Gör det lättare att få stanna


GP publicerade igår en debattartikel som inte tolkas på annat sätt än att författarna till texten vill slå ett slag för generösare invandring.

Det handlar främst om människor med tillfälliga uppehållstillstånd som ska få dessa omvandlade till permanenta, om nu artikelförfattarna får som de vill.

Det kanske inte är ovanligt att redan generösa asylregler görs ännu mer generösa i landet Sverige. Av den anledningen kan vi säkert förmoda att de vädjande ropen förverkligas, i synnerhet när asylaktivisterna i Miljöpartiet och Centerpartiet fått ett stort inflytande i svensk politik.

Regeringen i form av Morgan Johansson meddelar förvisso att man inte ämnar ändra på de regler som infördes efter kaosåret 2015 och som medger att samtliga uppehållstillstånd görs tillfälliga.

Artikeln som sådan bygger främst på konsekvenserna av coronaviruset, men dessa ord får oss att ana den verkliga innebörden i debattartikeln.

”Tillfälliga uppehållstillstånd underminerar människors trygghet. Det får konsekvenser för enskilda, men riskerar också att få samhällsekonomiska följder”

Nu vill författarna till texten se en respit där människor med tillfälliga uppehållstillstånd ska undantas från regelverket p.g.a. att de, som artikelförfattarna menar, tillhör samhällets allra marginaliserade grupp. I längden vill man dock göra om migrationspolitiken i grunden och det här är kraven man ställer.

 • Tillfälliga uppehållstillstånd ska avvecklas och permanenta ska utgöra normen
 • Försörjningskravet vid anhöriginvandring ska tas bort helt

Två faktorer som åter kommer att sätta Sverige högst på listan över länder dit människor väljer att bege sig. Förvisso en dröm för Miljöpartiet, men en mardröm för det svenska samhälle som redan brottas med enorma problem efter decennier av överdimensionerad och kravlös migrationspolitik.

De som undertecknat debattartikeln är följande:

Att vi talar om asylaktivister begriper vem som helst och att de nu tar chansen att förverkliga sina krav på ökad asylinvandring råder det ingen tvekan om.

GP (Läs gärna kommentarerna)

 


14 responses to “Gör det lättare att få stanna

 • Tony

  Ja bara det att Helle Klein när en av dessa säger allt.
  Svenska kyrkan har verkligen devalverat sig själva.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu har Corona-Tranorna landat vid Hornborgasjön !!!!!!
  Men ingen får beskåda detta på grund av just Corona.

  Gilla

 • eugenecork


  Per Nuder äntligen bönhörd, dennes kolossala
  Köttberg nu äntligen inne på rätt väg…många
  stackars sossars stora problem idag, är säkert
  att inte brista ut i jordens gapgarv vid inerjuer…
  Svetsans korkade minspel, typ ”död Torsk som
  storknat” går helt tydligt hem i fårskocken, å
  dömma av opinionsmätningarna

  Gilla

 • Kent

  I dessa tider när Sveriges ekonomi störtblöder så kommer dessa totalt sinnesslö människor med ett grundskott som skulle få Sverige att gå till botten direkt. Även utan Covid19.

  Gilla

 • den fete

  det enda som skulle tillåtas är asylanter som är kvinnor eller kristna .. dessa muslimska jihadister borde fängslas och avisas omedelebart ..det borde införas en ny lag på det som Lex Ebba för att förhindra den typen av felgrepp innom migrationsverkets

  Gilla

 • ruben

  De här människorna får naturligtvis hysa in så många de vill och klarar av att försörja med egna pengar så länge de inte är terrorister och kriminella förstås. Oförskämt att blanda in Svenska skattebetalare i det. Sveriges kommuner behöver laga sina katastrofala ekonomier inte bara för välfärden. Vill man att Sverige blir, som Malmö med minus 6 miljarder varje år. Det är inget att ta efter eftersom staten betalar från överskottskommuner varje år. Nu borde i stället stora delar av utlandsbistånden överföras till Svensk ekonomi. Dags att svenska skattebetalare får tillbaks något av vad de och deras familjer betalt i flera generationer. Sverige ska prioritera nu att bromsa smittohastigheten av coronaviruset och sedan minska ned antalet olagliga bidragsturister. Det är bedrövligt hur myndigheter och politiker nonchalerat de egna medborgarna när de misskött invandringspolitiken genom att strunta i de flesta regler för rättvisa och ordning.

  Gilla

 • Argus

  Som jag skrivit tidigare som har COVID-19, mitt i allt mänskligt lidande, haft en rad fördelar. Nu tänker jag inte på ”trailern” till S:t Gretas värld, nyttan av beredskapslager eller EU:s tillkortakommanden utan att det visat vilka personalgrupper som är viktiga och vilka som inte är det. Jag anar att rätt få av undertecknarna tillhör en sådan och om de råkar göra det så lär inte svenska folket få ta del av det.

  Gilla

 • Pålsjö

  Mohamed Omar på Det Goda Samhället : ”Massinvandringen från Afrika…. Trots hög arbetslöshet, bidragsberoende, bostadsbrist, låg utbildning, islamisk fundamentalism och kriminalitet inom våra invandrargrupper från Afrika och Mellanöstern har vi fortsatt att ta in fler.”
  Länk: https://detgodasamhallet.com/2020/03/25/mohamed-omar-massinvandringen-fran-afrika-och-mellanostern-kan-forsvara-sveriges-coronakris/

  Gunnar Sandelin på Det Goda Samhället: ”Den stora befolkningsförändringen, som särskilt har pågått sedan millennieskiftet, fortsätter i oförminskad takt.”
  Länk: https://detgodasamhallet.com/2020/03/27/gunnar-sandelin-befolkningsforandring/#more-25113

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Nej gör det lättare att skicka hem dom,

  Gilla

 • age

  Om jag inte dör av hjärtslag för att jag blir förbannad så
  är jag ändå evigt lycklig för att jag är så gammal så jag
  kommer ändå att ”slippa” vara med om resultatet.

  – men socialdemokraterna och miljömupparna vinner röster!

  Hur går det med ladorna, som är ”överfulla med pengar”?
  – när kravet på försörjning av hela släkten försvinner?
  – vem ska försörja de 48 ”familjemedlammarna”, som
  invällarna ”måste” ta hit?
  – och var ska de bo?

  Jo, jag vet svaret:
  = alla arbetslösa svenskar kommer att bli av med sina
  hus och lägenheter för de kan inte betala!
  = då blir dessa bostäder lediga!
  = då kan ju invällarna få bo i dessa ”tomma” bostäder!
  = de behöver ju ändå inte betala!
  = då kan alla svenskar, som blivit av med sina bostäder,
  få bli ”inkvarterade” i ladorna som blir tomma när invällarnas
  familjer ska bli försörjda!

  => Svenska urbefolkningen stuvas i tomma lador!
  => Den nya adeln får flytta in i färdiga bostäder!

  GRATULERAR alla er som inte röstat på SD!
  => det är rätt åt er!
  => 50% av alla svenskar är dummare än snittet!
  => en ”genomsnittsdum” är inte en starkt lysande stjärna!

  Inbördeskrig?
  Vad är alternativet?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är bara att skicka författarna och dom som undertecknat artikeln ut på en öde ö någonstans långt bort från vanligt folk, där kan dom leva på vad dom själva odlar och arbetar sig fram till. Troligen efter en vecka så är alla döda, för dom kan inte skapa något själv. Det blir så när man lever på andras pengar och kan inte leva på något annat sätt, helt blinda vart pengarna och maten kommer ifrån. Dom tror fortfarande att pengar växer på träd och maten bara dyker upp av sig självt i matbutikerna

  Gilla

 • Pålsjö

  Pålsjö
  Svenska staten underlättar islamiseringen av Sverige, genom att med allmänna medel stödja Islamiska Förbundet i Sverige, IFiS, som är grundare till många organisationer, bl.a. Sveriges Islamiska Skolor, Ibn Rushd Studieförbund och Islamic Relief. 
  Länk:
  https://samehegyptson.wordpress.com/2020/01/16/minst-437-miljoner-sek-av-allmanna-medel-har-gatt-till-tre-organisationer-tillhorande-sekten-ikhwan-broderna-ar-2016/

  Finns otaliga källor – Ibn Rushd är del av Muslimska brödraskapet: https://samehegyptson.wordpress.com/2020/01/16/sameh-egyptson-finns-otaliga-kallor-ibn-rushd-ar-del-av-muslimska-brodraskapet/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En krävande samling människor. Fast vad tycker den stora majoriteten av den svenska befolkningen i denna fråga?

  Är det något dessa personer reflekterar över?

  Hur vardagen och verkligheten fungerar och ser ut i Sverige idag. För alla övriga vanliga medborgare.

  Att den stora och extrema migrations politik som Sverige har bedrivit under många mandatperioder. Har varit en oerhört stor påfrestning av nationens resurser och väl. Kan väl de flesta människor inte ha missat?

  Nu står vi även inför en krävande pandemi -period som kommer att slå mycket hårt på samhällsekonomin under lång framtid. Vi kommer även att se många människor avlida i sviterna av Covid-19 viruset.

  Det är kämpigt nu och beredskapen kunde ha varit betydligt bättre inför detta.

  Så att då komma med denna typ av krav från denna grupp. Känns väldigt långsökt. De verkar tro att resurserna är oändliga i Sverige. Vilket de naturligtvis inte är. Något de flesta medborgare i landet förstår.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: