information när de förstår att de själva kan drabbas eller har nytta av den. Politiker och många andra försöker hela tiden göra invandrare till offer, men ofta är de mer förslagna än svenskar. Framförallt när det gäller ekonomisk vinning, då sprids denna information med vinden.

 2. Hur tänker mångfaldsivrarna?

  I första Moseboken kan man läsa om Babels torn.
  Den språkförbistring, som genom Guds (hämnande) ingripande, tornbygget slutligen resulterade i skapade förvirring och osämja och fjärmade människor från varandra.

  Nu kom jag på det! ”Det svenska folkhemmet” = Babels torn
  Båda kunde byggas för att byggnadsarbetarna talade samma språk.

 3. Om en svensk flyttar till Somalia-hemska tanke, och får bostad och bidrag, så att arbeta ej är nödvändigt. Dessutom tolk om besök hos myndigheter eller annan inrättning behövs, varför ska då svensken lärs sig deras språk speciellt om han åker hem till Sverige så fort och ofta han kan.

 4. Vilken tur att världens största socialbyrå Sverige finns för alla utsatta raketforskare och andra missuppfattade världen över !
  Ps:
  Det blev inte mycket med löftet från Magda om slopad karensdag för den så hyllade vårdpersonalen och någon högre lön för denna grupp är förmodligen inte heller att vänta, det stannade bara vid applåder vilket är det billigaste alternativet för staten och kommunerna.
  Vem är förvånad över detta i dagens förljugna hycklande censurerade s.k trygga och mångkulturella Sverige ?
  Inte jag.

 5. Håller med dig Kent🌷.Medborgarskap ges till personer som bl.a. inte behärskar svenska språket.
  Skulle vara intressant att veta hur stora tolkkostnaderna är i inom bl.a. polis, domstol och vården.

 6. Drabbas ??? Så var det då återigen dags för tycka-synd-om-syndromet då. Självömkan och stigmatisering Bidrags-skojarnas överrepresentation beror till största delen på självförvållade faktorer där klanledarna´s diktat smäller högre än myndigheterna´s. Livsstilen och arrogansen är andra faktorer. Oviljan att lära sig språket spär naturligtvis på den s.k. utsattheten. Med lite god vilja från dessa parasiter, hade statistiken sett annorlunda ut. Men om myndigheterna betraktar dom som obildbara idioter, som det dessutom alltid ska vara synd om, så får vi väl ha det så här då…

Kommentera