Stäng

Kvinnan bakom ”Öppna era hjärtan” har inte gett sig…

MEDIA. Öppna era hjärtan är ett sommartal, som hölls den 16 augusti 2014, av Fredrik Reinfeldt (M), som då var statsminister. I talet sade Reinfeldt bland annat att flyktingmottagandet skulle minska reformutrymmet i statsbudgeten. Talet handlade också om moderat politik. Ämnen som togs upp var bland annat skola, sysselsättning, jämställdhet, bostadsbygge och partiutveckling. Talet skrevs av Moa Berglöf som var Fredrik Reinfeldts talskrivare under dennes åtta år som statsminister.

Moa Berglöf är idag skribent på tidningen Sydsvenskan och twittrare, i söndags insinuerade Moa att brittiske premiärministern Boris Johnson ådragit sig coronaviruset medvetet. Enligt henne gjorde han det för att

Berglöf, retweetade Johnsons tacktal till vårdpersonalen efter att han tillfrisknat…

-Pettersson undrar om damen är ironiskt, det var hon nog med ”öppna era hjärtan” men det begrep inte Reinfeldt…

Här ser ni en av historiens bästa filmer om resultatet av Boris Johnsons politik, från spanska El Pais

…och här en av historiens sämsta politiker

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Kvinnan bakom ”Öppna era hjärtan” har inte gett sig…

 1. Sydsvenskan har Andreas Ekström och nu har man köpt Moa Berglöf.

  Dessutom kör man i dag ånyo en översvämningsartikel på helsida i brist på andra nyheter. Varannan gång så är det Falsterbonäset och varannan gång Malmö.

  I dag är det Malmö. Kanske – om 80 år. Helt ofarligt att skriva för då är alla döda och kan inte utkrävas ansvar för att ha ljugit och skrämts.

 2. Det är dags att slå igen plånboken för gott när det gäller bidragsturism. Om inte Sverige sansar sig kommer välfärden och landet hamna i spillror snabbare än coronasmittan. Sverige måste förstås sluta lyssna på de ansvarslösa svenskhatarna.

 3. Grattis Storbritannien till att Ni fått en stor ledare som lett er ur EU, nu kan ni gå er egen väg och behöver inte ta emot 100.000 tals bidragstagare bara för att andra länder vill det.

 4. Hon har ju erfarenhet hur politiker agerar, åtminstone en politiker, så då förstår man hennes inställning.

 5. Jag kan bara hoppas att Corona betyder slutet för Sydsvenskan.
  Förhoppningsvis minskar reklamintäkterna så moa hamnar på gatan.

 6. Hon är en av dom 99% s.k. journalister som förstör ryktet för hela journalistkåren.
  Fullständigt kompetensbefriad. Både hon och reinfelt borde åtalas för vad dom ställt till med

 7. Anledningen till det famösa talet av Reinfeldt var att han antingen var helt slut, ansåg att han förstört vad som gick att förstöra eller bli avslöjad som den opportunistiske vänsterblivna politiker han är. Alla med två hjärnceller som pratar med varandra inser omedelbart vad ett sådan tal åstadkommer i slutet av en valrörelse.

 8. Att 50% av befolkningen är dummare än genomsnittet
  är ett statistiskt faktum.

  Dock blir jag förvånad att en individ i en position i, eller
  nära Sveriges regering, tillhör den gruppen!

  Reinfeldts dåliga omdöme att använda ordslingan ger
  en styrka åt misstanken att han har en långt utvecklad
  Alzheimers störning.

 9. Moa tillhör en generation som tror att dom alltid har rätt.Dom ser hatiskt ner på allt och alla som inte passar in i deras världsbild.Kritik bemöts inte med eftertanke utan med anfall direkt för alla andra är ju dumma i huvudet enligt deras synsätt. Egot är stort och grandiost och armbågarna är välvässade.Ödmjukhet och eftertanke är inte det som står högst upp på deras agenda tyvärr.

  1. Ödmjukhet gäller så länge det är andras pengar som används, eftertanken börjar direkt när man måste ta ur egen plånbok

 10. Moa Berglöf var i sig anledning nog att säga upp sin 30 år långa prenumeration av tidningen Sydsvenska Dagbladet. Hemsk människa!

  1. Värdegrund (hemskt ord) är för de vänsterblivna. Vi andra har moraliska och etiska värderingar så värdegrund passar till Reinfeldt och hans handgångna.

   1. Jag använder deras floskel mot dom själva.
    Själva ordets innebörd är diffus och korkad, precis som vänsterpolitiken.

 11. Jag skulle gå ett steg längre än Pettersson och undra om hon är riktigt frisk ? För det verkar som att Sydsvenskan håller sig med skribenter som balanserar på gränsen till ren idioti.
  Sydsvenskan verkar vara tämligen säkra på att staten ska ta hand om deras försörjning via presstöd. Det är bara att se hur SVT utvecklats sen avgiften tas ut via skatten där har fräckheten blivit värre, enformiga var dom tidigare, idag skyltar man öppet med att man står långt till vänster,
  tydligen samma sak med Sydsvenskan, man näbbar till sig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: