Kan nedanstående vara sant?

INSÄNDARE. Om nedanstående stämmer, vilket jag inte betvivlar, så är det ytterligare bekräftat att svenskar som hela sitt liv arbetat och betalat världens högsta skatter behandlas som andra sortens medborgare i sitt eget land.

En anledning till att jag inte betvivlar undersköterskans rapportering är att man i P1 på morgonen redogjorde för att s k EU – migranter, alltså balkantiggare, har lika stor rätt att behandlas för Coronasmitta i Sverige som en svensk.

Eftersom man inte har någon som helst kontroll på hur länge en s k EU – migrant har vistats i landet så kan men med god säkerhet anta att dom flesta av dom har varit här längre än tre månader och dom därmed vistas här illegalt.

En person som inte ens får vistas i landet har alltså lika stor rätt till all vård i dessa Coronatider som vem som helst som befinner sig här legalt.

Bara en sådan sak gör att jag i varje fall snart inte betvivlar någonting. Tydligen så är allt möjligt i detta land när det gäller att tillgodose andra länders medborgares intressen på bekostnad av det egna landets medborgare.

Alltså kan svensken skickas hem till en säker död p g a att alla platser och respiratorer upptas av andra länders medborgare som till detta land enbart har bidragit med kostnader och sociala problem.

Svensken som troligtvis har betalat in miljoner i form av olika skatter och avgifter under sitt yrkesverksamma liv och härmed trott sig vara garanterad god sjukvård och äldrevård kan återigen känna sig blåst.

I den säng eller respirator där svensken borde ligga ligger nu en s k flykting från något MENA – land och i sitt nuvarande Coronaskick så skrattar han troligtvis inte men hade han kunnat så hade han asgarvat.

Samtidigt så går hans ”trångbodda” anhöriga omkring och kräver ännu större lägenheter och ännu fler förmåner eftersom det naturligtvis inte är deras fel att ett ohämmat barnafödande och att mamma och pappa, syskon, kusiner, sysslingar och pysslingar genom anhörighetsinvandringens generösa regler också sökt sig till det förlovade paradiset gjort att dom har blivit trångbodda.

F ö så hoppas jag att dom svenskar vars platser på intensivvårdsavdelningarna nu upptas av andra länders medborgare i första hand är sådana som lagt sin röst på socialdemokraterna, miljöpartiet, liberalerna, centern, vänsterpartiet vars invandrings och flyktingpolitik har medfört att det bl a är brist på snart sagt allt inom vården i dessa Coronatider.

Nedanstående uppgift om att samtliga av 129 Coronapatienter skulle var utomeuropeiska invandrare är kanske överdriven men det räcker mer än väl om hälften skulle vara det. Med tanke på överrepresentationen av t ex Somalier boende i Stockholms s k utsatta områden som är Coronasmittade så kan uppgiften ändock stämma.

En sak kan vi vara säkra på, nämligen att myndigheterna aldrig kommer att gå ut med hur det ligger till med denna sak.

Sandor Herold, Malmö

En god Fb-vän fick ett mycket överraskande besked tidigare i veckan vid ett samtal med en undersköterska på Karolinska sjukhuset i Solna norr om Stockholm: Undersköterskan arbetar på IVA (intensivvårdsavdelningen) med corona-patienter. Hon berättade följande: ”I början fanns bara ett fåtal sådana patienter. Och då handlade det om ’typiska’ patienter i form av äldre och multisjuka svenskar. De skulle kanske ha dött av en kraftig förkylning…
Hur ser det ut i dag? Nu är det 100 procent invandrare. Alla 129 patienter på hennes IVA är invandrare, och mestadels från Somalia, Irak och Syrien. En del av dem kan inte svenska.”

13 thoughts on “Kan nedanstående vara sant?

 1. Bra Sandor, och vad tor du varför SVT rapporterar så piggt om tillfrisknande åldringar, svenskfödda svenskar..?
  Finns inget bra uttryck för sådant beteendet…:(

  ”..och härmed trott sig vara garanterad god sjukvård och äldrevård kan återigen känna sig blåst.”
  Tror inte känner sig blåst då hissen går inte ändå upp hos 80% av befolkningen eftersom den förda politiken röstas fram gång efter gång.
  Så lär det fortsätta gissar jag..
  Tjena!

 2. Ja det enda här inte är brist på är invandrare, för där
  fylls på varje dag i asyl bedragares paradis på jorden

 3. Tja, det är väl inte så konstigt, vi bor ju i det feministiska, PK landet. Omvärlden har svårt att hålla sig för skratt när de träffar överkukun själv på sina -dela ut pengar resor.

 4. Om det här stämmer, borde det gå att få fram uppgifter, och om det då stämmer så, ja …

  Hjälp till att gräva

 5. Jag är inte förvånad. Den som ögonen
  med sig, har sett detta sista 20 åren på
  VC o sjukhus. Inga nyheter, tyvärr. Arma land

 6. Det är så fel! Allas lika värde är en stor bluff eftersom skyldigheter aldrig räknas. Den, som inte kan redovisa hur länge de vistats i landet ska antas ha varit i landet över sina lagliga 3 månader punkt. Ytterligare bekymmer skapat av EU.

 7. Stort tack Sandor . Mer orkar jag inte med att skriva då ilskan bubblar . Gillar att du skriver . Duktig debatörer . Mvh Sjöström

 8. Det krävs att man har ett europeiskt kort som bevis att man betalat sociala avgifter i det land man arbetar. Annars får man betala ur egen ficka.
  Någon ska ju betala kalaset och det är inte svensken som ska bära världens sociala och medicinska kostnader även om vår regering tror så!

 9. Och svenska 70-plussare ska inte/får inte gå ut i dessa tider.
  Vad får dom/vi för hjälp av t.ex kommunen då? Hjälp med mat hem, hämta post, mediciner etc.
  Svar: noll hjälp.

 10. IVO har sagt att de ska göra tillsyn på Karolinska. Vi får hoppas att det finns kvar en svensk tjänsteman av gamla stammen. Jag befarar dock att det är för mycket att hoppas på.

  Britterna ska enligt uppgift börja registrera etnicitet på patienterna, det lär aldrig hända här.

 11. Sjukhusräkningar för andra EU-medborgare ska enligt gällande regelverk sändas till hemlandet. Problemet är väl att landstingen inte bryr sig om det. Det är enklare att låta svenska skattebetalare stå för notan. Om man nu endast ser till det pekuniära.

Kommentera