Gärningsmannen hade dubbla identiteter, falska pass och avslagen asylansökan

BROTTSLIGHET. När H&M:s tillträdande styrelseordförande Karl-Johan Persson blev bestulen på sin surfplatta kopplade han in ett säkerhetsföretag i jakten på tjuvarna. Resultat av den privata jakten: En avslöjad hälare, två personer gripna med störsändare vid Perssons bil och tre åtal, rapporterar Expressen

Karl-Johan Persson Wikipedia

 

Dessutom ledde H&M–chefens aktion till att minst fem andra bestulna fick tillbaka sina ägodelar.

– Jag är glad att vi är några som fick tillbaka våra stulna saker, hälsar Karl-Johan Persson via H&M–gruppens kommunikationschef Kristina Stenvinkel.

Karl-Johan Persson anlitade ett säkerhetsföretag, som efter 20 timmar slutade på perrongen till pendeltågsstationen i Älvsjö i södra Stockholm där en 44-årig hälare greps. Och inte bara det. Minst fem personer fick tillbaka sina surfplattor och mobiltelefoner. I samtliga fall hade polisen direkt efter anmälan lagt ned förundersökningarna.

Flera män greps, gärningsmannen som stal HM-chefens padda hade dubbla identiteter, falska pass och avslagen asylansökan.

Hälaren fick löjliga två månaders fängelse.

-Pettersson säger att Karl-Johan Persson är god för över tio miljarder och kan anlita privata säkerhetsfirmor, men alla andra som får sina anmälningar avskrivna.

Det vore bättre om polisen lade ned detta jobb och bovarna dömdes till rejäla straff, då tror jag brottsligheten på sikt skulle sjunka märkbart och givetvis ska alla illegala och inte självförsörjande lämna landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Gärningsmannen hade dubbla identiteter, falska pass och avslagen asylansökan

 1. Inse! Polisen FÅR inte ta fast kriminella med invandrarbakgrund. I de flesta fall är de ju muslimer, så de är fredade i Sverige. Vi VET ju vilka partier, som styr detta fredande – S/MP! I gengäld så lovar Islam sina röster åt S.

  Idag har Sverige ca 14000 utbildade poliser kvar och minskningen fortsätter. För att dölja att de utbildade poliserna minskat starkt de senaste 5-10 åren, så har istället ca 6000 civilanställda ersatt. Men dessa varken vill eller får gå ut på fältet och gripa brottslingar. Alltså har i praktiken utbildade poliser ersatts av “femhjulingskörande” kontorsnissar, som i de flesta fall inget duger till. Vad värre är så är sannolikheten hög att kontorspoliserna har “rätt värdegrund”, vilken ju går FÖRE att svensk lag skall följas. När polisaspiranter upptäcker situationen inom poliskåren, så kommer huvuddelen av de seriösa aspiranterna, just de som skulle ha stärkt poliskåren, att välja att sluta sin utbildning. När allt färre poliser tillförs poliskåren, så ger de seriösa poliserna upp och lämnar poliskåren. Kvar blir bara en massa med allt för många rötägg och rövslickare.

  MED EN FUNGERANDE POLISKÅR, SÅ SKULLE POLISEN KUNNA UTFÖRA SAMMA JOBB SOM AKTUELLA PRIVATSPANARE, MEN DET FÅR DE INTE. INVANDRARE KAN BLI GRIPNA – GUD BEVARE OSS!

  KVALITÈTEN HOS POLISEN ÄR AVSLÖJAD!

  • För att säkra att de muslimska kriminella skyddas, så ser åklagarväsendet till att straffen blir löjligt låga och att gripna släpps så snabbt som möjligt i väntan på domstolsförhandling. Helst skall det gå flera år innan en brottsling ställs inför skranket.

   För att säkra skyddet av “de fredade”, så leds domstolarna av domare och personal, som har “rätt” värdegrund. Om åklagare således missat att föreslå lågt straff, så “korrigeras” misstaget av domstolen. Vanligt är också att frikänna, så att häftiga skadestånd kan utdömas.

 2. Detta hände flera år sen, men det är nog likt i dag.
  Vi hade svenskundervisning för indvandrade och kommunen hade skaffat nya datorer.
  Bara efter nån vecka blev det inbrott en tidig morgon.
  En av boende råkade vara ute med sin hund och såg vad som hände.
  Han ringde direkt polisen och talade om att tjuvarna fortfarande var inne i lokalerna fast tjuvlarmet var i gång.
  Polisen fick även registeringnumret på tjuvarnas bil.
  Efter 5 timmar ringde en polis och frågade om vi hade haft inbrott och
  BARA 3 timmar senare dyker 2 poliser upp och skriver anmälan ( avståndet till polisstation är 2 km).
  En av poliserna sa att det är väldigt dum tanke att göra detta anmäla för det skulle bara skapa oroligheter i området.
  Vi ville dock göra anmälan för försäkringens skull.
  Polisen stoppade bilen av någon orsak några dagar senare och i bilen fanns några av våra datorer ( dock inte alla).
  Trots alla bevis la polisen ner ärendet under samma vecka p.g.a brist på bevis.
  Polisen gjorde kanske rätt för den tiden var det stökigt i området med bilbräder och dylikt.

 3. Herredj-lar,det var ju nästan som de kriminalhäften man köpte för 50 öre, under 40-talet….
  Ja, har man bara de småpengar som behövs,likt familjen Persson kan ju privata agenter anlitas. Detta lär ha kostat 10 gånger mer än den laptop dessa stal för honom.
  Abzurdistan har blivit de kriminellas Eldorado.Landet som avskaffat allt av rättsväsende,och nu infört fullständig a n a r k i…
  F.ö var väl dessa huvudfigurer några av de c:a 800.000,papperslösa som glider runt,utan att någon myndighet vet vilka de är !

 4. Polisen lägger ner stora resurser på att bötfälla folk på väg till jobbet, vid kl 5.30 på morgonen ser man minst en polisbil haffa fortkörare efter vägkanten.
  Prioriteringarna verkar inte vara stöld och våldsbrott utan dom vinst inbringande fortköringsböterna är högsta prio.

 5. Det går alltså med lite kunskap och ansträngning att lösa dylika brott, men polisen bara skiter i det och lägger ned utan att ens försöka. Skandalöst är bara förnamnet.

 6. Tjuven tillika fängelsekunden fick tillbaka pengarna, 12000 , eftersom han hade sparat dem.Utan uppehållstillstånd, utan arbete.Hur i världen kan det vara möjligt.

 7. Jag vill inte tro att våra hjältar, poliserna,
  skulle vara i maskopi med SÄPO och
  socialdemokraterna.
  Men alla nedlagda utredningar tyder på det.

  Själv hade jag en anmälan mot jur.kand.
  Johan Essén, Hyresgästföreningen ang.
  en väl dokumenterad utpressning.
  Denna lades ner med motiveringen att
  den hade ”fel rubrik” !!!

  En varning för Hyresgästföreningen om du
  hyr ut din villa!
  De går hur långt som helst för att knäcka
  dig!

 8. Dubbla identiteter, falska pass och avslagen asylansökan.
  Det här är så otroligt att detta får fortgå, och detta med statens vetskap att “flyktingar” har dubbla och t.o.m fler och till detta delas det ut bidrag!!!
  Så vad är så inåt i h….. problematiskt att stävja detta med fingeravtryck och foto samt samköra uppgifterna i gemansamt data register.
  Vi skulle bli av med mängder dubbla id, falskhet och andra brottslingar och få pengar dit dom skall
  Och Svensken som betalar skiten f’ låt skatten kan få tillbaka en tilltro på staten och samhället!
  Hur svårt kan det vara???
  oss som jobbar har de full koll på, skatt , banker, försäkringar, bilar ,var du bor, var du kör, vad du handlar och vad kan det då vara så svårt med Identitet på dessa?

 9. Så självklart Pettersson, varför har vi en regering som motsätter sig sådana självklarheter.

Kommentera