40 döda senaste dygnet


PANDEMI. Totalt har 373 personer dött i Sverige efter att ha smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens senaste uppgifter. Det är en ökning med 40 personer sedan gårdagens uppgifter, framkommer under en presskonferens på lördagseftereftermiddagen. Totalt är drygt 6.443 konstaterat smittade och det är c:a 400 nya det senaste dygnet. 

520 personer vårdas eller har vårdats på intensivvårdsavdelningar.

Kurvan fortsätter upp, det är en stigning nu, säger biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten, vid dagens pressträff med Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Den 29 mars hade 111 dött, på fem dagar har 222 dött.

Folkhälsomyndighetens statistik över utbrottet i Sverige

En annan intressant sida, där bilden nedan kommer ifrån

 

-Pettersson säger att det är stor brist på skyddsutrustning och det vore intressant att veta hur mycket beredskap och skyddsutrustning alla genuskurser och allt värdegrundstrams räckt till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “40 döda senaste dygnet

 • Kenth Andersson

  Stämmer verkligen siffrorna när det gäller Sverige eller är antalet kanske högre än vad som sägs ?
  Att säga anningen är ju annars inte Sveriges starkaste sida.

  Gilla

 • Ståfräs

  Sett ur ett genus och HBTQ perspektiv så är MSB:s varning ingenting att bry sig om: ”Sverige kan bli utan el, internet och fungerande sjukhus”.

  Gilla

 • ponnsa62

  Dom vill ta död på äldre och sjuka..
  Tänk vad dom spar. Pengar på det]

  Gilla

 • Olof.p

  Så många som fyra av fem coronasmittade kan helt sakna symtom. Det är ansedda British medical journal som lyfter fram resultat från Kina som väntas bidra till den heta debatten kring hur spritt viruset redan är i samhället.

  Snacka om att stänga av samhället i onödan. Tänk att det blir fel hela tiden.

  Gilla

 • Anna

  De styrande fortsätter ha gränserna öppna mot Sverige. Plan mellan riskland och Sverige hålls öppna, ingen kontroll vid flygplatser, galenskapsinvandringen fortsätter av folk med ofta religioner och sjukdomar från medeltiden, folkeslag som har nemas respekt för andra religioner eller eropeiska nordiska beteende levnadsett,hostar rakt ut och gärna så nära som möjligt i kollektivtrafiken.
  Inga stackare från stackarsområden som blivit smittade eller smittas, det är folk från kulturer som skiter i!!!

  Gilla

 • Svensk lösen

  Enl. coronakartan.se är det nu 391 döda varav 225 i Stockholm. Frågan är om de vågar köra detta vidare eller om de drar i nödbromsen?Det finns uppgifter från kompetent håll att vi redan kan ha uppemot 100.00 tusen smittade. Vi kan bara hoppas att det inte stämmer, annars verkar det kört.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: