Danmark inrättar ett returkontor för invandrare

INVANDRING. Danmarks S-ledda regering med socialdemokraten Mette Frederiksen som statsminister har som mål att fler utlänningar utan laglig rätt att vistas i landet ska resa hem. Därför inrättar det danska migrationsverket nu ett nytt returkontor.

Från den 1 augusti 2020 kommer de att ansvara för att utlänningar utan uppehållstillstånd åker hem. Idag finns det cirka 1100 avvisade asylsökande i Danmark. I Sverige vet inga hur många det är men det rör sig om flera hundra tusen.

Danmarks har flera nya initiativ inom returresor, som kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Utrikes- och integrationsminister Mattias Tesfaye sa: ”Det är viktigt för regeringen att utlänningar utan laglig rätt att vara i landet reser hem. Vi har haft den danska invandringstjänsten i många år. De tillhandahåller bland annat uppehållstillstånd för flyktingar och familjeåterföreningar. Nu inrättar vi Home Travel Agency för att se till att människor också återvänder hem när de inte längre har rätt att vara i Danmark. En myndighet som bara arbetar med hemresor. Jag tror att det är vettigt.”

Läs mer…

-Pettersson minns dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) mål om att skicka hem 80.000 asylsökande i januari 2016, sedan dess har det kommit runt 400.000 invandrare till.

Det har delats ut knappt 900.000 samordningsnummer sedan år 2.000. Hälften av dessa vet vi inte vilka det är och hur många som befinner sig i landet är det egentligen ingen som vet, men uppskattningsvis rör det sig om flera hundra tusen.

Enligt Skatteverket har de senaste åren mellan 45 000 och 55 000 samordningsnummer delats ut årligen, hälften via skatteregistret, en fjärdedel via brottsregistret (olika polisregister) och resten via andra register. Även asylsökande kan tilldelas samordningsnummer.

I kombination med ett intyg om bosättning och en anställning i landet kan ett samordningsnummer ge rätt till sjukvård i Sverige, men framförallt ger det möjlighet att vistas här och ha tillgång till arbetsmarknaden. I teorin ska ett samordningsnummer bara användas i ett år, men det är i praktiken upp till den som har det,kontrollen är obefintlig.

-Pettersson säger att behoven av skärpning i Sverige är enorm. Myndigheterna skulle kunna samordna sina register, tullen och polisen skulle kunna ha helt andra befogenheter. Det är bara det att den politiska viljan saknats och en massa politiska aktivister på myndigheterna som hindrar lagen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Danmark inrättar ett returkontor för invandrare

 1. Kan inte vi betala Danskarna och skicka icke önskvärda personer dit, så ser Danskarna till att dom återbördas dit dom hör hemma?

 2. Fan va smart det skulle vi också ha typ en returstation som på Ica.
  Man lämnar in en flykting och får 2kr i pant.

 3. Synd att socialdemokraterna har kontraktet,
  som hindrar att Sverige gör samma sak!

  Kontraktet som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet 1999 gäller ännu!

  • ”OM” SD skulle vinna valet 22, hur går det då med muslim-kontraktet? Eftersom SD aldrig har skrivit under detta landsförräderi-avtal, måste det väl automatiskt förklaras ogiltigt?

   mvh // Gunnar

  • kommer aldrig ske i bananrepubliken Abzurdistan
   snarare rejäl påfyllning när Coronan gett sig

 4. Men dom har ju hela tiden varit föregångare, dom är inte inne på att skänka bort sitt land såsom Sverige. Det märks också dom har inte tiotals bilbränder varje natt. det går inte att vara så slappa som Sverige är.

 5. Det var ett parti som ville ha ett utvandrarverk.
  Kanske blir att damma av förslaget komma med det igen.

 6. Vad är det som gör danska politiker mer klarsynta än svenska? Kan det vara skolan eller kanske är det media med tidningar som inte kastar sig över och skrämmer politiker dit de vill. För i Sverige kan ju vissa politiker säga en sak och ta det tillbaka efter att tidningarna misstolkat eller rent ut sagt ogillat vad som sagts.
  När så vi folket, slutar köpa tidningar, då inför politikerna presstöd eftersom de inte förstår orsak och verkan.
  Vi måste förmodligen köpa in några politiker från våra grannland för att det ska bli ordning på torpet igen.

  • Jag skulle tro att Operation Weserübung, det vill säga Nazitysklands invasion, i motsats till tvåhundra år av fred har förbättrat prioriteringsbenägenheten.

Kommentera