Struntade i att förstöra skyddsmasker…

CIVILFÖRSVAR. För sex år sedan struntade räddningstjänsten i Göteborg det allmänna påbudet att förstöra hela sitt lager av skyddsmasker. Nu kommer hemtjänsten kunna få tillgång till skyddsmask 90, en av de säkraste masker som finns, rapporterar Göteborgs-Posten

Skyddsmask 90. Foto: Försvarsmakten

För sex år sedan gick det ut ett allmänt påbud om att skyddsmasker och annat som fanns i beredskapslager skulle förstöras. Men vi gjorde inte som man skulle, utan behöll bland annat 2.000 skyddsmasker. Vi tänkte att det kunde vara bra att ha, säger Lars Klevensparr, chef räddningstjänsten i Storgöteborg.

Masken är inte avsedd för sjukvård eller hemtjänst, men för bara några veckor sedan tog arbetsmiljöverket beslut om att den får användas för den som jobbar med coronasmittade.

– De är väldigt säkra både för den som bär masken och den man ska hjälpa, säger Lars Klevensparr, chef hos räddningstjänsten i Storgöteborg.

-Pettersson säger att det finns en och annan klok person hos vår myndigheter…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Struntade i att förstöra skyddsmasker…

  1. (O) Lustigt att höra Anders Tegnell förkasta att 10 forskare
    gett Sverige kritik för sin egen väg för att bekämpa corona?

    Men dom är kanske inte Sossar med partibok då kan
    dom inte som Tegnell vara allvetande

  2. Sverige består tydligen även av förnuftiga människor inte bara av idioter och landsförrädare !

  3. 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪

    Hjältemedalj till Lars Klevensparr!

    🏆🥇🏆🥇🏆🥇🏆🥇🏆🥇I 👍 👍 👍 👍 👍

  4. ”-Pettersson säger att det finns en och annan klok person hos vår myndigheter…”

    Jag skulle tro att de flesta har hjärna men många saknar cojones. Om det sitter en psykopat i ledningen kan du snabbt förlora jobbet.

    Sex år sedan – 2014. Var det Reinfeldt eller Löfven som beordrade förstörandet? Nu är en lämplig tid att leta upp och rannsaka alla folkhemsförstörare.

Kommentera