76 döda senaste dygnet

PANDEMI. Totalt har 477 personer dött i Sverige efter att ha smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens senaste uppgifter. Det är en ökning med 76 personer sedan gårdagens uppgifter, framkommer under en presskonferens på måndagseftermiddagen. Totalt är drygt 7.206 konstaterat smittade och det är 376 nya det senaste dygnet. 

Corona-virus. Bild Gerd Altmann, Pixabay

590 personer vårdas eller har vårdats på intensivvårdsavdelningar.

Folkhälsomyndighetens statistik över utbrottet i Sverige

En annan intressant sida, där bilden nedan kommer ifrån

 

 

-Pettersson säger att det är stor brist på skyddsutrustning och det vore intressant att veta hur mycket beredskap och skyddsutrustning alla genuskurser och allt värdegrundstrams räckt till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

23 thoughts on “76 döda senaste dygnet

  1. Anders Tegnell verkar mest agera som såssarnas förlängda arm. Med ständiga försköningar av de aktuella siffrorna för att partiet inte ska framstå som lika korkat som det i själva verket faktiskt är. Här gäller det att minimera skadorna…Inte för det svenska folket – utan för PARTIET !

  2. Svar till ”Holden”
    Så då menar du att SCB:s siffror är lögn?
    I så fall ska vi kanske också ifrågasätta att det bor c:a 10 millioner i Sverige och att jorden är rund?? Hur vet du det?
    Holden, det finns gränser för både graden av misstänksamhet och dumhet och här tycker jag att du tyvärr nog tangerar det senare!
    Jämförelsen som gjorts är helt korrekt och baseras på offentliga och korrekta siffor över hur många som dör varje dag i Sverige.
    Det går inte att fuska bort!

    • Stortrut, vi får se vem som har rätt om c:a två månader. Allting går att fuska med, inbilla dig inget annat.

  3. PUBLICERAD: TOR 27 FEB 2020
    UPPDATERAD: TIS 24 MAR 2020 i Aftonbladet. men har återigen fått spridning på sociala medier.
    ”Varje år dör cirka 200 personer i Sverige av vanlig influensa.”

    En viss skillnad mot vad
    FOLKHÄLSOMYDIGHETEN uppger:
    Influensa A(H3N2) sprids fortfarande som säsongsinfluensa och orsakar en överdödlighet på i medeltal cirka 1000 äldre personer i Sverige varje år.

    • Hur många som dör i influensa och vårdas under IV finns på SIR,s hemsida. Tror det var 263 personer sista säsongen. 19 – 20

  4. Svensk media har ju hållit ett mycket högt tonläge och velat framhålla Sverige som ”bäst i världen” på det mesta, i denna Covid-19 pandemin.

    Precis som man har gjort tidigare, i olika samhällspolitiska frågor. När någon eller några andra har en åsikt som kritiserar och belägger saker med fakta. Det som inte stämmer i den s.k. ”Sverigebilden”.

    Svensk media är oerhört ”kunniga och duktiga” på att fokusera på att många andra länder alltid är värre och sämre, i det mesta, än Sverige. Med vinklade reportage och svarta rubriker mot andra länders ledningar och folk. Så vill man allt för ofta, framhäva att det är betydligt bättre i vårt land. Fast så inte alltid är fallet. Vår S/MP- regering och de myndigheter den styr, är genomgående den som gör rätt och vet bäst. Punkt slut.

    Någon som känner igen den typen av svensk journalistik?

    76 döda på ett dygn borde normalt få lite mer granskande och ifrågasättande från media. Ett högt dygns dödstal för att vara ett land som Sverige och med dess befolkningsstorlek.

    Journalistiskt borde det väl öppna för många självklara frågor, om hur det egentligen går med Sveriges skyddsarbete och Corona-virusets bekämpning? Om vi då jämför med andra länder.

    Nu är Sverige inte ”bäst i världen” för tillfället. Inte bäst i Norden ens. Tvärtom.

    För vi har ett klart sämre resultat, än alla våra nordiska grannländer. Någon svensk undersökande journalist som vet varför? Frågor som man i högsta grad bör ställa och som måste ses som relevanta. För att få till ett förbättrat startläge och förberedelser inför nästa ”kris”. För en sådan dyker upp förr eller senare.

    Sverige har just nu 43 döda på miljonen. Danmark 32. Norge 13. Finland 5.
    Dessa per capita siffror visar en stor skillnad som läget är nu. Till Sveriges nackdel. Dessutom verkar det ju som att Sverige har en ökande takt i avlidna, jämfört med våra grannländer.

    En global karta för informationsläget av coronavirusets utbredning och följder, över 183 länder och regioner. Uppdateras kontinuerligt.

    Forskare vid Johns Hopkins-universitetet har gjort det möjligt att få se denna översikt. Klickas fram på länken nedan.

    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  5. Förra året dog ca 88 tusen personer i Sverige.
    Det bli ca 241 per dygn i snitt. Nu påstår man att bårhusen är fulla för att det dött 500 personer i corona i år. Jag fattar inte hur dom menar. Vad är problemet med dessa 500 när det normala dödstalet är 241 per dag ?? Det motsvarar ju bara två dygn i normala fall.
    Vad gör man då av 88 tusen döda i vanliga fall ??

  6. Statistik från SCB visar att dödstalen i Sverige trots allt ligger på en ”normal” nivå när det gäller antalet döda -åtminstone än så länge.
    T.ex. 2018 så var dödssiffrorna högre än förra året och nu pratar vi naturligtvis om ALLA dödsorsaker!

    Antal rapporterade dödsfall till SCB per dag åren 2015-2020 (Hela riket)

    Den 31:a mars 2018 så dog 292 personer i Sverige
    Den 31:a mars 2019 var siffran 236 st.
    och i år 2020 så dog 229 st den 31:a mars

    Medelvärdet för 31:a mars åren 2015 till 2020 var dödssiffran 266 st.

    Intresant att se siffrorna för mars månad, men min gissning är att dom kan komma att bli aningen högre än året innan, men med en mycket marginell ökning..
    Vi ska naturligtvis fortfarande vara försiktiga i vårt ungänge, men vi ska heller inte gripas av panik, situationen är inte alls så dramatisk som media vill påstå!
    Varför tror Ni att media inte har publicerat dessa siffror??
    Ju mer blod, dessto bättre för dessa lögnaktiga ch falska murvlar.

    • Till dig som röstade tummen ner, Vad gör Du här egentligen? Du tillhör förmodligen svensk media och ogillar därför per automatik att sanningar och fakta kommer fram! Skäms, om du har någon skam!

      • Du är ute och seglar på djupt vatten. Uppgifterna du använder är de officiella. De riktiga siffrorna får vi inte veta förrän någon läcker dessa. Då kan vi diskutera.

  7. Satt och tittade på siffror över coronas framfart över världen. Inte ens Grönland är skonat. Men det som slog mig var att människan som ras ska vara intelligentare än andra varelser på jorden. Vi har skickat gubbar till månen, byggt riktigt höga hus och långa broar som exempel. Vi har skapat vapen som kan spränga jorden i småbitar. Men när det kommer till kritan så besegras vi av ett litet sketet virus Då har vi ingen nytta av atomvapen, den här fienden kan vi inte se och kan inte utrota med vapen
    Antalet bekräftade smittade: 1 289 380
    Antalet döda 70 590
    Antalet tillfrisknade 270 372

    • Det dör cirka 57 miljoner människor per år, och det är ju naturligtvis tragiskt (källa: https://ourworldindata.org/births-and-deaths) Detta motsvarar 156 000 människor om dagen. På 3 månader blir det 14 000 000 människor. Corona är uppe i …? Vad sa du, 70 tusen? På 3 månader. Märker ni inte att de haussar upp detta?

      Så all media som i åratal sagt att ”islam är fredligt”, ”mångfald berikar”, ”Jesus fanns inte, men om han fanns var han bög”, ”det finns 50 olika kön”, osv osv talar nu helt plötsligt 100% sanning vad gäller denna ”pandemin”? Skärp er. Detta är bara början på deras nya världsordning. Den totala luciferianska diktaturen är på gång.

  8. Vi skall vara glada att det inte dagligen presenteras hur många andra,som av olika sjukdomar,lämnat oss.
    Tänk vilken tråkig situation,att ständigt behöva läsa och påminnas om,död och sorg/elände !
    Troligen är det tusentals,som somnar in av skilda sjukdomar och ålderdom varje dag,året om i landet….

    • Ledsen jag angav ett för stort antal döda per/dag…..Rätta siffran ska ju vara c:a 277 avlidna dagligen !
      Tack till er två som trycke tummen ner,så jag kunde rätta siffran !

  9. Jag kan också citera Lars Bern att 40 000 000 människor dör varje år i världen pga metabola sjukdomar. Det lär inte Corona komma i närheten av. Varför så tyst om dom metabola sjukdomarna? Varför sånt stim om Corona?

  10. MSB, Regeringen, Folkhälsomyndigheten, alla sossar o 7 klövern tycker tydligen att också HBTQ frågor, samt fortsatt tsunami invandring har större prio, grattis all hjärndöda som röstat för detta.

  11. 590 personer har vårdats på IVA om där nu vårdas 398 och 499 är döda så måste man väl ändå inse att den siffran är fel eller har 399 st som avlidit inte fått vård?

    • Gör Lars Bern chef för socialstyrelsen, så det blir ordning i Sverige. Ingen expert har uttryckt sig så trovärdigt som han.

  12. käpphästar, genus, HBTQ, varmkorv, svenska kyrkan och en efterbliven statsminister skriver:

    det vore intressant att veta hur mycket beredskap och skyddsutrustning alla genuskurser och allt värdegrundstrams räckt till…

    Bra sagt!

    • Genuskiten är nästan värre ån invandringen av våldsamma analfabeter men den passar säkert krakarna vi har i regering och på myndigheter. Det är det enda de klarar av, pseudovetenskap.

Kommentera