Flytta hem, gnällspikar

INVANDRING OCH HEMTJÄNST. Flera kommuner bryter mot lagen och erbjuder inte hemtjänst till sommargäster. Det gör de rätt i. Den som vill ha full service får antingen flytta dit eller hem, skriver Lena Mellin på Aftonbladet

Lena Mellins krönikan handlar om dem som bor i sina sommarstugor och enligt lagen har rätt till hemtjänst och hemsjukvård även i fritidshuset, det tycker Mellin är orimligt eftersom pengarna inte räcker till allt.

-Pettersson tycker inte det är orimligt, den som bor i sommarstugan betalar skatt för en viss service och det borde inte vara omöjligt att skattepengarna följer med personen till platsen där boendet är även om det är tillfälligt. Kommuner som Gotland, Strömstad, med flera borde kunna få ersättning från hemkommunen när en boende bor en längre tid i sin stuga, jag vet inte om det är möjligt att skriva sig i sommarstugan exempelvis tre månader så skatten följer med till den kommunen.

Märkligt nog har jag aldrig sett socialdemokraten Mellin tycka att invandrare ska sluta gnälla eller flytta hem, eftersom pengarna inte räcker till allt. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “Flytta hem, gnällspikar

 1. Att de som skriver lagar inte har kläm på hur vårt land fungerar är väl här uppenbart. Det är orimligt att kommuner ska klara av hemsjukvård och hemtjänst för semestrande visstidsboende. Vi måste ju kunna, utan att bli utpekade som PK-iter, se orimligheter inom landet. Därmed inte sagt, att jag glömmer vilken oerhörd börda politikerna förorsakat Sverige genom anstormningen av lycksökare.

  • Det finns också något som heter kommunala utjämningssystemet. 5 miljarder till de stackars malmöborna. Vad ska man säga om det? Det kanske inte är så mycket att bråka om hemtjänst i sommarstugan ändå.

 2. ”Pettersson tycker inte det är orimligt, den som bor i sommarstugan betalar skatt för en viss service och det borde inte vara omöjligt att skattepengarna följer med personen till platsen där boendet är även om det är tillfälligt.”

  Det borde även gälla ”fly-in-fly-out-personal”.

 3. Konstigt om inte hemkommunen får betala för tjänsterna. När det gäller sjukvård så faktureras hemlandstinget för sjukvårdstjänster.

 4. Räkning borde skickas till vårdtagarens hemkommen. Kan också vara svårt för sommarkommunerna att skaffa personal för så kort tid i coronatider.
  Men som sakta det finns andra som är mer motiverat att säga åk hem eller flytta när de gnäller.

  • Bra Kent, det finns folk som det är mer motiverat att be åka hem.
   Tål att upprepas i all oändlighet tills alla förstått det.

Kommentera