Plan med hundratusentals skyddsartiklar har landat


SJUKVÅRD. Ett plan med en halv miljon förkläden och en halv miljon munskydd från Kina har landat på Arlanda, skriver Aftonbladet. I lasten fanns också 150.000 ansiktsskydd och 40.000 visir.

Det ryska flygbolaget Nordwind Airlines skötte transporten, de nordiska flygbolagen hade nog inte tid. Bild från Wikipedia.

Utrustningen ska nu först testas och sedan fördelas över sjukhusen i Stockholmsregionen. Enligt finansregionrådet Iréne Svenonius (M) är Stockholmsvårdens behov över påsken därmed säkrat. Även Blekingesjukhuset, Länssjukhuset i Kalmar och Norrlands Universitetssjukhus ska få material från leveransen.

-Pettersson ser att det stora inköpet möjliggjordes genom att Karolinska tagit hjälp av bland annat Scania med experter på inköp och logistik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Plan med hundratusentals skyddsartiklar har landat

 • Sea Gull

  Kan det vara så, att viruset kom ut /spreds av misstag och landet ifråga hade inte hunnit få fram vaccinet🤔?

  Gilla

 • Bosse S

  Det är som när glasmästarens ungar är ute och krossar rutor.

  Gilla

 • gamgubben

  Vi får hoppas att kvaliteten på varorna är OK, men det kanske betyder mindre, eller?

  Gilla

 • Mm

  Först ser man till med dålig djurhållning fixa influensor efter influensor sedan dras storproduktion eller den lagerförda skyddsutrustningen igång. Smart. Vi går på det här varje gång. Men toapapper klarar vi att producera inom landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: