Madagaskars president lanserar ”botemedel mot Corona”

Republiken Madagaskar har rund 24 miljoner invånare och är lika långt som Sverige men har 30 procent större yta. Från 1975 var Madagaskar en socialistiskt inriktad enpartistat med band till Sovjetunionen, men försöker nu införa ett demokratiskt flerpartisystem. Madagaskar skiljer sig tydligt från det afrikanska fastlandet såväl genom sitt naturliv, sitt kulturliv, sina folk, sina språk och genom sitt förflutna. 

Andry Rajoelina, President of Madagascar, Ilo Photos News CC

INSÄNDARE. Presidenten för Madagaskar, Andry Rajoelina, har officiellt lanserat ett lokalt växtbaserat botemedel som påstås förhindra och bota coronaviruset.

”Tester har genomförts – två personer har nu botats av denna behandling,” sade Rajoelina till ministrar, diplomater och journalister vid Malagasy Institute of Applied Research (IMRA), som har utvecklat botemedlet.

Botemedlet ska vara en dryck, likt ett örtte. Enligt presidenten ger botemedlet resultat efter sju dagar. Rajoelina drack själv en dos inför åhörarna för att visa att det ”botar och inte är dödligt”.

Världshälsoorganisationen (WHO) deltog inte i evenemanget. Drycken, som kallas Covid-Organics, kommer från malört – en växt med beprövad effekt vid malariabehandling och andra inhemska örter, enligt IMRA. Dryckens säkerhet och effektivitet har dock inte granskats internationellt, och inga data från tester har publicerats.

Många forskare har varnat för den potentiella risken med otestade växtbaserade drycker.

Rajoelina kan komma att erbjuda skolbarn drycken, eftersom det är hans plikt att ”skydda det madagaskiska folket”.

Madagaskar har i dagsläget omkring 120 bekräftade fall av corona, men inga dödsfall. Pandemin har dock utlöst en rusning efter växtbaserade drycker, citroner och ingefära – i tron​​att dessa kan skydda mot viruset.

Linus K

News24

2 thoughts on “Madagaskars president lanserar ”botemedel mot Corona”

  1. Vad har det för betydelse vad WHO tycker? Organisationen är, liksom FN, genomkorruperad och ägs numera av vaccinationskrängaren Bill Gates

    • Och D.Trump har stoppat USA:s ekonomiska stöd till detta genomkorrumperade WHO !

Kommentera