Garagebrand på Vallås i Halmstad, flera bilar skadade

BROTTSLIGHET. Idag brann det en garagelänga i den mångkulturella stadsdelen Vallås i Halmstad. Den branden blev nummer 40 som är misstänkt anlagt i stadsdelen i år. 

Bilden från ett annat tillfälle. CC-licens

Hittills i år har räddningstjänsten tillsammans med polisen konstaterat 39 misstänkt anlagda bränder på området Vallås i Halmstad plus den idag.

”Det är många, rent statistisk ser vi mängden bränder kopplat till skadegörelse är högre där än vad det är många andra ställen”, säger Mattias Sjöström som är brandmästare på räddningstjänsten i Halmstad.

-Pettersson menar att de återkommande bränderna i Halmstad och på andra platser borde klassas som grov mordbrand och terrorbrott.

Det finns ingen helt entydig definition av terrorism, men den svenska lagen om terrorbrott baseras på ett rambeslut från EU. Enligt beslutet är terrorism ”en gärning som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om denna syftade till att:

  • injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp,
  • tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd,
  • eller destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.”

Alltså terrorbrott och inte skadegörelse!

Filmen från Östberga

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Garagebrand på Vallås i Halmstad, flera bilar skadade

  1. Och hos det sekteristiska Miljöpartiet råder det total Tyyysssstnad.

    Inget som påverkar miljön inte?

  2. Det tar aldrig slut……halva världen sitter i karantän och i sverie är det inbördes krig med bomber och macheter och bilbränder och skottlossningar…

    När man inte tror det kan bli värre så blir det alltid värre. Jag är förvånad över att jag fortfarande blir förvånad över allt jävla konstigt som händer.

    Idag:

    ””Åtalad för drograttfylleri frias efter förklaring att hon druckit urin vid sex””

    saknar ens en kommentar……Vad fan ska man säga……

    om du röker knark….sprutar in knark i blodet……snortar knark…….har knarktampong i rumpan…..och du visar positivt på drogtest så är det ajabaja

    dricker du urin med knark i när du har sex……tja….då kan du inte hjälpa att du är påverkad ?? Hur kan de bevisa att hon druckit urin och inte en knarkspetsad saft av fri vilja?

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/atalad-for-drograttfylleri-frias-efter-forklaring-att-hon-druckit-urin-vid-sex

Kommentera